Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

24 millioner kroner i V75-potten

Elitehesten Moe Brage blir vårt holdepunkt i kampen om de store kronene i lørdagens V75 på Leangen.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Øystese best på Sotra

Oddstips 2: Polen til himmels
Tippetips: Nå er det over for Hellas

Leangen travbane inviterer til midtsommerfest lørdag med en svært flott V75-omgang og det er riktig fine spilleløp denne lørdagen i Trondheim. Også sportslig holder løpene høy kvalitet og det kan ligge flotte kroner i luften. En eventuell alenevinner får med seg rundt 24 millioner kroner og vi finner vår hovedbanker i det avsluttende V75-løpet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Det er i løpet om Trøndelagspokalen der eliten for kaldblodshestene møtes i kamp om førstepremien på velvoksne 175 000 kroner. Når det svenske monsteret Hallsta Lotus ikke har meldt sin ankomst, synes vi alt taler for 3 Moe Brage i dette løpet. Moe Odin-sønnen har vært sjanseløs mot nettopp Hallsta LOtus både i elitekampen på Bjerke og på Solvalla i sine to siste løp, men har avsluttet flott til andreplass i begge disse løpene. Lørdag er det svært sannsynlig at Moe Brage vil testes i tet, og den norske eliten holder ikke veldig høy standard om dagen. Rutinerte Eirik Høitomt vet selvsagt hvordan Moe Brage skal kjøres, og selv om hesten noen ganger kan være litt lunefull nedover oppløpet (spesielt fra tet) synes vi lørdagens oppgave er helt skreddersydd. Hovedopponent 12 Feseth Lynet har hatt uflaks i sportrekningen og da blir Moe Brage vår hovedbanker i denne omgangen.
Rangering V75-/-DD-2: A: 3 B: 12-2-1 C: 8-4-5-7-11-10-9-6

Sjansebanker i V75-2
Vår andre banker i ukens V75 er litt mer sjanseartet, men vi har svært god tro på at en feilfri 6 Amir B. er vinneren av Tamin Sandys æresløp for norskfødte treåringer. Den meget kapable Standpoint-sønnen til Eldar Harviken fra Søre Osen så ut som en rund million fra lederryggen i et rammeløp under OGP-sønnen, og hadde vunnet lett dersom han hadde fått åpning fra lederryggen. Sist på Bjerke ble det også lederrygg og selv om et par av hovedopponentene galopperte på oppløpet den dagen, hadde hesten vunnet lett uansett. Amir B. blir ikke favoritt og er fredag ettermiddag kl 14 kun krysset på 12% av kupongene, mot favoritten Thai Broadways 46%.

Kristian Malmin som også er kusk lørdag, fortalte undertegnede torsdag kveld at hesten hadde vært glitrende i varmingen før det løpet, og Kristian som også sitter opp bak Bork Faksen i V75-5, var helt entydig på at Amir B. var hans klart beste vinnersjanse lørdag. Nå har Amir B. galoppert bak startbilen noen ganger, men i de to siste løpene ha hesten sett dunderfin ut. Amir B. blir ikke favoritt, men vi knaller til med banker på hesten. Vi tror rett og slett Amir B. er best i V75-2, selv om 10 Thai Broadway er en riktig fin treåring også. Men Thai Broadway hadde vært sjanseløs mot Amir B. sist, selv uten oppløpsgalopp. Noen sjanser må man ta også i V75-spillet. Vi trår til og bankerspiller Amir B. i V75-2.
Rangering V75-2/V5-4: A: 6 B: 10-5-9 C: 4-12-11-1-2-8-3 D: 7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-1/V5-3 - Kaldblodshester. Alm Rau Jos æresløp. 3-åringer. 2140 meter autostart.
I øyeblikket sitter trolig Kjetil Djøseland bak Norges beste treåring blant kaldblodsene. 4 Norheim Svenn har vunnet tre av sine løp i en foreløpig kort karriere, og eneste gangen hesten har tapt var mot stallkameraten Kleppe Slauren tredje sist. Nest sist var Norheim Svenn strålende vinner av et treårsløp på Bjerke og imponerte stort da fra en vanskelig utgangsposisjon på tillegg. I sin siste start hentet Norheim Svenn lett 20 meter tillegg på gode Grundsvold Loke, og avgjorde enkelt. Nå er imidlerti langreise og første gang ut bak startbilen, og kusk Kjetil Djøseland er ikke blant de kuskene vi stoler mest på. Derfor velger vi å spekulere litt i V75-1, vi synes Norheim Svenn blir i overkant stor favoritt.

