Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

3 steg til "Mr Wonderboy"

Gått ut med tusenvis, men enda ikke funnet den rette? Lær hvordan du finner han.

Det er ingen hemmelighet at vi kvinner ofte har noen kriterier som danner grunnlaget for hvilke typer vi går ut med. Det kan være noen overfladiske kriterier som høy, mørk etc. men mer sannsynlig er det at det er noe dypere som binder disse typene sammen

«Menn vi dater kan se helt forskjellige ut, kle seg forskjellig og ha forskjellige jobber», påstår Marilyn Graman, psykoterapeutiker og forfatter av boken «There is No Prince, and Other Truths Your Mother Never Told You».

Men dersom det «felles» er at de aldri har tid til å være sammen med deg, at de dater fler på en gang eller at de er veldig selvopptatte, så er du inne i et dårlig datingmønster. Med tre enkle regler bryter du denne sirkelen.

Vil du ha hjelp til å finne den rette?

Regel 1:
Si ja til alle
Du har sikkert opplevd å møte menn, som du umiddelbart har klassifisert som «Ikke min type». Vel, nå er tidspunktet for å gå ut med alt som byr seg, glemme alle fordommer, og alle dine tanker om hvem som passer for deg.

«Prøv å tenk annerledes», sier Graman. «Husk på at den mannen på trikken har noen faktisk vært forelsket i, og forsøk å forestill deg hva som gjør at andre kvinner tiltrekkes av han».

Monika, 38 år fra New York, USA, pleide å gå ut med typer som ikke riktig elsket henne. Etter et brudd bestemte hun seg for å endre på livet sitt.

«Jeg flyttet til Chicago rett etter at jeg hadde blitt dumpet, og begynte å gå ut med alle som var interessert. Selvfølgelig var en del av disse datene helt håpløse, men en dag traff jeg John.

Han var litt kortere enn meg, veldig tynn og veldig smart - ikke min type i det hele tatt. Jeg kan ikke si at det var kjærlighet ved første blikk, men jeg ble forelsket, og vi er sammen den dag i dag».

Ta den nye personlighetstesten!

Regel 2:
Ikke gi opp for fort
Når du først er i gang med å date typer som ikke egentlig er «din type», kan det være vanskelig å motivere seg til en date nr. 2 og nr 3. Allikevel er det viktig at du ikke gir opp med en gang.

«Jeg gikk ut med en type som var alt for snill for meg», forteller Mary, 35 år fra Seattle, USA. «Men han spilte ikke noe spill, han haddde alltid tid til å være sammen med meg osv, men jeg manglet sommerfugler i magen. Jeg bestemte meg allikevel for å ikke tenke så mye på det, men bare hygge meg og fortsette å gå ut med han. »

«Etter en kort stund, så begynte jeg å like han veldig godt, og jeg følte at han også slappet mer av sammen med meg, og turte å være seg selv. Når jeg ser han nå får jeg faktisk sommerfugler i magne, så moralen må vel være at «ikke helt min type», godt kan være «akkurat helt min type»

Regel 3:
Sett deg selv først
I følge ekspertene så handler det å bryte mønsteret, og bygge opp selvfølelsen. «Jo mer du bryr deg om deg selv, jo mer vil du like andre som bryr seg om deg», hevder Graman.

Sopie, 43 år fra Beverly Hills,USA, forteller at hennes store vendepunkt kom når hun var 22 år.

«Jeg pleide å gå ut med en mann som var akkurat som alle de andre; spontan, heftig og romantisk, men han lot meg alltid vente på han. En dag fikk jeg nok, og bestemte meg for at jeg ikke gadd mer. Jeg slo opp, og til tross for at han ble kjempesur, og ringte meg opp og kjeftet på meg i etterkant også, lærte jeg at jeg måtte respektere meg selv først.»

«Det kan være vanskelig å innse hvor viktig man selv er, og hvor viktig det er å ha en mann som faktisk respekterer deg, men det finnes slike menn der ute», sier psykologen Brenda Schaeffer, forfatter av boken «Is It Love or Is It Addiction?». «Tid og trening er det som skal til, og i tillegg kan det hjelpe å være positivt innstilt til at du kommer til å møte en slik mann, og få en super fremtid sammen med han.»

Tusenvis av single ønsker en date, på Norges største datingsted - Side2 Match.

(Kilde: Happen.com)