Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

- Menn mer besluttsomme enn kvinner

Ikke bare er det flere som gjør det, men de gjør det også raskere.

En ny undersøkelse gjennomført på oppdrag av Argus Øyeklinikk i Bergen, Skien og Oslo viser at flere menn enn kvinner velger å korrigere synet med laserkirurgi. Dette til tross for at behovet for å få korrigert synet, er like stort hos kvinner som hos menn.

Norgespasset: Se tilbud på laserkirurgi

«Det kan virke som om dette er et område hvor mannen bestemmer 100% selv» sier Adm. Dir. Kåre Opland ved Argus Øyeklinikk. «Her er avgjørelsen helt og holdent hans, i motsetning til hvis man for eksempel skal bestille en ferietur, kjøpe en leilighet eller oppgradere interiøret. Da er man jo oftere nødt til å bli enig med reisepartner, samboer eller ektefelle.»

Menn mer besluttsomme
«I tillegg kan det faktum at menn mye raskere enn kvinner, setter seg opp på en time for å få gjennomført selve laseroperasjonen, tilsi at mannen er litt mer besluttsom. Menn vil gjerne få utført operasjonen med en gang de har vært til forundersøkelse. Kvinner trenger mer tid før de tar steget.»

Vet dere noe om årsaken til den store forskjellen?

«Når det gjelder hvorfor det er en forskjell, så vet vi ikke det. Dette er interessante spørsmål og det blir spekulasjoner å si noe utover det», sier Kåre Opland.

Kjøper solbriller
«Det som er sikkert er at menn som får synet korrigert, får oppfyllt et ønske umiddelbart etterpå. Veldig mange av de vi har behandlet, løper nemlig rett til optiker for å kjøpe nye, tøffe og moderne solbriller.»

«De fleste har jo måttet bruke sine briller uten solbeskyttelse, men når de nå ikke lengre er avhengige av briller med styrke, får de muligheten til å møte våren med nytt syn og nye solbriller.»

Angrer på ikke å ha gjort det før
Flere og flere velger å korrigere på synet, for å slippe briller og linser i hverdagen. I en artikkel på Nettavisen før jul, uttalte øyekirurg og pioner innen laserbehandling i Norge, Willy Pettersen, at de fleste tilbakemeldingene Argus får, er: «Hvorfor har jeg ikke gjort dette før?».

«Argus Øyeklinikk har holdt på med synskorrigerende behandling i over 20 år, og er de i Norge med lengst erfaring. Over 20 000 personer har korrigert synet ved våre klinikker, hvor vi tilbyr synskorrigering utført av meget dyktige kirurger - kanskje de beste i Europa innen både laser- og linseoperasjoner.»

Aktuelt for deg?

Tilbudet er avsluttet!

Alle medlemmer av Nettavisens medlemsklubb, Norgespasset, får et eksklusivt tilbud på synsbehandling hos Argus. I tillegg til gratis forundersøkelse gir Argus nå bort gavekort på nye solbriller til en verdi av kr 2000,-

Klikk her for å lese mer

Du kan registrere deg på Norgespasset.no her - selvfølgelig helt gratis og særdeles uforpliktende.