Gå til sidens hovedinnhold

6 sikre tips til å treffe noen i julen

Vanskelig å finne en partner? Lær hvordan du kan få det motsatte kjønn til å fatte interesse for deg.

Er du single, men skulle ønske du ikke var det? Vennene dine har ikke tid til å være med ut, for de har funnet sin kjære og skal enten på kjærestekino, eller så er de opptatt med familielag, barneselskaper og den slags. Ikke fortvil!

Aleneforeldre og flyvertinner
Fler og flere oppdager internett som en super måte å treffe noen på. Da trenger de nemlig ikke forlate huset, kan smugkikke på og utforske kandidatene i fred, og samtidig er utvalget stort. I motsetning til å gå på byen befinner man seg bare blant single, og kan også møte folk som bor lenger unna, aleneforeldre, sykepleiere og flyvertinner som jobber nattskift osv.

Men hvordan går man fram for å treffe noen? Det er nemlig ikke bare å «kaste ut snøret». Vi forteller deg hvordan du skal skille deg ut i mengden, og «få napp» i den store «datinghavet».

Match.com - Norges største datingsamfunn på nett!


1. Lojal og ærlig
Mange kvinner er mistenksomme fordi det finnes mange som bare er ute etter et lite eventyr, folk som ikke er ærlige etc. Derfor er det lurt å være ærlig og ha med dine intensjoner i din profiltekst, slik at du er klar på dette helt fra starten av. Er du ute etter en livspartner, så skriv det.

I tillegg kan det være smart å innlemme ord som lojal, forpliktet, ærlig og trofast i teksten. Det vil fange oppmerksomheten til en kvinne som er på utkikk etter et forhold. Dersom du ikke er sikker på om du er ute etter et fast forhold, bør du dog ikke skrive noe om dette. At dere ikke har de samme intensjonene vil lett kunne avsløres på det første stevnemøtet, og da har du kastet bort tiden til både deg selv og din utvalgte.

2. Fortell en historie
Alle kan liste opp en rekke adjektiver; «Jeg er en smart, morsom, ærlig og vennlig mann», men de skiller seg ikke ut i mengden, og vi glemmer disse profilene fort. Fortell en liten historie om deg selv, et scenario e.l. og gi de gjerne noe unikt - en knagg å henge deg på.

Et eksempel kan være å fortelle om en gang du hjalp en venn i nøden (hvordan håndterte du det), eller fortell hvordan en fridag arter seg for deg. Det vil gi dine evt. beilere mye mer informasjon enn det fem adjektiver kan fortelle.

3. Skrivefeil
Har du ikke tatt deg tid til å lese korrektur på din egen profil, vil du heller ikke oppfattes som en person som er opptatt av detaljer. Skrivefeil vitner om lite skolegang, at du ikke legger sjelen din i dette prosjektet, og at du ikke er spesielt seriøs.

Selv om du ikke er høyskoleutdannet, handler dette om hvordan man ønsker at andre skal oppfatte en. Det kan best sammenlignes med å komme i olabukser i et bryllup - da er det noen varsellamper som begynner å blinke.

4. Positivitet
Et adjektiv vel verdt å merke seg er ordet positiv. Single mennesker er ikke på nettet på jakt etter noen som kan gjøre livet surere for de, så hva du enn skriver - prøv å være positiv. Er du skikkelig lei av å være på jakt, eller tror du aldri kommer til å finne noen, så ikke skriv det. Alle single som har lyst til å treffe noen, vil jo gjerne treffe noen andre igjen synes er attraktiv, sjarmerende og hyggelig. Fremstår du som upopulær og sur er du garantert å ikke få noen svar på profilen din.

Lag en flott nettprofilen, og la drømmekvinnen finne deg i kveld!

5. Taktfull
Får du ikke svar på en henvendelse så er det en grunn til det. Mailen din har ikke blitt borte underveis, og den har heller ikke tilfeldigvis havnet blant spam-mailen i søppelbøtten. En enkel regel å forholde seg til her; Ikke send flere enn en mail.

Har du først fått svar, så er det også noen regler som skal følges, om du vil unngå å virke desperat. Og ingen er ute etter å finne seg en desperat kjæreste! Det handler om å gjøre seg litt kostbar og ikke skrive for ofte. Selvfølgelig skal du svare på mailene du får, men ikke umiddelbart etter at du har fått de hver gang. Da vil det virke som om du ikke gjør noe annet enn å vente på svar fra vedkommende, og det igjen er skremmende.

Det må vise at du har et liv ved siden av, at du har jobb, venner og interesser. I tillegg til å ikke ønske seg en desperat kjæreste, er det heller ingen som ønsker seg en «freak».

6. Ikke avslør for mye
Det er lett å fortelle masse om seg selv på mail, fordi du sitter der i ro og fred og ønsker sterkt at den andre skal like deg, og kan enkelt legge ut i både det vide og det breie om hvilken flott person du egentlig er. Det er vel og bra, men du ødelegger for deg selv på flere måter.

1. Du gir de kanskje for høye forventninger. Det er jo kjedelig om partneren din blir skuffet når dere først møtes i virkeligheten.

2. Dere har mindre å snakke om når dere møtes. Alle bli-kjent-frasene er brukt opp, og det blir for rart å gå rett på de dypere samtalene med en «fremmed».

3. Det er viktig at du fremstår som mer opptatt av partneren enn deg selv. Hvis ikke kan du fort oppfattes som egosentrisk, og det er heller ikke noe sjarmerende egenskap.

Kun små biter av informasjon skal utveksles på mail, slik at dere gir hverandre noe å tygge på, og gjør hverandre nysgjerrige på hverandre. «Agn» er altså stikkordet her som avslutter analogien.

Flest nordmenn nettdater på Match - prøv Norges største datingtjeneste du også!

Kommentarer til denne saken