Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

5,5 mill ekstra i tippepotten – sjekk tipsene

I dag utløses bonuspotten, og det er derfor ekstra høye premier for alle med 12 rette.

Sportspills meny lørdag
Oddstips 1:Vi satser på Spanias supertalenter
Oddstips 2: LSK uten stjernespillerne

Sjekk også: Lesernes oddstips lørdag
Få oversikt: Disse er skadet i Tippeligaen
Travtips: 65.000 kr innspilt - ny fullklaff i V75?

Bonuspotten har bygget seg opp i flere uker, og ettersom den har passert fem millioner kroner, betales den ut til alle med 12 rette på dagens kupong.

Det er dermed mulig å vinne hele 6,5 millioner kroner (bonuspott på 5,5 mill + ordinær pott) på dagens kupong, men da må du ta potten alene.

I dagens tips går vi imidlertid ikke etter de store skrellene, for det er stor verdi å vinne 12 rette selv om det skulle bli mange favorittseirer. Utbetalingen av bonuspotten gjør at premien for 12 rette er ca fem ganger så høy som normalt. Er det for eksempel så mange spillere som får 12 rette at premien vanligvis vil være 10.000 kroner, vil premien i stedet bli på over 50.000 kroner.

Vi har som vanlig vurdert samtlige 12 kamper, og nederst i artikkelen finner du to tipsforslag som kan spilles direkte. Lykke til!

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Aalesund – Lillestrøm
To lag som har variert veldig i prestasjoner i år, men som har levert solid spill den siste tiden. Hjemmelaget klarte 1-1 i en jevnspilt bortekamp mot Brann forrige runde, og vant 3-0 over Sarpsborg i cupen onsdag takket være en sterk andreomgang.

Jamaica-duoen Demar Phillips og Jason Morrison er akkurat kommet tilbake i Aalesund etter spill i Gold Cup de siste ukene, og det er usikkert om de er klare for spill i dag. Pablo Hererra, Ole Christian Rørvik, Sander Post og Solomon Okoronkwo er fortsatt uaktuelle.

Anført av Tippeligaens toppscorer Anthony Ujah ble det hele 4-2 mot Strømsgodset forrige runde for Lillestrøm. Spilte også en meget god kamp mot Rosenborg på Lerkendal i cupen onsdag, men måtte gi tapt i straffekonken – etter at RBK utliknet i sluttminuttene av ordinær tid..

I dag har LSK store mannskapsproblemer. Nevnte Ujah er på vei til den tyske klubben Mainz og spiller ikke i dag. Nesten like viktige Nosa Igiebor soner karantene for gule kort.

Spillere som Stefan Gislason, Karim Essidiri, Pål Steffen Andresen, Björn Bergmann Sigurdarson og Arild Sundgot er også av ulike grunner usikre til denne kampen. Og selv om noen av dem skulle starte, er det tvilsomt om de er i stand til å spille 90 minutter. Fra før er Erling Knudtzon, Mathis Bolly, Edwin Eziyodawe og Youssef Sekour uaktuelle.

Forrige sesong vant Aalesund tilsvarende kamp 3-0, mens LSK stakk av med alle poengene på Åråsen (1-0). Innbyrdes på Color Line stadion står det 5-0-1 i favør Aalesund.

Det er bare tre dager siden disse spilte cup, og spesielt for LSK var det en utmattende affære; Lerkendal-dramaet sitter nok fortsatt i beina på en del av spillerne. De mange fraværene og usikkerhetsmomentene hos romerikslaget gjør at vi prøver ren H.

2. Byåsen - Tiller
2. divisjon avdeling 1.
Det er blitt sparsommelig med poeng for disse lagene de siste rundene. Byåsen tapte hele 1-6 borte for formsterke Kvik Halden forrige runde og har bare tatt ett poeng av ni mulig på de siste tre kampene. Ligger likevel på 7. plass med 15 poeng på 10 kamper. Har solide 3-2-0 på hjemmebane denne sesongen.

Enda verre stilt er det for Tiller, som med hjemmetapet for Nardo forrige helg nå bare har tatt én seier på de siste ni kampene (1-1-7). Ligger rett under streken med 9 poeng på 10 kamper Borte er det blitt fem strake tap og horrible 2-14 i målforskjell.

Vi skulle gjerne ha gardert denne fullt ut, men må nøye oss med HU.

3. Lørenskog – Nardo
2. divisjon avdeling 1.
Opprykksjagende Lørenskog lå under 1-3 for bunnlaget Strindheim sist, men klarte å redde 3-3 og poengdeling i en kamp de ifølge rapportene burde ha vunnet. Ligger nå på 3. plass, á poeng med tetlaget Kvik Halden og Ullensaker/Kisa (har én kamp til gode).

Nardo tok en særdeles viktig borteseier (1-0) over Tiller forrige runde og ligger nå på 10. plass med 12 poeng på 10 kamper. Har ennå ikke spilt uavgjort denne sesongen (4-0-6). Har reist til Østlandet med en sterk tropp, ifølge egen hjemmeside.

Hjemmelaget skal være et hakk bedre, og vi setter H.

4. Steinkjer – Moss
2. divisjon avdeling 1.
Hjemmelaget ligger sist i med tre fattige poeng og lite hyggelige 15-47 i målforskjell. 19 av baklengsmålene er kommet på de siste tre kampene (1-19), så formen er mildt sagt elendig. Etter 0-8-tapet for Nesodden sist, skrev lagets talsperson David Belsvik et innlegg i lokalavisen Trønder-Avisa der han beklaget de dårlige resultatene på vegne av spillerne.

Etter en svak start på sesongen, har Moss begynt å vinne annen hver kamp de spiller (tre strake hjemmeseirer og tre strake bortetap). Det har ført det gamle storlaget opp på 12 poeng og litt over nedrykksstreken. Slo Levanger 3-2 sist, en kamp som ifølge rapportene var nok jevn og lite velspilt.

Moss har til gode å vinne borte i år (0-1-4), men burde ha alle muligheter til å forbedre statistikken mot et Steinkjer-lag i elendig forfatning. Likevel har vi en fornemmelse av hjemmelaget er heltente på å vise seg fra en bedre side, og at det kan komme en liten overraskelese. HUB.

5. Ullensaker/Kisa - Kvik Halden
Toppkamp i 2. divisjon avdeling 1.
Begge lagene står med 19. poeng, i likhet med serieleder KFUM Oslo og Lørenskog.

Hjemmelaget var inne i en meget god periode (4-2-0), men tapte 1-5 borte Rosenborg 2 mandag. RBK stilte med tippeligatrioen Lago, Åsen og Olsen i dette oppgjøret. Det stod 2-1 helt til det var igjen fem minutter av kampen, og Kisa hadde flere gode sjanser til å utlikne før det raknet i sluttminuttene.

Kvik røk med samme siffer for RBK 2 for en drøy måned siden. Men det er blitt full pott og 17-5 på de siste fire rundene etter det. Slo Byåsen hele 6-1 forrige runde. Førstekeeper Frode Larsen stod over den kamp grunnet bryllup, men er tilbake mellom stengene i dag. Det er usikkert om Raymond Kvisvik spiller denne kampen, ellers er alle nøkkelspillere med.

Kvik har spilt fin og leken pasningsfotball den siste tiden, men det blir nok en tøff og fysisk batalje i dag. HUB.

6. Brumunddal – Lillehammer
2. divisjon avdeling 2.
Brumunddal så ut som en opprykkskandidat etter fire strake trepoengere i mai og begynnelsen av juni. De to siste kampene mot Frigg og Bærum endte imidlertid med tap, og det er nå seks poeng opp til lederlaget Valdres. Selv om det generelt er bedring på skadefronten, må trolig den gode spissen Michell Haidari, som ble skadet mot Frigg sist, stå over i dag.

Lillehammer har bare tatt sju poeng på ni kamper og ligger under nedrykksstreken. Formen er imidlertid stigende, og flere spillere er kommet tilbake etter skade. På de to siste kampene er det blitt fire poeng. Klarte 1-1 borte mot Bærum forrige runde, der den 17 år gamle keeperen Henrik Bakke ble den store helten.

Lagene spilte i samme divisjon også forrige sesong, og da ble det 2-2 i tilsvarende kamp, mens Lillehammer vant 1-0 hjemme.

Vi satser på at HU holder.

7. Follo – Raufoss
2. divisjon avdeling 2.
Follo har tatt fire poeng på de to siste kampene, noe som er meget sterkt meg tanke på at motstanderne var topplagene Elverum og Valdres. Spesielt 3-1 borte mot Valdres sist var imponerende. Ifølge rapportene dominerte lagene hver sin omgang, og Follo vant til slutt fortjent mot et Valdres-lag som manglet flere sentrale spillere. Ligger på tredjeplass, fire poeng bak serieleder Valdres.

Hos hjemmelaget er bare Martin Andresen (m) ute med skader. Patrik Karoliussen (m) er aktuell etter skadeavbrekk.

Raufoss har meldt seg på i opprykkskampen etter tre strake trepoengere, og ligger nå på 6. plass med 16. poeng på 9 kamper (ett poeng mindre enn Follo). Vant fortjent 2-1 hjemme mot Kristiansund forrige runde, men har gjort det svakt borte denne sesongen (1-1-3 og 8-16 i målforskjell).

Vi tror mest på Follo her, og setter ren H.

8. Frigg – Elverum
2. divisjon avdeling 2.
Frigg ligger midt på tabellen etter den viktige 3-0-seieren over Brumunddal forrige runde. Det skiller dermed fem poeng opp til dagens motstander, som ligger på 2. plass. Frigg har slitt en del med skader, men det ser bedre ut nå - spesielt i angrepet.

Elverum tapte noe overraskende 1-2 hjemme for Herd forrige runde (slapp inn to dødballmål og burde ha klart minst ett poeng). Har ennå ikke tapt på bortebane denne sesongen (3-2-0) og er meget solide bakover på banen (kun sluppet inn 7 mål på 10 kamper).

Elverum må klare seg uten Kristoffer Bugge (fast på midtbanen) og Siavash Mobasheri (normalt innbytter), som ifølge lokalavisen har reist til Tyrkia for å spille EM i studentfotball uten ledelsens godkjenning. HU.