Det er ikke så lett å sette 8 Gikling Lomeo og 6 Sterkar inn i dette løpet. 8 Gikling Lomeo har startet tre ganger og vunnet samtlige, men har ikke startet siden 23. april. Det aner oss at hesten har en solid rekordforbedring inne, og da blir hesten vårt andrevalg. 6 Sterkar er tråkk og tar seg noen pauser underveis, men det er flott klasse i denne Moe Odin-sønnen, som også er moden for en skikkelig rekordforbedring. Folkehesten fra Bergen, 2 Grundsvold Loke, kunne ikke svareNorheim Svenn sist i Bergen, men hesten er bra og er under flott utvikling. 3 Hellin Faxen er kapabel og fortjener også en plass på kupongen. Mjølnerød-hesten viste fin fart mellom galoppene sist. 9 Rappo har vist fart, men ga seg betenkelig mye sist.
Rangering V75-1/V5-3: A: 4 B: 8-6-2 C: 3-9-5-10 D: 1-7

V75-3/V5-5 - Kaldblodshester. Erik Garbergs æresløp. Fireårige kaldblodshester. 2640 meter voltestart.
Et fantastisk flott fireårsløp dette over tre distanser og mange vinnerkandidater. Vi setter 10 Lex Lodney først. Millex-sønnen har vært i Sverige i sine to siste starter og vunnet nest sist og kun tapt for fenomenet Tekno Odin sist på Romme. Lex Lodney er under strålende utvikling om dagen og blir vår favoritt i et flott felt.

12 Gylden Balder travet 23.8/2140m i Bergen sist lørdag, men det var ikke nok til å vinne. JA, hadde Tyri Gubben ikke galoppert, hadde det neppe blitt bedre enn tredje. Det er knallharde betingelser blant fireåringene dette året. Uansett er Gylden Balder en av de beste i årgangen, men langreise til Bergen sist helg og ny langreise til Trondheim denne helgen kan tære på. 4 Eikdølen er ikke på samme nivå som stallkamerat Tekno Odin, men Eikdølen er i sjikte rett under. Holder Tjomsland-traveren seg på beina, har han vist at han duger.

Tom Erik Solberg varsler at han skal sitte foran med strekhesten 2 Norheim Jærv og er faktisk litt optimist. Vi erindrer at Rognfaks lurte spillerne fra nettopp tet i et lignedne fireårsløp på Klosterskogen i påsken og Norheim Jærv er trolig god for en tid rundt 27.0 på distansen. 7 Briskeby Rauen var utrolig tapper i seiersløpet på Bjerke sist og imponerte når han kontret ut Lome Brage. Rauen er på gang igjen nå. 3 Rognfaks skuffet voldsomt sist, nå blir det helt sikkert ryggløp for Telemarks.hesten. Vi kan nesten ikke se sjanseløse hester i det som må være lørdagens flotteste spilleløp.
Rangering V75-3/V5-5: A: 10 B: 12-4-2-7-3 C: 9-5-6-8-11-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V75-4 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Ny utfordring venter spillerne i V75-4, om ikke 12 Super Fest Boy gjør kort prosess og vinner. Vallaken som eies av Martin Svennes fra Ulvik i Hardanger, var overdådig i seiersløpet sist i Drammen og tross galopp runden igjen var hesten først i god tid før mål. Lørdag er 2600 meter og førti meter tillegg, langløp er ikke noe minus. MEn Super Fest Boy er variabel og galopprisikoen er tilstede.

10 Bagpipe vant et V75-løp på nettopp Leangen 7. januar i år, en har ikke vært til start siden. Frode Husbyns seiersmaskin er svært godt forberedt til denne starten og tåler som kjent et par runder ute i sporene. Første motbud. Fra strek vil garantert en feilfri 1 Inspired Love ha ord med i leken. Kolnes-hesten lyktes ikke i sine første starter på norsk jord, men sist på Leangen var det en klart forbedret utgave vi fikk se. Kan ikke forsvare innersporet, men ikke utenkelig at Høitomt får overta teten tidlig.

Tom Erik Solberg får sjansen bak den flotte fireårshoppa til Jan Lyng, 5 Moni Vic. Det er svært spennende og denne dama er bra. 14 K.L.M. Linedancer vant et V75-løp fra tillegg i Bergen for et par måneder siden. Sist satt hoppa bom fast. Klaffer det sånn noenlunde underveis fra lengste tillegg, skal ikke hoppa undervurderes. Bak disse igjen ser vi nesten ikke sjanseløse hester her heller.
Rangering V75-4: A: 12 B: 10-1-5-14 C: 2-4-9-7-15-13-8-3-6-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-5 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Undertegnede har aldri lagt skjul på sin forkjærlighet for Edvard Kristiansen som kusk og med all respekt for favoritten 12 Friskus, så mener vi at Edvard Kristiansen sitter bak den beste hesten i dette løpet, i form av 15 Alsaker Faks. Alsaker Faks imponerte i seiersløpene femte sist, tredje sist og nest sist. Fjerde sist og sist har Alsaker Faks vært i galopphumør. Det er slik denne hesten her, men når han fungerer som best er han veldig bra. Svært spennende førstevalg her. Er kun et tredjevalg i V75-spillet.

