Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

44 millioner kroner venter i Bergen

Jokerpotten vokser og en eventuell alenevinner tar med seg 44 millioner kroner lørdag. Sjekk våre V75-tips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Stuttgart tar siste stikk
Oddstips 2: Sjekk ut Valdres og Vard

Tippetips: Bonuspotten fordeles i dag!
Premier League: Skaderapport

Tippeligaen: Skaderapport

En uke til Oslo Grand Prix-helgen på Bjerke og Bergen travpark får gleden av å holde vorspielet. Jokerpotten vokser stadig og lørdag er det formidable 44 millioner kroner som venter en eventuell alenevinner i V75-spillet. Frode Hamre "born and raised" i Bergen, vender tilbake til hjembyen med tre flotte vinnersjanser lørdag. Frode innfridde svært enkelt med vår V65-banker Winmecredit på Bjerke onsdag og også under lørdagens V75 setter vi vår litt til meget velkjørende Frode Hamre.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Vi beveger oss til V75-4 der den svært vinnervillige fireåringen 10 Ultimate Lindy kommer ut. Galopperte fra seg seieren på Leangen i sitt siste løp (baneforholdene i følge Frode), og var kanongod vinner på sterke 12.8 på Bjerke i sin nest siste start. Bakspor er aldri ideelt, men Ultimate Lindy har mer enn en gang vist at han tåler hardkjør underveis. I en omgang der vi synes bankerkandidatene glimrer med sitt fravær, gjør vi som så mange ganger før det siste året. Setter vår lit til Frode Hamre som ukens V75-banker. Frode selv fortalte oss fredag morgen at han synes dette er hans beste vinnersjanse lørdag, og Frode er en mester i å vurdere rett på egne vegne.
Rangering V75-4: A: 10 B: 6-7 C: 1-12-4-9-5-3-2-8-11

V75-1 - Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
Vi går litt mot rangeringen i den første avdelingen og setter svært tetglade 3 Osingen først. Tredje sist gjestet hesten også Bergen i V75 og da ble det svært enkel seier etter ledelse stort sett hele veien. Også lørdag lukter det tet tidlig og derfra kjemper Osingen normalt svært godt. Moe Odin-sønnen har vært litt under pari i sine to siste starter, men vokser flere klasser i tet.

Vår Forus-ekspert Thomas Svensen lanserte 8 Knell som et frekt og solid førstevalg på Forus sist, til tross for tøff motstand. Fra tet så Knell seg aldri tilbake og vant meget overbevisende. Nest sist var Knell knallgod vinner i Bergen. Spor åtte bak bilen kan bety dødens, vi synes hesten blir i overkant stor favoritt lørdag, men vinne kan han naturligvis.

10 Bjønnum Odin kunne ikke svare en brenngod Tuxi Titan på Momarken sist, men leverte et nytt toppløp. Her kommer Tom Erik Solberg til å kjøre i rygg i det aller lengste og slett ikke utenkelig at hesten speeder ned hele gjengen. Tre hester ser ut som et heldekk i et ujevnt felt, om ikke 9 Kjeltringen plutselig finner toppformen igjen.
Rangering V75-1: A: 3 B: 8-10 C: 9-12-11-4-6-1-2 D: 7-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V75-2 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Nede som et fjerdevalg og kun markert på 15 prosent av kupongene (fredag formiddag) dukker et av lørdagens mest interessante objekter opp. Vi snakker om 14 International Lover som holder absolutt toppform. Anderssen-traveren er ingen rakett fra start, så bakspor på tillegg betyr ikke allverden. International tåler en sisterunde i sporene og blir vårt klare førstevalg i dette løpet.

Annonse: Øivind Grøstad med solide tips til Bjerke onsdag/torsdag og nesten 80 000 kroner innspilt

Åsbjørn Tengsareid sikter garantert inn tetposisjonen med 3 East Edition (kun tre hester fra strek) og derfra kan løpet være kjørt. Vallaken er under flott utvikling og her er det ikke usannsynlig at Åsbjørn får dirigere i front. East Edition holdt koken flott fra dødens sist. 7 C.C. Neo har trukket det vanskelige fjerdesporet i volta på tillegg, og galopprisikoen er høy. Skulle hesten komme seg feilfritt avgårde, har han normalt sugende avslutninger.

