Nettavisen.no

Tjenester

- Gjør det enkelt å følge skattemyndighetenes regler

Christian har funnet et triks for å spare tid og penger når han kjører bil i jobb.

Da Christian Svae (57) fra Sørkedalen i Oslo skulle bytte fra firmabil til privatbil i jobb, forstod han raskt at han trengte et verktøy som kunne forenkle den prosessen det kan være å få kjøregodtgjørelse.

Han jobber som seniorkonsulent for firmaet Datarekvisita, og dekker salgsdistriktet Oslo og Akershus. Svea kjører rundt 20 000 kilometer i året i forbindelse med jobben.

Ble raskt tent på produktet

Da han fikk høre om AutoGear Connect1, ble han raskt tent på produktet og skjønte at dette var løsningen.

- Jeg fant ut at jeg måtte gjøre det på en enkel måte for å huske å føre kjørebok. AutoGear er både godkjent av skattemyndighetene, og i tillegg til å registrere turen får den også med seg alle bompasseringer med riktig sats, sier Svae.

At han investerte i akkurat dette produktet har han ikke angret på. Den lille GPS-enheten har han liggende løst i bilen, og den kan lades kontinuerlig via bilens USB-port eller sigarettenner. Den registrerer automatisk bilens bevegelser, og dataen laster Svae opp på sin PC ved hjelp av USB-kabel. Den gjør hverdagen hans langt enklere enn dersom han skulle ført kjørebok manuelt.

- Når jeg da skal få igjen noe penger på slutten av måneden, så bare printer jeg ut en rapport hvor det står alle turene mine – både hvor de startet, hvor de sluttet og bompasseringer, forteller han.

Sparer tid og penger

Svae er overbevist om at han i tillegg til tid, også sparer en del penger på å bruke AutoGear Connect1. Nå vet han at alt blir korrekt

- Nå er jeg sikker på at jeg ikke blander privat og jobb. Og dersom jeg skulle glemme å skru av kjøreboka på en privat tur på kvelden, kan det enkelt fjernes manuelt, sier han.

Skulle batteriet være flatt eller GPS-en av en eller annen grunn ikke være i stand til å registrere turen automatisk, er det veldig enkelt å registrere bilens bevegelser manuelt.

Svae forteller at når du manuelt plotter inn start- og stoppsted vil den i tillegg til å beregne kjøreavstand også ta med bompasseringer uten at dette må tastes inn i tillegg.

Imponert over service

- De få gangene jeg har hatt litt startvansker med produktet, fordi jeg ikke er så god på data sånn sett, så her jeg bare sendt leverandøren en mail. Da har de ringt meg opp igjen med det samme for å hjelpe meg, sier Svae, og påpeker at han ikke bare er fornøyd med produktet med også servicen han har fått hos selskapet Soko.

Soko er en norsk teknologibedrift som har utviklet produktet AutoGear, og på den måten forenklet hverdagen til Christian Svae og veldig mange andre nordmenn som kjører bil i jobb.

I tillegg til kjøreboken AutoGear Connect1 har de også utviklet en GPS-enhet med en sim-kortløsning kalt AutoGear Air. Denne fungerer i mange tilfeller på samme måte som Connect1-versjonen, men her blir dataene lastet opp i en sky som du har tilgang til fra både datamaskin, nettbrett og mobil – noe som forenkler hverdagen til deg som bruker bil i jobb enda mer.

Du kan lese mer og AutoGear Air her.

Ønsker du mer informasjon om produktet eller et uforpliktende tilbud? Fyll inn skjemaet under: