Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX NORGE)

50.000 kr? Nei, gratis!

Britt Lode (34) ønsket å oversette en bok. Pristilbudene varierte ekstremt.

Hva gjør du når du som idealist ønsker å oversette en bok du liker fra engelsk til norsk?

Britt Lode fra Rogaland valgte å søke på Google etter oversettere. Første søk ga ingen resultater, men da hun prøvde et par dager senere, dukket Nettavisen og NA24s anbudstjeneste Mittoppdrag.no opp på søkelista.

– Jeg hadde aldri hørt om MittOppdrag før, men jeg tenkte at det ikke skadet å prøve, selv om jeg ikke var sikker på at det skulle komme noen svar, forteller Britt.

Stor prisvariasjon
Responsen var imidlertid over all forventning.

– Jeg fikk en mengde svar fra profesjonelle oversettere. I utgangspunktet var jeg mest opptatt av pris, og jeg oppdaget raskt at pristilbudene varierte veldig – fra ca 14.000 til 40-50.000 kroner, fortsetter 34-åringen.

Men det skulle vise seg at Britt Lode skulle få gjort jobben enda billigere.

– Boken har et religiøst tema, og det finnes ikke litteratur på markedet med den innfallsvinklingen. En av oversetterne som svarte på oppdraget, syntes det var en spennende vinkling. Derfor tilbød hun seg å ta oppdraget gratis! ler Britt.

Prøv MittOppdrag.no nå!

Pris og kvalitet
For et par uker siden fortalte oversetteren at hun var kommet halvveis, så Britt Lode regner med at oversettelsen snart er klar.

– Ettersom det blir gjort gratis, har jeg ikke satt krav om tid.

– Hvordan hadde du gått frem for å velge oversetter dersom du ikke hadde vært så heldig å få gjort jobben gratis?

– Da hadde jeg gått etter pris, men jeg ville ha sjekket de aktuelle oversetterne før jeg tok et valg. Flere tilbød seg å oversette et kapittel gratis som en arbeidsprøve, og det ville jeg nok ha krevd, forteller Britt.

Hun oppsummerer erfaringene med MittOppdrag på følgende måte:

– Det var en veldig effektiv tjeneste, og det er bra at man kan få utført andre oppdrag enn bare håndverkerarbeid. Mange kan ha nytte av tjenesten, og jeg kommer nok til å tenke på MittOppdrag dersom det er andre ting jeg har behov for å få utført senere, avslutter Britt.

Slik fungerer MittOppdrag.no
Mittoppdrag.no er helt gratis for deg som bruker tjenesten, og det medfører ingen bindinger. Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut kontaktinformasjon, hva du ønsker å få utført til hvilken pris og hvor i Norge du bor, så vil leverandørene kjempe om å gi deg det beste tilbudet.

Du kan stanse oppdraget ditt når du måtte ønske det.

Det er ingen begrensning på hva du kan bruke MittOppdrag.no til, slik det er for de fleste andre anbudstjenestene på nett. Trenger du transport, eller en advokat, regnskapsfører eller webdesigner? Eller kanskje en snekker, vaktmester eller vaskehjelp?

Leder du en bedrift? Se om du finner billige konferanselokaler, revisorer, eller regnskapsførere på MittOppdrag.no.

Klikk her for å teste MittOppdrag – helt gratis.