Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

12 tips for et morsommere liv

Hvorfor gå rundt å surmule, når du kan ha det så mye gøy?

I hverdagens stress og mas er det lett å glemme at det egentlig er enkelt å ha det gøy. Men man er nødt til å sette av litt tid.

Les og lær hvordan du også kan få et litt mer innholdsrikt liv. Hvis du virkelig vil så får du det til, i følge Womenshealthmag.com.

1. Timeplan
Lag en timeplan som du henger på kjøleskapsdøren, og skriv inn hvilke aktiviteter du skal gjøre på de forskjellige dagene. Når skal du ukehandle (du sparer både tid og penger), hvilken dag skal du vaske klær, når skal du shoppe nødvendige artikler (apotek, gaver, posten) etc. etc.

Deretter legger du inn når du skal gjøre morsomme ting, som kurs, vennetreff, TV-program du må se, blad-/bokstund, hagearbeid etc. Jo nøyere du planlegger, jo større er sjansen for at du klarer å følge timeplanen og rekke alt du både må og vil gjøre.

2. I parken
Tid er penger, men kanskje ikke viktigere enn å nyte livet? Kjøp deg fri ved å ansette en vaskehjelp, få matvarer på døra etc.

Så kan du heller ta med deg en bok og legge deg på en benk i parken (når gradene tillater det). Lytt til fuglene, studer skyene, smil til fremmede og nyt livet. Bytt ut middag med favorittsandwich e.l. som du kjøper på veien til parken.

Klikk her for å finne vaskehjelp

Klikk her for å abonnere på forbruksvarer i posten

3. Effektiviser hjernen
Studer husketeknikker, fokusteknikker, leseteknikker og andre IQ-økende elementer på Hjerneklubben.no, så vil du gjøre det meste litt raskere, øke din IQ, imponere mer og få bedre tid til å gjøre andre morsomme ting.

Klikk her for å prøve gratis hukommelsesspill (Velg demo på forsiden.)

4. Ta et kurs
Dropp å vaske klær så ofte, og bruk denne tiden på kvelden til noe annet. Studer et språk, start en bokring eller meld deg på et kurs i dans, søm, keramik eller noe annet du synes er morsomt.

Her kan du lære språk på ny og morsom måte. Klikk for å prøve demo!

5. Book en reise
Det trenger ikke være noe mer enn en weekendtur, men den må være litt frem i tid slik at du rekker å glede deg, lese deg opp på hva du må se og snakke mye om det.

Er du trøtt og sliten kan kanskje et spaoppphold være tingen, med massasje, badstu og lange måltider? Er det mer sol og varme du savner så reis sydover for en helg, eller skjem deg bort med opplevelser i en av Europas flotte hovedsteder.

Klikk her for å bestille helgetur for to til kun 1495,-

Klikk her for å booke storbyferie

Taxfree og spa - Dra på gratis weekendcruise

6. Ta affære!
I stedet for å til stadighet klage over hvor kiipt livet ditt er, hvor kjedelig jobb du har, hvor treig kjæreste du har etc. så forsøk heller se på hvordan du kan løse problemene. Tving deg selv til å bruke ordet «hvordan» og forsøk å besvare dine egne spørsmål med handlinger. Søk ny jobb, slå opp med kjæresten og finn ut hva annet som kan gjøre livet ditt litt bedre.

Klikk her for å treffe andre single (Gratis innmelding)

Klikk her for å bli headhuntet!

7. Hva bruker du 2 mill. på?
Hva ville du gjort om du vant en million eller to? Spill lotto, Extra, tipping eller lignende. Det gir litt mer spenning i hverdagen, og tenk om du vant en million eller to. Bare å fantasere om hva du evt. skulle brukt de på er morsomt. Drømmer kan gå i oppfyllelse, men du må delta for å kunne vinne.

Klikk her for å bli nettspiller

8. Bli fadder!
Det gir litt bedre samvittighet å ha et fadderbarn eller to, i tillegg til at det er morsomt å få oppdateringer om hvordan det går med «ditt barn». Mange sparer også opp til en tur og benytter sjansen til å besøke sin nye venn på andre siden av jordkloden, en gang i livet.

Her kan du bli fadder!

9. «So not you!»
Invester i et plagg som ikke passer inn i din stil, men bruk det allikevel. Forandring fryder, du vil garantert få både kommentarer og komplimenter. I tillegg vil det gi et «boost» til selvtillitten, fordi du vil føle deg modig fordi du tør å bruke noe du vanligvis ikke ville turt.

Kjøp på nett om du ikke orker å tråle butikker. Nytt eller brukt.

Klikk her for å skeie ut på Nelly.com

10. Humor på Web-TV
En god latter forlenger livet! Bli flinkere til å bruke web-tv, slik at du får med deg alle de morsomme programmene du har gått glipp av. Klovn, Morten Ramm fyller spektrum, Lilyhammer osv. NRK har gratis webtv, og kjøper du deg tilgang på TV2 Sumo er du sikret det meste.

Her kan du se priser og skaffe deg bruker/passord.

11. Sett bort jobben
Du må ikke male selv, heller ikke bygge på, skifte vinduer eller mure noe. På vår anbudstjeneste MittOppdrag.no kan du bestille tilbud på det meste av jobber, helt gratis.

Velg den leverandøren som passer deg best, og bruk tiden til å gjøre noe annet hyggelig sammen med venner eller familie. Kanskje er det på tide med en ny tur i parken, i svømmehallen eller på kino?

Klikk her for å legge inn et anbud (Helt gratis)

12. Si nei!
Hvis man sier «ja» til alt og alle, blir det ikke mye tid igjen til deg selv. Lær deg å si «nei» om du ikke allerede er flink til det.

Ikke nødvendigvis når noen ber deg om en tjeneste, men når noen spør om du skal være med på byen, være med å besøke noen, være med på kafe etc.

«Jeg er sliten og kroppen min trenger hvile», er en fullgod unnskyldning. Prøv å se om du klarer det. Så får du tid til overs til å gjøre noe annet morsomt du har lyst til eller bare slappe av.