Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

40 millioner på påskeaften

Jokerpotten lever i beste velgående og en alenevinner har 40 millioner i vente i V75 lørdag. Sjekk våre V75-tips.

Sportspills meny påskeaften:
Tippetips: Liverpool slår tilbake
Oddstips 1: Ny fest med Stuttgart
Oddstips 2: Coventry berger plassen

Det er altså Klosterskogen travbane i Skien som er vertskap for denne ukes V75 som avvikles tradisjonen tro på påskeaften. Med Klosterskogen Grand Prix der 400 000 kroner venter vinneren og Habibs minneløp der 200 000 kroner venter vinnere, går også startskuddet for storløpssesongen. utover disse to kanonløpene, skal også kaldblodseliten lufte seg i Moe Odins æresløp med 200 000 kroner til vinneren og Thai Tanics æresløp frister med 150 000 kroner til vinneren i V75-4. Vi finner vår hovedbanker i eliteløpet Klosterskogen Grand Prix.

Klikk her for å se våre V75-tips til Klosterskogen

Det handler om 6 Beanie M.M. som avla sin årsdebut under Unionstravet på Momarken for tre uker siden. Hesten som eies og trenes av den utflyttede nordmannen Morten Waage, gjorde en knallsterk årsdebut. Til tross for at hovedopponenten den dagen, Joke Face, satt i tet tok Beanie M.M. denne forholdsvis enkelt ned fra lederryggen. Super Arnie-sønnen holder fortsatt koken i en alder av ni år og her bærer det trolig tidlig til tet. Vi antar at 3 Voodoo Hornline er først til planken og at Kai Johansen da slipper til Beanie M.M. når denne kommer. Med all respekt for Voodoo Hornline skal ikke den kunne utgjøre en trusel fra lederryggen og da skal velkjørende Johnny Takter ha kontroll på dette løpet. Banker.
Rangering V75-6: A: 6 B: 9-10 C: 3-2-8-5-1-7 D: 4

Åsajerven best blant de kalde
Ola Martin Aasen har etterhvert fått elitehesten 9 Åsajerven tilbake i superform etter diverse problemer med hesten i fjor. Greit nok at han ikke stå imot fenomenet Hallsta Lotus under Unionstravet for noen uker siden, men Åsajerven har egentlig vært knallbra i alle årets starter. Fra spor ni kan rutinerte Tor Wollebøk skaffe seg et fremskutt utvendig par her og da må det være en topp vinnersjanse for Åsajerven. På de to minste forslagene bankerspiller vi, men siste indre er lumske saker og på det største forslaget garderer vi litt. I V5-spillet blir Åsajerven vår banker.

Klikk her for å se våre V5-tips til Klosterskogen

2 Bork Odin skal opp til bevis igjen nå. Derbyvinneren har funnet storformen igjen, men har møtt billig selskap vestpå. Fra et perfekt spor setter vi Bork Odin først på av opponentene. 4 Amor Even er bedre enn noensinne og gjorde et kruttsterkt seiersløp i Jacob Meyers pokalløp. Amor Even er på vei inn i den ypperste eliten og kan vinne igjen. 5 Moe Brage har vi egentlig ikke veldig stor tro på, men han må selvsagt med på det største forslaget, til tross for svært usikker form.
Rangering V75-1: A: 9 B: 3-4-5 C: 2-6-1-11 D: 7-8-12-10

V75-2 - Kaldblodshester. 2500 meter voltestart.
Det var en rå prestasjon 6 Wesley Neyenrode gjorde på Bjerke i sin siste start. Til tross for et tøft løp, kom dansken alene til mål på svært overbevisende vis. Med en lignende prestasjon kan Anders Pedersen sitte bak vinneren i V75-2, til tross for klart skjerpet motstand..

Lutfi Kolgjini gjester som vanlig Klosterskogen på påskeaften og med Kolgjini sine hester går det opp og ned, ikke minst grunnet kuskens mange sprell i sulkysetet. 7 Amour De La Rue har vist at han behersker distansen i Sverige, selv om han ikke har gått i de aller tøffeste selskapene. Fra et fint startspor er nederlenderen tidlig aktuell. Jeppe Juel mener han har en bedre hest enn de andre danskene i dette løpet i 8 Nico Øland, vår favoritt inkludert. Vi må nesten ta den godeste Juel på alvor.