12 Friskus kunne kjøre seg tidlig til tet sist på Klosterskogen og gjorde et bra seiersløp og har vært flink i sine to starter etter svært lang pause. Nå er Friskus ikke den vi stoler mest på, han hadde noen svake innsatser på slutten av fjorårssesongen, men han skal selvsagt regnes med vinnersjanse her. 8 Bork Faksen var fantastisk når han knakk folkebankeren, Rognfaks, fra dødens på Biri for fjorten dager. Bork Faksen tåler det meste og er en tøffing, han må regnes igjen.

9 Pondus og 5 Trygfaks er også hester som tåler å være med litt og kan også blande seg inn i seierskampen. 2 Englevakt kommer til å sitte i tet fra strekdistansen. Det er kanskje litt for tøffe tilleggshester mot lørdag, men Englevakt gjorde trolig karrierebeste i seiersløpet sist. Lite obs på denne.
Rangering V75-5: A: 15 B: 12-8-9-5 C: 2-4-11-10-7-14-3-1-6-13

V75-6/DD-1 - Shan Rags æresløp. Norskfødte 5-åringer. 1640 meter autostart.
Ny sportslig godbit i dette løpet som har samlet mange av landets beste femåringer. Det er en riktig fin hest, 4 Mr. X.F. Royal, og klarer Lars Anvar Kolle å kjøre feilfritt rundt den først svingen, er vallaken god nok til å vinne fra dødens. Hesten gjorde fire toppløp på rad, før det ble galopp på Åby sist. Vår favoritt i kampen om førstepremien på 175 000 kroner.

Vi setter faktisk 5 Gary's Coktail nærmest. Bjørn Gulbransens femåring er i fantastisk utvikling og hadde knekt Express Pepper fra dødens sist uansett om denne hadde galoppert eller ei. Det var en rå prestasjon, og lørdag får vi se om hesten også takler sprint. 3 Taran var snakkhesten i denne årgangen, men skadeproblemer ødela den innbringende fireårssesongen. Taran er matchet for dette løpet og kan være hesten som sitter i tet ut av den første svingen. Taran var meget god i V75 sist. Uturshesten 7 Trinitro har igjen vært uheldig i sportrekningen, men har vinnerform i kroppen. Nå er det Tom Erik Solberg som skal få fart på Ottersen-traveren.

9 Passphot B.R. har ikke fått klaff i tre starter for Solvalla-trener Per Lennartsson, men formrapportene er gode og Passphoto B.R. har slått disse hestene før. 12 Love Force (er en maskin dette, men elendig startspor trekker ned), 10 Vegas Yankee (bom fast sist og matchet for dette løpet) og 8 Triple Crown (lekker i seiersløpet sist, men har tapt sportrekningen) er heller ikke sjanseløse i en sportslig og spillemessig perle av et løp.
Rangering V75-6/DD-1: A: 4 B: 5-3-7-9 C: 12-10-8-2-6 D: 11-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-1 - NM for travtrenere. Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Lørdagens to første V5-løp er samtidig avslutningen på årets NM for travtrenere som innledes med sju løp fredag kveld. En kraftig forbedret 9 Tanita's Temptation blir vår favoritt i V5-innledningen. Fra et lurt spor og med landschampion Eirik Høitomt i sulkyen kan dette bli helt rett for Garberg-traveren i et svært jevnt felt.

2 Home Made er bra fra start, er på vei opp i form igjen og får hjemmekusk Jomar Blekkan atter i sulkyen. Fine betingelser her og en klar vinnerkandidat. 5 Gelinotte Trotter overrasket med seier i et lunsjløp på Bjerke nest sist og kommer fra en formstall. 3 The Face er jevn og sikker, men mangler det lille ekstra. Fin oppgave her sammen med Tjomsland. 1 Moni Strong er en bra fireåring som kan bli farlig feilfritt. Åpent bak disse.
Rangering V5-1: A: 9 B: 2-5-3-1 C: 10-8-12-7-6-4-11

V5-2 - NM for travtrenere. Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Bergenstrener Ove Wassberg opp bak formsterke 6 Dag Jerven, og det er neppe en dårlig kombinasjon da Wassberg er svært dyktige på litt vanskelig kaldblodshester. I et felt som ikke holder særlig høy kvalitet blir Dag Jerven soleklar favoritt og en klar bankerkandidat.

Bak denne er det åpent. Det ser spennende ut med Tom Erik Solberg opp bak hurtige 9 Stensvik Oda som holder usikker form etter pause. Jomar Blekkan skal teste 12 Tverdalstjora, det ser ut som en interessant kuskeforsterkning. 3 Spang Mobest har fått et par løp i kroppen etter lang pause og var bra sist. 1 Dosa er mye bedre enn raden og får Eirik Høitomt som makker. Feilfritt er Dosa skummel her.
Rangering V5-2: A: 6 B: 9-12-3-1 C: 7-8-11-2-5-7 D: 4