10 Fellowchip G.T. er overraskende nok spillernes favoritt fredag formiddag. Fireåringen til Frode Hamre fikk et helt perfekt løp sist, men var blant annet sjanseløs mot vår favoritt International Lover. Fra springspor får Lindermann G.T. en fin start, men hesten har ikke imponert oss hittil og blir overspilt her. Frode Hamre (som vi snakket med fredag morgen) hadde ingen tro på seier.

12 Village King (tilbake etter pause, men flott kapasitet) 11 Perfect Line (formen på topp) og 13 K.L.M. Thunderadam (henger med, men mangler det lille ekstra) har alle trukket bakspor på tillegg, men skal ikke avskrives med flyt på veien.
Rangering V75-2: A: 14 B: 3-7-10 C: 12-11-13-9-6-5-1 D: 8-15-4-2

V75-3 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
En av travsportens mest fargerike trenere er uten tvil Jan Martin Bjerring som har base i Vikersund. Under Klosterskogens påsketrav tok Bjerring en svært bejublet seier med kapasitetstraveren 8 Moe Svarten. Uten tvil den beste hesten i V75-3, men andrespor volte høyner galopprisikoen. For de friske er Moe Svarten en klar bankerkandidat, men det er altså høy galopprisiko. Klart førstevalg skal han være.

Fra strek tror vi 4 Doktor Jaros peiler inn føringen. Gudmestad-traveren har sittet i front i sine to siste løp, men tapt for to gode hester. Dog er vi litt usikre på om toppformen er på plass, men bortsett fra favoritten holder ikke dette løpet særlig høy klasse. Liv Jorunn Lund tok en overraskende og populær V75-seier med 3 kremlinn for tre uker siden. Kremlinn hadde en ny V75-seier på gaffelen sist helg, men tapte på foto mot Bork Faksen. Må regnes igjen. Bak disse er det mye ymse.

11 Bottolf henger med i de fleste lag, treneren er litt optimist. 13 Willomen holder fin form og kan få en fin start fra springspor på tillegg. Hvordan vi enn vrir på dette, en feilfri Moe Svarten vinner dette løpet.
Rangering V75-3: A: 8 B: 4-3 C: 11-13-2-12-15-10-5 D: 9-6-1-7-14

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-5 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Glenn Kramer Stenberg tar turen til Bergen lørdag for å kjøre to hester lørdag, det er 1 Sølvbergs Knekten og normalt sjanseløse Newton Hall i V75-6. I et felt uten de store profilene tror vi Stenberg kan lede hele veien med femåringen. Hesten har levert solide avslutninger fra køen både tredje sist og nest sist. Vi innbiller oss at hesten er flink til å forsvare seg. Nede som et sjuendevalg på rangeringen fredag formiddag, det er merkelig lavt.

9 Tangen Jerkeld måtte gi tapt for svært gode Røster sist det var V75 i Bergen, men gjorde et flott løp til andreplass. Ble mye betrodd på Leangen sist, men galopperte seg bort da. Feilfritt kan Tangen Jerkeld by på mer suksess for Jan Martin Bjerring lørdag. 12 Hesby Kvikk er trolig feltets mest kapable hest. Fra bakspor på tillegg med Geir Flåten kan det bli hipp som happ. Men Flåten har vist form denne uken (allerede tatt to seire) og hesten har vist at kan i underkant av 29 på distansen. 6 Haukeli Blæsen innfridde som vårt objekt på Bergen travpark søndag, men nå er motstanden flere hakk skjerpet. God kusk trekker opp.

8 Tele Viking vil litt noen ganger, ingenting andre ganger og litt mer enn litt noen ganger. Tja, sier vi på favoritten. 5 M.G. Lomen og 15 Sergodtut er to Forus-hester som duger godt feilfritt. 13 Skaffer Elden har bra kapasitet og er småskummel feilfri, mens 2 Loke Faks trolig henger seg på 1 Sølvbergs Knekten fra start. Satt fast sist, en liten fidus her.
Rangering V75-5: A: 1 B: 9-12-6-8 C: 5-15-13-2-14-3-10-11 D: 4-7

Annonse: Varmet son klink vinner sist. Lerum/Grø byr på en fabelaktig deilig 15-oddser i V75-5

V75-6 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Det er aldri et styrketegn når hester ser ut som en klink vinner 100 meter fra mål, men taper. Det var tilfellet med 4 Duen's Photo i årsdebuten på Jarlsberg for tre uker siden. Satt da i tet og det så altså helt grønt ut 100 meter fra mål, men Duen's Photo satte bremsene på og tapte for Cosmo L.. Lørdag er distansen fem hundre meter kortere, det er selvsagt et pluss. Men vi garderer.

9 Sexy Dirty Money skuffet mye i sin nest siste start, som faktisk var i Bergen. Klart forbedret igjen i Habibs minneløp som treer på Klosterskogen i påsken. Har en bra rygg fra start og utfordrer favoritten. 2 Laredo King har levert fine løp på slutten i tøffe omgivelser i Sverige. Er brukbar fra start og skal ikke utelukkes. 10 Safir vant uforskammende enkelt fra tet på Sørlandet nest sist, men strakk ikke til fra bakspor i bronsedivisjonsfinalen på Bjerke i sin siste start. Nå er det bakspor igjen, det er et minus.

6 Showmethecigar har funnet et nytt gir og vant sist han gjestet Bergen. Spor seks bak startbilen er sjanseartet, men formen er helt på topp.
Rangering V75-6: A: 4 B: 9-2-10 C: 6-11-12-1 D: 5-8-7-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-7/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Kapasitetstraveren 8 M.T. Big Business er trolig god nok til å vinne dette løpet fra dødens. Niåringen som trenes av Morten Juul i Danmark, er en hyppig gjest både i Sverige og Norge. Er noe ustø på beina og har galoppert bort mange kroner, men var knallgod vinner på Jägersro i sin siste start. Eirik Høitomt får sjansen som kusk lørdag, det er ikke noe minus. Klar favoritt.

3 Anthony Boko trener i følge Frode Hamre strålende og gikk svært pigg i mål tross startgalopp. Her satser Frode mot tet og den svært vinnervillige yankeen til Frode Hamre er en soleklar vinnerkandidat derfra. Kai Johansen opp bak formsterke 11 Trinitro borger for tidlig kryss. Femåringen ble helt bortkjørt sist, nå blir det ryggløp. Kan vinne. Forushestene 7 Gann Golden og 6 Gigant Nico kommer begge til Bergen med absolutt toppform i bagasjen, men spormessig står begge sjanseartet til. Motstanden er samtidig tøff, så her må det løse seg.

2 Beat The Wiz kommer tilbake etter lang pause. treningsrapportene er gode, ikke helt sjanseløs i årsdebuten. 10 Rolling Star er en annne formhest, som har en svært giftig speed med gode rygger underveis.
Rangering V75-7/DD-2: A: 8 B: 3-11-7-6 C: 2-10-1-9-12-4-5

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi tror tre hester gjør opp i V5-innledningen. 4 Orient Kronos kommer fra Rune Wiigs kvalitetsfylte stall og vunnet begge sine løp etter å ha ankommet Wiig. Fra spor fire kan det bli tidlig tetkjenning her. Favoritten.

Fra Danmark kommer 3 Tattoo som har vunnet tre ganger på fire forsøk i år. Klart motbud til favoritten. 1 The Sorceress er kun tre år gammel, men kommer med fine meritter fra USA. Meget spennende første gang ut i regi Ove Wassberg og kan vinne direkte.
Rangering V5-1: A: 4 B: 3-1 C: 2-9-8-12-10 D: 11-6-5-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi må ha en banker i V5-spillet også og lanserer en frekk sådan. 2 Aqua Challenger står glimrende til bak startbilen og vi har en veldig god feeling for at Thor Borg (som nådde 3 000 seire i karrieren på Klosterskogen torsdag) kommer til å prøve mot tet her. Bom fast som mulig vinner nest sist, og avsluttet strålende fra køen sist. Vi bankerspiller selv om motstanden er kvalifisert, men Anderssen-traveren har vunnet sportrekningen.

9 Jacuzzi O. er en meget fin treåring fra Rune Wiig, men det blir tøft fra bakspor. 4 Tagliabue Endurance er flink fra start, er travsikker, men kjemper ikke veldig godt nedover oppløpet. 7 Dream Play og 6 Standup And Fight har begge avslørt flott talent, og er aktuelle om vår banker svikter.
Rangering V5-2: A: 2 B: 9-4-7 C: 6-8-3-1-5