Gå til sidens hovedinnhold

10 datingtips for seniorer

Selv om du har passert 60 år, trenger du fortsatt kjærlighet, opplevelser og humor i livet.

Savner du en venn i hverdagen? Eller kanskje når du tar deg en tur med båten til Danmark, eller til et mer solfylt land?

Mange gir opp troen på å treffe en partner, når man har passert 50 eller 60 år. Noen synes de er for gamle, og noen har mistet sin ektemake eller partner, og synes det blir feil å begynne på nytt.

Finn din partner på nett

Sannheten er allikevel at mange føler det samme, og mange ønsker å treffe en å dele livets gleder og sorger med. «Det er aldri for sent..» heter det i ordtaket, og det er noe i det. Man kan jo ikke slutte å leve selv om man har blitt litt eldre. Nettsiden «100 best datingsites» gir deg 10 tips til hvordan du kan finne en livsledsager.

1. Start rolig
Om du ikke akkurat føler for å gå opp til noen å invitere de ut, så begynn med å involvere deg i en gruppe. Finn en treningsgruppe, et malekurs, en reisegruppe eller lignende, så får du samtidig trent dine sosiale evner.

2. Ikke utsett det
Det er ingen grunn til å utsette det i det uendelige. Ta de nødvendige grepene i dag, som å ringe å melde deg inn, undersøke når du skal møte opp, registrere deg på nettet etc.

3. Samme interesser
Internett er også et sted å begynne - her kan du søke på partnere på alder, kjønn, interesser osv. Finn en som liker det samme som deg, enten det er reising, golf eller sjakkspilling, for det er det du faktisk er ute etter, og ikke en far til dine barn.

Her finner du Norges største datingtjeneste!

4. Ikke vær så seriøs
Det er lov å skeie ut fra tid til annen, så bryt anstendighetsmønsteret og kast hemningene over bord. Tross alt - hva har du å tape?

5. Ikke vær så sta!
Selv om du er helt sikker på at du ikke liker en bestemt aktivitet eller en matrett, så kan tiden være inne for å forsøke på nytt. Smak kan endre seg, og opplevelser kan være helt annerledes sammen med en annen partner. Si ja!

6. Elsk deg selv
Du vet hva som er dine styrker og dine svakheter, så elsk deg selv for den du er. Le av dine feil og mangler, og skryt av hva du har å tilby en partner i livet. Det er viktig at du føler balanse med deg selv - for først da kan du nyte en annens selskap til det fulle.

7. Ha det moro
Kan du huske hvor morsomt du pleide å synes det var - å gå på date og bli kjent med nye mennesker? Du kan fortsatt oppleve dette og nyte det enda mer, fordi du nå vet å sette pris på hver stund. Hold minnene dine nært hjertet, samtidig som du er med på å skape nye

8. Ikke overdriv!
Du tenker kanskje at du ikke kan gå ut og danse og drikke, men det kan du faktisk. Det handler bare om å lytte til kroppen sin og ikke overdrive det hele, fordi kroppen din klarer ikke å restaurere seg like raskt.

9. Ikke underdriv!
Det er ikke greit å takke nei til alle forespørsler heller. Du er kanskje blitt eldre og litt skrøpeligere til et og annet, men det er også alt.

10. Ikke sammenlign
Det kan være fristende å sammenligne sin nye partner med sin eks, men det er det ingen grunn for å gjøre. Alle mennesker er uniks, og du kommer aldri til å finne en som var lik han eller henne. Fokuser på de gode kvalitetene vedkommende har, og gled deg over at du har fått en ny, spesiell venn..

Finn kjærlighet på nettet - prøv Norges største datingtjeneste i dag!

La oss finne en partner til deg! Prøv Match Affinity i dag!