Hjernetrim er viktig hvis du vil være smart, yte maksimalt til enhver tid og forhindre eller bremse utviklingen av hjernesykdommer som Alzheimer og Parkinson.

Få med deg disse ti triksene for hjernetrening, som du enkelt kan bake inn i din hverdag, og som vil gi deg resultater både på kort og lang sikt.

Hjerneklubben.no - for deg som er opptatt av en frisk hjerne.

1. Dropp sjokoladen, spis nøtter og blåbær
Disse produktene reduserer blodsukkeret ditt, noe som fører til at du tenker klarere og har lettere for å tilegne deg ny kunnskap.

2. Ta deg en svingom
Det høres kanskje rart ut, men når du lærer deg nye måter å bevege deg på jobber hjernen og nye nerver skapes. Dansing virker også beroligende på stressnivået til hjernen.

3. Bytt ut krutongene med valnøtter
Glad i å ha krutonger i salaten? Hvis du bytter de ut med valnøtter som inneholder Omega3, så får du et kinderegg. Humøret ditt forbedres, opphisselsen, som kan drepe hjerneceller, forsvinner og i tillegg erstatter det tapt melatonin som er viktig for at hjernen skal fungere.

4. Vær aktiv
Når du beveger deg i 20 minutter synker blodsukkeret ditt, blodet flyter bedre og du tenker klarere. Gå på tur, svøm, sykle eller finn en annen bevegelsesform du trives med.

5. Lær deg et språk
Når du trener hjernen utsetter du demensens nedbryting av nettopp hjernen. Det er viktig for deg som vil leve lenge og være klar i hodet på dine eldre dager.
Lær språk med ny metode på nettet

6. Spis kinesisk kråkefot
Det er ikke fra en kråke heldigvis, men det er en urt som er mer kjent under det engelske navnet "Chinese club moss". Forskning viser at kun 100 mikrogram av denne urten daglig, vil beskytte "neurotransmittererne" (de som sender elektriske signaler i hjernen), og få synapsen til å fungere korrekt. Det er vissnok en svært sterk urt, så forhør deg med legen.

7. Meld deg som frivillig guide
Det å svare på spørsmål fra andre tvinger deg til å lære nye fakta, komme opp med svar på stående fot, som igjen gjør at det skapes nye nervebaner i hjernen. Når du omgås andre mennesker reduseres også stressnivået, noe som igjen minsker sjansen for at hukommelsen svikter.

8. Spill dataspill
Dataspill eller hjernetreningsspill som du blant annet finner hos Hjerneklubben.no, utfordrer hjernen din på en positiv måte. Når du lærer deg nye ting skapes nye nerver i hjernen i tillegg til at du trener responstiden og hukommelsen din.

Prøv et gratis hjernespill her!

9. Kom deg ut av komfortsonen
Har du blitt god til å spille Sudoku eller lage en bestemt matrett? Da er det på tide å bevege seg videre. Nye nerveforbindelser blir ikke opprettet når du først har mestret de.
Så forsøk noe som ikke faller deg like naturlig. Kanskje skulle du prøve et tegnekurs, eller kjøpe deg en mattebok?

10. Kvitt deg med stresset
Selv om du elsker din syke slektning aldri så mye, er det viktig at du får hjelpe av andre til å takle oppgavene forbundet med det å ha en syk slektning. Kronisk stress kan føre til at hukommelsessenteret i hjernen minsker. Når du samhandler med andre aktiverer du flere deler av hjernen, og det å lære nye eller andre måter å takle f.eks. sykdom på, setter i gang produksjonen av nye nervekoblinger.

Tren hjernen på Hjerneklubben.no
Nettavisens hjerneklubb er netttstedet for deg som vil trene hjernen til blant annet bedre hukommelse, økt konsentrasjon og høyere IQ. I tillegg kan du lære hvordan du skal lære fortere (akselerert læring).

Som medlem får du også muligheten til å lære hvordan du kan bli raskere i hoderegning samt forbedre dine geografikunnskaper. Eller hva med å lære deg et språk på en brøkdel av tiden? All trening inkluderer morsomme tester og spill. Les mer om Hjerneklubben her

PS: Hjerneklubben garanterer pengene tilbake om du ikke dobler hukommelsen på en uke!

(Kilde: AARP.org og Hjerneklubben.no)