Nettavisen.no

Tjenester

30 kilo lettere med supermat

Anita sverger til et kosthold uten sukker, melk, hvetemel og e-stoffer.

26 år gamle Anita er en av dem som klarer å slanke seg uten hjelp av profesjonelle, eller ved å følge en bestemt diett.

For snart ett år siden var hun lei av å føle seg slapp og dårlig, og bestemte seg for å gjøre en helomvendig i kostholdet.

- Først sluttet jeg med å spise kaker, kjeks, is, og sjokolade, og senere kuttet jeg ut det skjulte sukkeret som finnes tilsatt i blant annet mais og makrell i tomat.

Anita begynte med å lage absolutt all mat fra bunnen av, og interesseren for konseptet med supermat og raw food økte. Etter å ha lest mange bøker og artikler, kuttet hun i tillegg ut melk og hvetemel, og tilførte alger og gress i måltidene.

Se tilbud i medlemsklubben!

Les også:Tjen penger når du shopper!

Superlivsstil
På bloggen Superlivsstil.net blogger Anita daglig om kostholdet sitt. Her legger hun ut gode oppskrifter, tipser om ingredienser og hvordan man kan legge om livsstilen sin.

Anita forteller at for hver usunne ting hun kuttet ut og erstattet med noe sunt, begynte hun å føle seg bedre innvendig. Tidligere var hun plaget med lite energi og mye vondt i magen, to ting som raskt forandret seg.

Slik kommer du i gang
Selv om det krever litt tid og planlegging i matveien, synes hun ikke det er noe problem å holde seg unna sukker, hvetemel, gluten, gjær, soyaprodukter, e-stoffer, tilsetningsstoffer, konserveringsmidler, kunstige søtningsmidler og ferdigmat.

Anita sitt beste tips til å komme i gang, er å starte med å lytte til kroppen sin.

- Porsjonskontroll kan være viktig å tenke på i begynnelsen. Du må huske på å spise nok, men ikke for mye. Etter hvert lærer du deg hvor mye mat du trenger, og kjenner når du er passelig mett. Tenk på at du må få i deg nok proteiner og riktig fett, samt sunne karbohydrater. Ikke lag for mange regler i begynnelsen, og tenk på at dette skal du trives med resten av livet.

Anita mener at det er viktig å like maten du spiser, for at du skal unngå å sprekke.

Planlegging er viktig
- Planlegg og kjøp inn til måltidene dine, og ha alltid et mellommåltid i veska når du er utenfor huset. Ta med deg et eple eller en banan, samt en boks med nøtter og gojibær for raskt påfyll av energi så du slipper tull med blodsukkeret. Trening gir ekstra overskudd og motivasjon.

- Ta det litt etter litt, og kjenn etter hva hver matvare gjør for deg. Gjør ditt beste for å tenke positivt: si til deg selv at dette skal du klare! Ikke tenk på at det blir vanskelig, tenk heller hvor gøy det er, hvor mye god mat du kan spise og hvor mye bedre du kommer til å føle deg.

Anita understreker at hun ikke følger noen diett eller teller kalorier. Noe av det viktigste i kostholdet hennes er supermaten: mat med ekstremt høyt næringsinnhold.

Eksempler på dette er kamut hvetegress, spirulina, acai pulver, hempprotein, -frø og -olje, tart cherry, chlorella, chiafrø, amla c-plus, aktivated barley, rå kakao og kokosolje.

Dette spiser Anita på en typisk hverdag:

En halvtime før frokost: Blander sammen kamut hvetegress, aloe vera, spirulina og chlorella i vann.

Frokost: Smoothie med bl.a. mandelmelk, bær, banan, kokosolje, linfrøolje, chiafrø, aktivated barley, hampprotein og annen supermat, eller en grønn smoothie med ananas, spinat, eple, agurk og supermat.

Lunsj: Ferskpresset frukt- og grønnsaksjuice, eller en eggerøre med avocado, en god salat, eller hjemmelagd kokosyoghurt med frukt, bær og bokhvete.

Mellommåltid: kokosyoghurt, hummus med grønnsaker, eller en neve nøtter og gojibær.

Middag: Stort sett fisk med grønnsaker i forskjellige varianter, kylling, taco eller en god, hjemmelaget suppe.

Mellommåltid/kvelds: Grønnsaksjuice, smoothie, salat, guacamole eller liknende. Drikker også mye vann og te i løpet av dagen.

- Det fungerer!
Mange som ønsker å gå ned i vekt, spiser lite og lett i en kort periode. Så går de tilbake til kostholdet de hadde før, noe som ofte resulterer i vektøkning.

Gjennom bloggingen ønsker Anita å vise at det går an å spise seg god og mett, samtidig som kiloene forsvinner.

- Jeg spiser mye, mye mer i løpet av en dag nå, enn jeg gjorde før. Allikevel forsvinner overflødig vekt og centimeter fra kroppen min. Dette er fordi jeg spiser riktig, god og enda mer sunn og næringsrik mat. Det er ikke så vanskelig som man skulle tro, og man føler seg så innmari mye bedre!

Detox
- Uansett hvor flink man er med kostholdet så vil man trenge en detox i alle fall en gang i året, for å rense hele systemet og hjelpe kroppen med å bli kvitt avfallsstoffer som hoper seg opp.

En detox kan man gjøre på veldig mange forskjellige måter. Noen gjør det helt ekstremt, og drikker bare vann i noen dager før de går over på juice-detox.

- Skal du gjøre det så ekstremt bør du vite hva du holder på med. Man kan gjøre en detox så lenge man vil, alt fra 1-2 dager til en hel måned.

Sjekk ut Anita sine oppskrifter på detox-juice og detox-middag bestående av nøtteost, guacamole og bønnespirer.

ANNONSE: Det finnes mange ulike detox-kurer i pulverform, som renser kroppen effektivt i løpet av 24 timer.

En av dem er C24, som kan kjøpes hos Almea.no til 349,-. Er du medlem av Norgespasset får du 10 % rabatt på alle varer i nettbutikken. Meld deg inn gratis her!

Bloggen gir mye glede
Anita får daglig kommentarer og mail fra hyggelige lesere som motiverer henne til å fortsette bloggingen. Mange er takknemlige for at hun legger ut oppskrifter og deler kunnskapen sin.

- Jeg ønsker virkelig at bloggen skal vokse seg enda større, og nå ut til enda flere mennesker. Et sunt kosthold og supermat er virkelig noe jeg brenner for, ønsker at så mange som mulig skal få øynene opp for.

Denne kostholds-og livsstilsendringen er det beste jeg har gjort for meg selv noensinne. Jeg føler meg mer levende, fylt med en energi og en livsglede som overgår alt, avslutter Anita.

Sjekk ut Superlivsstil.net her!

ANNONSE: Få en knallstart på slankekuren ved å kjøpe denne startpakken på Almea.no. Først renser du opp i tarmsystemet ved hjelp av tablettene Oxy Tarm, la deretter 30 Days fjerne magefettet. Startpakken koster i utgangspunktet 1087 kroner, men er nå på tilbud til 649,-. For alle medlemmer av Norgespasset , kommer totalsummen på 584 kroner.