Våre tre første valg i dette løpet kjøres alle av variable kusker og da garderer vi ytterligere. Tom Erik Solberg er optimist med 14 Out Of Nowhere som kan være tidlig fremme ved tethestene. 9 Lorne Elijon Gatling holder hysterisk form og kan vinne selv fra tillegg. Kapasitet er det også i 3 Outsider, mens 5 Touch Of Caviar ga seg vel enkelt i Bergen sist tross tøff åpning.
Rangering V75-2: A: 6 B: 7-8-14 C: 9-3-5-10-11-4-2-1 D: 15-12-13

Annonse: Øivind Grøstad klasker til med en uspilt 20-oddser i V75-2 på Klosterskogen lørdag

V75-3 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Opptrer 8 Stilfaksen slik han har gjort i de to siste seiersløpene, tror vi den ursterke seksåringen må ha en topp vinnersjanse her. En så god hest som Tekno Viktor ble fraløpt med over 40 meter i seiersløpet i Bergen nest sist og på Forus ble også gode hester regelrett frakjørt. Motstanden i V75 er selvsagt en helt annen og bakspor trekker ned, men vi setter likefullt Stilfaksen først.

Fra innerspor på strek kommer 1 Alsaker Piril til å få et optimalt løp. Femåringen til Arthur Bø må nesten alltid gjøre grovjobben selv, det slipper han her. Topp vinnersjanse. 3 Arnblessen varslet vi kraftig for i Bergen sist. Men to galopper underveis ødela den dagen, men hesten viste voldsom fart mellom galoppene. Arnblessen sitter der når som helst. 10 Fettern T.G. kommer tilbake etter vinterpause med flotte treningsrapporter i ryggen. Men skal hente tillegg på svært formsterke strekhester.

15 Bjønnum Odin var bedre enn noengang i seiersløpet sist, og kan få en flying start fra sitt springspor. Aktuell igjen. Kapasitet finner også i 7 Moe Svarten, 5 Lome Brage og 14 Nes Odin i et strålende løp.
Rangering V75-3: A: 8 B: 1-3-10-15 C: 7-5-14-9-11-13-4-6-2-12

Klikk her for å se våre V75-tips til Klosterskogen

V75-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Kun ni kaldblodige fireåringer velger å starte i Telemarksløpet til tross for at førstepremien er på solide 100 000 kroner. 9 Tekno Odin blir atter storfavoritt etter sitt meget overbevisende seiersløp i årsdebuten. Tekno Odin har neppe blitt dårligere med det løpet i kroppen, og han er naturligvis berettiget favoritt. Vi velger dog å gardere.

8 Dragon gjorde en glitrende opphenting etter galopp i Tekno Odins seiersløp og settes nærmest. Tom Erik Solberg tror han kan slå den store favoritten, og det kan han ha rett i. 6 Kolnes X.O. har gått noen fryktelige seiersløp i det siste. Skulle Høitomt-hesten holde seg unna galoppen, er det ikke helt utenkelig at han kan utfordre de to favorittene. 5 Eikdølen er en annen fremragende fireåring, men han er kanskje ikke klar til å matche de aller beste foreløpig.
Rangering V75-4: A: 9 B: 8-6 C: 5-4-2-7 D: 3-1

V75-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Trener Per Gottling er svært optimistisk med tanke på seiersmulighetene til 4 Next Catarina. Hoppa har utviklet seg strålende de siste månedene og gjorde et meget sterkt løp til tredje i sin siste start, til tross for et tøft løp. Fra et flott startspor kan dette bli helt riktig.

10 C.C. Neo galopperte som trolig vinner på Bjerke sist. Fireåringen skal duge svært godt også her. 8 Bogle Superb årsdebuterer, men har trukket et vrient startspor. På kapasitet er det trolig feltets beste hest. 2 Aqua Impression er nok ikke i klassen til vår favorittrio, men det er ikke alltid beste hesten vinner på Klosterskogen. Her kan det bli perfekt med siste indre.

