Kjærligheten lever sitt eget liv, og uansett hva som rammer oss av tragedier eller gleder ellers i hverdagen, vil alle ha sin egen kjærlighetshistorie. Les de 25 faktaene om kjærligheten, samlet samme av den amerikanske forfatteren Laura Schaefer, så har du noe å fortelle under middagen, eller snakke om på din neste date.

Lei av singellivet? Finn en date på nettet!

1. Menn som kysser sin kone hver morgen, lever 5 år lengre enn menn som ikke gjør det.

2. Den eldste kjærlighetssangen som er kjent er over fire tusen år gammel, og stammer fra området mellom elvene Tigris og Eufrat. Området ble i oldtiden kalt Mesopotamia og betyr nettopp landet mellom flodene. I dag kjenner vi dette landet som Irak.

3. Når det gjelder å ha sex på første daten så ville 78% av de spurte kvinnene nekte, hvis de ikke hadde barbert leggene eller armhulene.

4. Det er større sannsynlighet for at feministiske kvinner er i et romantisk forhold, enn andre kvinner.

5. To tredjedeler av befolkningen sier at de forelsker seg lettere i noen de har kjent en stund, i motsetning til noen de akkurat har truffet.

6. Folk som forteller med stor overbevisning om hvordan de forelsket seg i sine respektive, tror at det hele var noe de ikke selv hadde kontroll over, altså at tilfeldigheter, skjebnen eller lignende hadde en finger med i spillet.

7. Å forelske seg kan ha en beroligende effekt på kropp og sinn, i tillegg til at det øker nerveveksten i ca. et år, som igjen hjelper til med å bevare nervesystemet og forbedrer en elskers hukommelse.

8. Kjærlighet kan føre til et like stort press på kroppen, som sterk frykt. Man finner de samme psykologiske tegnene; pupiller som utvides, svette håndflater og økt hjerterytme.

9. Hjernescanning viser at dersom man blir vist et bilde av sin partner, så øker aktiviteten i den delen av hjernen som styrer ens begjæret.

10. Kvinnene i Tiwi-stammen i Stillehavet blir giftet bort ved fødsel.

Velg en partner som passer for deg - på norges største datingsite på nettet.

11. Tjenesten «Love Detector» som leveres av det koreanske telefonselskapet KTF bruker teknologi som visselig skal analysere stemmene (eller mønstrene i stemmene) for å avsløre om en elsker/elskerinne snakker sant og med affeksjon. Deretter får brukerne en analyse av samtalen i form av tekstmeldinger, hvor andel affeksjon, grad av overraskelse, konsentrasjon og ærlighet avsløres.

12. Elleve prosent av de spurte kvinnene har googlet vedkommende de dater eller vedkommende de skal på date med, mens bare syv prosent innrømmer det samme.

13. Personligheten til to personer i et forhold blir mer og mer lik med tiden.

14. Når man kysser lener hele 65 % seg til høyre, mens bare 35 % lener seg til venstre.

15. Tradisjonen med diamant i forlovelsesringen stammer fra erkebiskop Maximillian fra Østerrike, som i det 15. århundre ga en diamantring til sin forlovede, Mary av Bourgogne.

16. 43 % kvinner synes ikke partneren skal skrive «elsker» på et kort, med mindre de er klare for å binde seg.

17. Mennesker som er nyforelsket produserer mindre av hormonet serotonin, faktisk like lite som målt hos personer med tvangslidelser. Muligens er det grunnen til at man føler seg besatt når man er rammet.

18. Philadelphia International Airport er blitt kåret til det beste stedet å finne en partner, ifølge en onlineundersøkelse.

19. Ifølge en matematisk teori skal man gå ut med minst tolv mennesker, før man velger seg en partner man vil slå seg til ro med, da det øker sjansen for at dere to faktisk er en match.

20. En manns skjegg gror fortest når han ser fram til å ha sex.

21. Hver «Valentine`s Day», mottar Verona, den italienske byen hvor Shakespearstykket «Romeo og Julie» utspilte seg, rundt 1000 brev adressert til Julie.

22. Når vi blir dumpet av kjæresten elsker vi faktisk vedkommende enda litt mer i en periode, hevder Dr. Helen Fisher på Rutgers University, forfatter av boken «Why We Love». Det skyldes at den delen av hjernen som var aktiv mens vi var forelsket, vil fortsette å være aktivt en liten stund til.

23. Det er en grunn til at kontoromanser oppstår. Den andre største grunnen til at folk finner hverandre er nemlig nærhet.

24. I en av fem forhold som har vart over en lengre periode, innrømmer en eller begge partene at de var involvert med en annen, når de traff den de nå er sammen med.

25. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men det å være i et romantisk forhold gjør begge kjønn mer fornøyde med livet. Jo sterkere forholdet er, jo gladere eller mer fornøyde er også partene.

(Kilde: Happenmag.com)