Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

5 tegn på at han er den rette

Slik avslører du hvem din drømmekjæreste er.

Du har kanskje hørt uttrykket «Det finnes en der ute for alle», eller blitt forledet av romantiske komedier til å tro at sjebnen vil føre dere sammen?

Vel, da må vi skuffe deg, for det er ikke slik det funkerer for de fleste.

Ta test og se hvem som er din drømmemann

Like sikkert som at du må søke på en spennende jobb for å kunne ha noen sjanse til å få den eller ta et språkkurs for å lære deg spansk så må du ta initiativ å bli kjent med nye mennesker for å kunne finne drømmemannen.

For å hjelpe deg litt på vei har vi funnet frem noen tips som hjelper deg avsløre om du har funnet den rette, når du har møtt en potensiell partner.

1. Respekt
Noe av det viktigste i et forhold dersom det skal fungerer i lengden, er respekt. Du kan avsløre om han respekterer deg dersom du kan bekrefte at han:

* er villig til å inngå kompromiss

* hører på deg når du vil lette ditt hjerte

* legger merke til at noe er galt og spør deg om det

* setter pris på din mening

* setter pris på deg

* gleder seg over din suksess.

Klikk her for å se single der du bor!
(Registrer deg gratis for å se single naboer)

2. Rette kvaliteter
Finn ut hvilke kvaliteter du setter pris på i en mann, og let etter en som har nettopp disse egenskapene.

Lag en liste med minst ti punkter, og ranger den fra viktigst til mindre viktig. Studer listen nøye og stryk ut de som ikke er så viktige eller punkter det er mulig å forhandle om.

Da bør du sitte igjen med det som er viktigst for deg (ca fem stk.), og som du bør fokusere på i jakten på den rette.

Husk at ingen er perfekte så du vil ikke finne en som passer til alle ti. Samtidig kan du heller ikke forandre på en mann, slik at dersom han ikke oppfyller dine fem viktigste krav, kan du glemme en fremtid sammen med han.

3. Like verdier
Finn ut hva dine verdier i livet er, og finn deretter ut hva hans er. Det å ha like verdier er viktig for at et forhold skal kunne fungere.

Det kan hende du vil innse at verdier som er viktig for deg, gjenspeiler kvalitetene du noterte på listen over. Det betyr bare at dette er ekstra viktig for deg.

Selv om verdier kan og bør diskuteres fra tid til annen, er det viktig at dere er enige om de vitigste. Det er disse som i så fall kan være grunnlaget for de store konfliktene senere i forholdet, om dere ikke avslører det fra starten.

4. Din intuisjon
Man skal aldri undervurdere sin egen intuisjon, men man skal heller aldri la den være avgjørende. La intuisjonen fungere som en retningslinje eller veiviser.

Husk at når det kommer til det å avgjøre om en mann er den rette eller ikke, så må du ikke blande inn utseendet hans.

Det handler mer om den spesielle følelsen du har i magen - den som gjør at du tenker for deg selv: «Dette vet jeg egentlig svaret på, men jeg vil bare ikke innrømme det, ikke ennå ihvertfall», eller kanskje :«Denne mannen gjør meg lykkelig, og jeg har lyst til å tilbringe mye mer tid sammen med han».

Intuisjonen din er viktig og ofte har den helt rett, men folk kan være annerledes ved første møtet på grunn av nerver, at de oppfatter deg som veldig kritisk, du kan ha missoppfattet ting som ble sagt etc. Derfor er det også viktig at man skal gi alle man ikke misliker sterkt en «second chance».

5. Være deg selv
Dersom han er den rette vil du også kunne føle deg vel sammen med han, og du vil ikke ha noen problemer med å være deg selv.

Det betyr at du er sammen med en som liker deg som du er, inkludert dine feil og «corny» egenskaper.

Føler du at du må endre deg når du er sammen med han for å leve opp til hans standarder, vil du ikke bli lykkelig i lengden.

Begge veier
Merk at du også bør be han stille seg de samme spørsmålene. Dere må jo begge kunne svare bekreftende og dermed være enige om at dere er rette for hverandre hvis dere skal ha det godt sammen resten av livet.

Klikk her for å sende han lenken (hvis du tør)!

Ingen i kikkerten akkurat nå? Sjekk single naboer, eller andre single på et av nettets største datingsider: Match.com.

Vil du ha hjelp til å finne den rette? Prøv Match Affinity i dag!