3 Tarantino dukker opp i regi Ove Wassberg. Den tidligere Hammersborg-traveren er ikke dårlig og kan være en liten fidus her sammen med Gunnar Austevoll. Odd Arne Sagholen sender ut 1 U.S. Marshal i årsdebut, men hesten kan ikke løse noe særlig fra start og da blir det sjanseartet.
Rangering V75-5: A: 4 B: 10-8-2 C: 3-1-7-6-5-9 D: 12-11

Klikk her for å se våre DD-tips til Klosterskogen

V75-7 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Habibs minneløp for varmblods fireåringer er også dette året blitt et pangløp. Vår egen 5 Viking Frecel må nesten bli favoritt da waaler-hesten har trukket et strålende startspor. Viking Frecel vant åtte av ni løp som treåring og dro med seg over 1,2 millioner kroner. Hesten er god i begge ender, det er en meget fin egenskap i trav.

Frode Hamre sender ut tre hester i dette tihesters-feltet, men har trolig kun vinnersjanse med nykommeren 10 Broadway Legs som kommer fra Trond Smedshammers stall i USA. Frode er optimist, det må vi ta på alvor, selv om startsporet er dårlig. Det er det også for 7 Oyster Kronos som er Lutfi Kolgjinis representant i løpet. Fra dette sporet er vi redd for at den godeste Kolgjini brenner krutter for tidlig, men denne hoppa er bra. Nå er Oyster Kronos blitt strøket.

1 J.T's Crown er garantert et fint løp fra sitt innerspor, og siste indre er alltid interessant. Vi er usikre på om danskene 4 Rasser vang og 2 Ravenna er gode nok, mens det blir svært interessant å se 3 Valley High i slike omgivelser.
Rangering V75-7: A: 5 C: 10-1 C: 4-3-2-6-8-9

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter varmblodshester.
Det er neppe noen tvil om at Jeppe Juel har den beste hesten i V5-innledningen i form av 9 Picobal. Hesten gjorde et flott seiersløp på Axevalla i sin siste start og møter betydelig enklere motstand her. Men bakspor er alltid sjanseartet på Klosterskogen.

1 Jetman står ypperlig til i førstespor bak bilen og har vist flott form på slutten. Her vil trolig Geir Vegard Gundersen prøve å sitte foran. Hovedopponent til favoritten. 5 Bully er god fra start og skaffer seg trolig en fin posisjon direkte. 3 Monticello Avenue kom flott tilbake etter galopp sist og har også trukket et fint spor. 7 Riverside Alone har skuffet en smule på slutten og må ha litt tur for å komme inn i leken her fra et krevende startspor.
Rangering V5-1: A: 9 B: 1-5-3 C: 7-12-2-8-11-10 D: 4-6

Klikk her for å se våre V5-tips til Klosterskogen

V5-2 - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Det var flott stil på 2 Torpa Jo i seiersløpet sist og igjen ligger det an til tet. Torpa Jo kjemper imidlertid litt ujevnt og er intet sikkert stikk, selv om han kanskje kjempet bedre enn noengang sist. Ikke til å stole på og vi velger å gardere.

5 Atom Flisa innfridde som vår V65-banker i sin debut for Jan Kristian Waaler nest sist og fulgte opp med en ny V65-seier på Bjerke for en drøy uke siden. Nå er det ikke hoppeløp, men hoppa må regnes igjen. 9 Solmøy Åse gjorde et veldig fint løp til fjerde bak klassehesten Tyri Gubben sist og har en flott rygg i Torpa Jo her.

11 Eldina Elken vant fra dødens sist og til tross for en dårlig utgangsposisjon kan hoppa vinne igjen. 1 Langaard Eld står nydelig til i førstespor og kan kanskje utgjøre en trusel fra en eventuell lederrygg på Torpa Jo.
Rangering V5-2: A: 2 B: 5-9 C: 11-1-6-3-10-78 D: 12-4