Nettavisen.no

Tjenester

- Oversett dette

Språkproblemer er til for å overvinnes. På nett kan oversettelser ordnes veldig enkelt.

(SIDE2): Er de tyske eller franske glosene fra skoledagene nesten forduftet? Eller kanskje svensk ikke er å lett å forstå allikevel?

Selv en ordbok blir avleggs om du har tilgang på nett under dine reiser. På flere av nettsidene kan man både oversette tekster og hele nettsider. Kinesiske tegn blir også et overkommelig hinder når de enkelt gjøres om til engelsk.

Nå kan selv italienske lokalaviser på nett komme til nytte. Systemene klarer ikke alltid å oversette grammatikken riktig, men sånt blir det gjerne litt humor av. Helheten kommer gjerne frem uansett.

Her finner du noen gode hjelpemidler som hjelper deg med å forstå og bli forstått jorden rundt. Og det beste av alt, det er helt gratis.

Babelfish er kanskje den mest kjente oversetteren på nett. Søkemotoren AltaVista har tatt navnet fra boken «Haikerens guide til galaksen», hvor forfatter Douglas Adams blandet sammen science fiction og humor til en salig røre. Denne fisken gjør det litt lettere å kommunisere her på landjorden.

Her er linken.

Free2Professional Translation hevder de har et besøk på 1,5 millioner i uken. De kan i tillegg til en gratis service tilby en profesjonell tjeneste på oversettelser.

Her er linken.

Free Translation Online er også et godt utgangspunkt for oversettelser. Siden er i tillegg veldig enkel og brukervennlig.

Her er linken.

En norsk og nordisk ordboksamling finnes på nettsidene til IvarMedia. Blant 2213 lenker for nettordbøker og språkundervisning finnes det også gode oversettere mellom de nordiske språkene. Målgruppen er ansatte og studenter i medier, informasjon og undervisning, men her kan alle få hjelp.

Her er linken.

Mer språkhjelp er det å få på nettsidene til Travlang. Her finner du ordlister for over 70 språk fra hele verden, men her kan man bare oversette ord for ord.

Her er linken.

Den fulle oversikten får du ellers på Google Språkverktøy .