9. Jevnaker – Bærum
2. divisjon avdeling 2.
Hjemmelaget står med fire strake ettmålstap og ligger nå på 11. plass med 7 poeng på 9 kamper. Alle poengene er tatt på hjemmebane (2-1-1). Jevnaker har slitt en del med skader, men vi leser på hjemmesiden at forsvarsspillerne Steffen Mørtvedt og Steffen Olimb er tilgjengelige igjen.

Selv om det bare ble 1-1 hjemme mot Lillehammer forrige runde (bortelaget lå med 10 mann bak og satset på poengdeling), har Bærum knappet litt innpå et par av tetlagene de siste ukene. Ligger nå på fjerdeplass, fire poeng bak serieleder Valdres.

Vi tror dette blir jevnt og satser på UB.

10. Notodden - Vard Haugesund
2. divisjon avdeling 3.
Hjemmelaget stormer mot Adeccoligaen og har vunnet samtlige kamper denne sesongen (bortsett fra 1-2 for Start i cupen). Slet litt mot Vidar sist, men halte i land 2-1 borte.

Skadesituasjonen er som følger, ifølge lagets hjemmeside: Jan Tore Amundsen ble skadet mot Vidar og spiller ikke. Usikkerhet om kaptein Lars Lien spiller, men det er håp om at han blir klar. Paal Christian Alsaker er tilbake etter å ha sonet for 3 gule mot Vidar. Kristian Ystaas og Erik Sergio Skogen er fortsatt skadet.

Troppen: Nuno Marques, Kristoffer Nielsen, Steffen Jenssen, Lars Lien, Klas Tømmer Ufs, Magne Sturød, Kristian Jahr, Borgar Velta, Herolind Shala, Jeton Pestisha, Andreas Granerud, Espen Bukta, Erlend Kasin, Paal Christian Alsaker, Håvard Kleven, Tarjei Dale og Tor-Mattis Kåven.

Vard stod med kun tre poeng på fire kamper, men klatret helt opp til tredjeplass etter mandagens 3-1-seier over Viking 2. Det skiller likevel hele 14 poeng opp til dagens motstander. H.

11. Ørn Horten - Hasle-Løren
2. divisjon avdeling 4
Den gamle Tippeliga-kjenningen Jørgen Jalland sørget for tre sene og viktige bortepoeng mot hjemmesterke Kjelsås forrige runde. Står med 20 poeng på 10 kamper, og Skeid (foran på målforskjell) er det eneste laget over på tabellen.

Ørn styrket angrepet med det 18 år gamle talentet Mergim Hereqi (fikk en tippeligakamp for Strømsgodset i 2009) tidligere i juni. Noe som er bra med tanke på at toppscorer Jarle Belaska for tiden er i militæret og har slitt med sykdom.

Hasle/Løren gjorde en heroisk innsats mot Stabæk i cupen (tapte 1-2), men har vært i elendig forfatning etter det. Har spilt sju kamper på rad i serien uten seier (0-2-5) og tapte hele 1-10 for Tromsdalen for noen runder siden.

Det er spesielt på bortebane det svikter, og statistikken 0-0-5 og målforskjell 6-23 lukter det nedrykk av. Ligger for tiden tredje sist med fem poeng på ti kamper. H.

12. Frøya – Verdal
Kupongen avsluttes med en toppkamp i 3. divisjon avdeling 10.

Begge lagene står med 26 poeng, men Frøya leder på målforskjell og har også én kamp til gode. Det skiller bare to poeng ned til Buvik på fjerde, så dette er en viktig kamp for alle lagene som kjemper om opprykk.

Både Frøya og Verdal tapte sine kamper forrige runde, og spesielt sistnevntes 1-2-tap hjemme for Kolstad var uventet.

Frøya har solide 5-0-0 og 19-2 hjemme, mens Verdal har vært vel så imponerende 4-1-0 borte.

Vi kan ikke gjøre annet enn å helgardere. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker

Tipping Lørdag, frist: 25.06.2011 15:55
1. Aalesund - Lillestrøm H
2. Byåsen - Tiller H
3. Lørenskog - Nardo H
4. Steinkjer - Moss U B
5. Ullensaker/Kisa - Kvik Halden FK H U B
6. Brumunddal - Lillehammer H U
7. Follo - Raufoss H
8. Frigg - Elverum H U
9. Jevnaker - Bærum U B
10. Notodden - Vard Haugesund H
11. Ørn Horten - Hasle-Løren H
12. Frøya - Verdal H U

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 25.06.2011 15:55
1. Aalesund - Lillestrøm H
2. Byåsen - Tiller H U
3. Lørenskog - Nardo H
4. Steinkjer - Moss H U B
5. Ullensaker/Kisa - Kvik Halden FK H U B
6. Brumunddal - Lillehammer H U
7. Follo - Raufoss H
8. Frigg - Elverum H U
9. Jevnaker - Bærum U B
10. Notodden - Vard Haugesund H
11. Ørn Horten - Hasle-Løren H
12. Frøya - Verdal H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill