Nettavisen.no

Tjenester
(Privat)

- Jeg er blitt en mer opplagt mamma

Aina Berntsen gikk ned 30 kg med nytt kosthold. Vi tok en ny prat ett år etter.

«Går man ned i vekt ved hjelp av en slankekur eller en spesiell diett går man gjerne opp igjen så fort man begynner å spise «normalt»», hevder ernæringsfysiolog Camilla Andersen og gründer av kostholdstjenesten Somebody.

«Man må legge om kostholdet og spise sunt og fornuftig, i tillegg til å passe på mengdene», sier Andersen videre.

«Først da kan man lykkes med en vektreduksjon, om det er målet, men man skal heller ikke glemme at det også er mange helsemessige gevinster ved å endre spisevaner.»

Gikk ned 30 kg
For et år siden intervjuet vi Aina Berntsen (35 år), som hadde gått ned hele 30 kg ved hjelp av Camilla Andersens kostholdstjeneste Somebody. Her kan du lese det.

Vi ønsket å sjekke hvordan det gikk med Berntsen og om hun hadde klart å holde vekten nede eller rettere sagt - kostholdet i sjakk.

- Ja, foreløpig holder jeg vekten, avslører Aina.

- Jeg gikk opp et par kilo i fjor sommer etter at jeg var «ferdig» med å gå ned og skulle begynne å stabilisere vekten. Og nå varierer vekten litt innenfor et par kilo, men der holder den seg stabil.

Kostholdstjenesten Somebody hjelper deg med å få kontroll over inntaket, ved å opplyse om innholdet i matvarer, la deg føre dagbok, rangere matvarer og følge egen utvikling.
Her kan du lese mer om Someboody

- Unner meg litt mer
- Jeg bruker fortsatt Somebody, både til å logge det jeg spiser for å ha kontroll på det daglige inntaket samt til å sjekke næringsinnhold i div. matvarer. Kostholdet er det samme som når jeg gikk ned i vekt, men jeg spiser litt mer kcal pr. dag og unner meg mer innimellom.

Motivasjonen ikke like sterk
- Hva synes du er den største forandringen på før og nå?

- Den aller største forskjellen på å skulle gå ned i vekt og det å holde vekten stabil synes jeg er motivasjonen. Når du går ned i vekt er motivasjonen på topp, fordi du ser forandring og du ser at det du gjør virker.

- Det er klart at det er gøy å se at man klarer å ikke gå opp i vekt igjen, men det er litt lettere å tenke at det er greit å skeie ut med noe man har lyst på - motivasjonen til å si «nei takk» er ikke like sterk. Selvfølgelig skeier jeg ut innimellom og det tror jeg er viktig at man kan gjøre, men det må jo ikke bli altfor ofte.

Somebody - en del av hverdagen
- Hvorfor tror du at du klarer leve sunt? Hva motiverer deg nå?

- Grunnen til at jeg klarer å leve sunt er helt klart Somebody. Der får jeg oversikt og kontroll over hva maten jeg spiser inneholder. Og det har blitt en helt naturlig del av min hverdag å bruke Somebody. Ofte legger jeg inn måltider på forhånd for å kunne vite hvor mye jeg kan spise før jeg forsyner meg av maten.

- Motivasjonen er helt klart at jeg ser en enorm forskjell på meg selv før og nå, ikke bare at jeg får på meg klær som aldri ville ha passet før, men jeg orker mye mer og føler meg ikke så ofte sliten og slapp. Barna mine har fått en mye mer opplagt mamma som orker å følge opp på en helt annen måte enn før.

Ikke så vanskelig som antatt
- Synes du det har vært vanskelig?

- Det er klart at det har vært en stor omveltning å legge om ikke bare kostholdet, men hele måten å tenke på når det gjelder mat. Men det var ikke så vanskelig som jeg hadde sett for meg at det skulle bli. Jeg ble fort vant til å tenke litt mer gjennom hva maten vi spiser inneholder, og når jeg så resultatene så ble alt enda enklere.

Man skylder seg selv å prøve
- Har du et råd til andre som ønsker å gå ned i vekt?

- Prøv! Det er lett å tenke at det ikke vil fungere, jeg gjorde det selv. Men man skylder seg selv å prøve!

- Jeg prøvde å ha en litt avslappet innstilling til det hele da jeg gikk i gang. Vi hadde lagt bak oss en periode med mye sykdom i familien. Så fokuset mitt var at det viktigste er at alle er friske og at vi har det bra. Ikke om jeg er for tjukk eller ikke.

- Det førte kanskje til at jeg ikke prøvde så hardt, men hadde innstillingen om at hvis det går så er det fint, hvis ikke så har jeg i hvert fall prøvd. Og det fungerte for meg! Så ta sjansen og prøv!

Ned i vekt med rett kosthold!
Har du også lyst til å få kontroll over inntaket?

Somebody kan du lære mer om hvordan du kan spise riktig og miste vekt ved å forholde deg til ditt eget kaloribehov.

Få vite hva ditt kaloribehov er, sjekk kalorisynderne i ditt kosthold, sammenlign og bytt ut matvarer, før dagbok og få tips til hvordan du kan spise annerledes.

Les mer om kostholdstjenesten Somebody her