Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

- Husarbeid er bedre enn sex

Nesten alt er bedre enn sex, sier eksperten.

Det er mange måter å forbrenne kalorier på i hverdagen, men i bunn og grunn kan du tenke at du forbrenner kalorier uansett hva du gjør.

Men dersom du trodde at du forbrant mange kalorier på soveromsaktivitet, må du nok tro om igjen.

Alt bedre enn sex
- Tenk på at nesten alt er bedre enn sex, hvis du jakter på en aktivitet som skal hjelpe deg å bli kvitt noen kilo, sier ernæringsfysiolog Camilla Andersen, og gründer av kostholdstjenesten Somebody.no.

- Det er jo også mer sannsynlig at du holder ut lenger med husarbeidet enn i senga, poengterer Camilla. - Og det er mye god forbrenning å hente i hverdagsaktiviteter.

Bevisst kosthold + hverdagsmosjon
Enten du skal holde vekten eller ned i vekt, så må du kombinere mosjon med rett kosthold.

- Jeg synes det er veldig fornuftig å kombinere et bevisst kosthold med litt bevegelse, sier Camilla.

Men det er tydeligvis lurt å velge hverdagsaktivitet med omhu.

– Med 30 minutter med sex forbrenner man bare 40 kcal, mens en halvtime husarbeid forbrenner 125 kcal.

Vask bilen!
- Hva mener du er gode hverdagsaktiviteter da?

- Vaske bilen for eksempel. En halvtimes bilvask krever 140 kcal. Ganske mye mer enn sex og dermed ganske effektivt. En veldig smart hverdagsaktivitet.

- Og nå som det nærmer seg vinteren: å hogge ved. For å holde oss til den samme halvtimen, så forbrenner man 220 kcal på vedhogging.

Summen som gjelder
- Hva med shopping da?

- Ja, hvis man må gå langt på et stort senter, men med shopping forbrenner man i snitt ikke mer enn 25 kcal på en halvtime.

- Men går man en halvtime, så har forbrenningen vært 107 kcal, og svinger du kjæresten i en halvtimes dans har dere begge brukt 125 kcal. I høst har sikkert noen plukket bær en halvtime og blitt kvitt 75 kcal, sier Camilla Andersen.

- Summen av alle hverdagsbevegelser hjelper kroppen med å holde på formen.

Få kontroll
kostholdstjenesten Somebody kan du registrere både hverdagsaktiviteter og kosthold, og få kontroll på antall kalorier inn og ut.

- Det er det som gjør det så enkelt, men også spennende - å sette sammen et kosthold man kan leve med, sier Camilla. (Tallene er beregnet for en person på 70 kg og varierer selvsagt.)

Klikk her for å lese mer om Somebody