Nettavisen.no

Tjenester

10 ting du ikke visste du kunne gjøre med en whiteboardpenn

Et selskrevent hjelpemiddel på arbeidsplassen, men også hjemme.

Whiteboardpenner er ofte selvskrevne hjelpemidler på arbeidsplassen, og brukes vanligvis til å holde mer eller mindre vellykkede presentasjoner eller kurs. Men visste du at det er mange andre måter å bruke en whiteboardpenn på? Vi gir deg tipsene!

1. Merk frysevarer: Står du ofte på hodet i fryseren og lurer på hva den unevnelige klumpen i fryseposen er, og hvor lenge den har ligget der? Bruk whiteboardpenner til å merke beholdere og poser med navn og dato – og få rask oversikt over hvilken mat som fremdeles er spiselig og hvilken som bør gå i nærmeste avfallsbeholder avfallsbeholder . På de fleste bokser kan du enkelt fjerne skriften med papir – men det kan være fornuftig å teste før du skriver med whiteboardpenn på alle favorittboksene dine. 2. Fjern permanent tusj/sprittusj: Har du kommet i skade for å tegne på en whiteboardtavle med permanent tusj? Hvis du ikke har en rengjøringsspray for hånden, kan du prøve å tegne over det du vil fjerne med en whiteboardpenn. Stoffene i en del whiteboardpenner vil løse opp permanent tusj.

3. Meldinger på baderomsspeilet: Whiteboardpenner er perfekte til å skrive på speil med! Benytt muligheten til å skrive hyggelige beskjeder til andre i husstanden – eller viktige ting du må huske på som hva du må ha med deg, handlelisten, møter eller liknende.

4. Merk arkivskuffer eller hyller: Hvis du har arkivhyller eller arkivskap av metall kan du enkelt merke disse med whiteboardtusjer. Mye bedre enn å feste etiketter som er vanskelige å fjerne! Whiteboardtusjen kan enkelt viskes ut om du vil bruke skuffene/hyllene til noe annet senere. 5. Skriv på veggen: Mal hele veggen med whiteboardmaling enten hjemme eller på kontoret, og skriv rett på veggen med whiteboardpenner! Perfekt for idémyldring, vakre kunstverk og huskelister. Veggen vil se ut som en vanlig men noe blankere vegg når du ikke har tegnet noe på den.

6. Nyttige notater på vinduet: Har du kontorplassen dekket av huskelapper? Skriv ting du må huske rett på vinduene med whiteboardpenn! I tillegg kan det være et greit sted å notere viktige avtaler, eller hvorfor ikke bruke vinduet til brainstorming av ideer, eller glede kollegaene dine med litt vinduskunst? Hvis du akkurat nå tenker «men jeg sitter jo ikke i nærheten av et vindu» så ikke bekymre deg – du kan selvfølgelig også benytte en glasstavle.

7. Huskeliste på kjøleskapet: I mange hjem brukes kjøleskapet flittig til å henge opp beskjeder. Visste du at du kan skrive med whiteboardpenn rett på kjøleskapet? Enten det er «husk å kjøpe melk», foreldremøter eller andre viktige datoer – notater på kjøleskapet er enkle å se. 8. Merk serveringsbollen: Enten det er felleslunsj på kontoret eller du arrangerer selskap kan det være veldig praktisk å merke hva som serveres, spesielt hvis noen er allergiske eller av andre grunner trenger å vite hva som er i maten. Skriv rett på serveringsbollen med whiteboardtusj – og fjern enkelt når måltidet er over.

9. Skriv på kollegaens kaffekopp: Har du noe på hjertet? Skriv en melding på kollegaens kaffekopp med whiteboardpenn. Skryt er aldri feil (men da

risikerer du at den kaffekoppen ikke blir vasket med det første), eller du kan slå til med dagens vits.

10. Pynt ekstra på bildene dine: Sett bildene dine i glass og ramme og la barna ha det gøy med å dekorere dem med whiteboardpenner. Det er selvfølgelig også lov å tegne hatter og barter på de du jobber sammen med!