Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

60 millioner på Momarken

Det er voldsomme penger å spille om under lørdagens nordiske V75 på Momarken. Sjekk våre V75-tips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Mer motgang for Nordtveit
Oddstips 2: Ny opptur for Leeds
Tippetips: Ny smell for Tottenham?
Premier League/FA-cup: Oversikt over skader og karantener

Det er altså felles nordisk V75 denne lørdagen og dermed er det voldsomme penger å spille om. En eventuell norsk alenevinner kan dra seg rundt 60 millioner NOK med fullklaff. Sportslig sett er det en helt eventyrlig omgang vi har foran oss og spillemessig er det minst like bra. For noen hester vi får på besøk, er jo den ene vinnerhesten etter den andre v. Rosinen i pølsen er uten tvil Steinlagers Æresløp der Joke Face, Wishing Stone og Beanie M.M og alle årsdebuterer i kampen om førstepremien på 250 000 kroner. Vi snakker om hester i verdenseliten folkens. Vi klemmer til med to bankere i de to første avdelingene og det er dansk/norske Fleetfoot Hanover og det svenske kaldblodsfenomenet Hallsta Lotus som får tilliten.

Klikk her for å se våre V75-tips til Momarken

Taper ikke fra tet
4 Fleetfoot Hanover kommer ut etter fem måneders pause i V75-1, men rapportene fra trener og kusk Bo Westergaard er meget gode. Hun virker roligere kontra i fjor og bare hun holder hodet kaldt er mye allerede avgjort. For det er nettopp det litt vanskelige temperamentet som er hennes egen akillesshæl. De dagene hun ikke er på topp psykisk, så er hun veldig vanskelig i oppkjøringen bak startbilen og da er hun borte på direkten. Vi tar en sjanse på at hun kommer ut godt forberedt og at hun har hodet på rett plass for da spinner hun til tet å leder dette løpet rundt om. Motstanden er fryktelig bra, men tror neppe de slår Andover Hall datteren bare hun løser ut i trav. Fleetfoot Hanover var fantastisk bra på Forus i sin nest siste start. FRa tet danset hoppa rundt Forus-ovalen og vant på råsterke 11.1. En lignende prestasjon her og da taper hun ikke. Vi klinker til med banker direkte i V75-1.
Vår rangering V75-1: A:4 B: 5-9-2-1-10 C: 12-7-3-6-11 D: 8

Klikk her for å se våre V75-tips til Momarken

Svensk vinnermaskin
Seiersmaskinen 11 Hallsta Lotus kom ut etter fem måneders pause i Umeå sist og pliktvant mot enkel motstand på en bane som var veldig hard. Det favoriserte ikke Hallsta Lotus, men seier ble det likevel. Før det løpet hadde han ikke gått fortere enn 26/2000m i jobbene, så vi kommer til å se en Jærvsøfaks-sønn som er forbedret med løp i kroppen lørdag. Når han møtte de beste i fjor ble det som oftest seier og vi tror Ulf Ohlsson sitter bak en vinner. De norske eltekaldblodsene er ikke i superform, selv om 15 Åsajerven står finere til i springspor, men det lange oppløpet på Momarken er en klar fordel for vår banker. Vi tror på svensk seier i V75-2 og bankerspiller Hallsta Lotus.
Vår rangering V75-2: A: 11 B: 15-10 C: 3-1-12-14-5-2-8-13 D: 9-7-4-6

Annonse: Øivind Grøstad har jobbet over 20 timer med lørdagens fantastiske V75-omgang på Momarken

V75-3/V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
6 Outstanding Night har utviklet seg fint dette året, og tok en klar seier i sin nest siste start. I hoppa sin siste start så var hun stor favoritt, men satt fast med alt spart. Springspor denne gang er helt perfekte forutsetninger og treffer Olle Goop i volta er sjansen stor for at Credit Winner-datteren kan sitte i tet. Fra tet er vinnersjansen fin.

4 Knifetown Lady har utviklet seg fryktelig fint hos Sir Stig H Johansson, men har trukket et vanskelig fjerdespor og når de svenske hestene ikke er vant til det norske voltesystemet så er det ofte det blir galopp fra slike spor. I følge kretsen rundt hesten skal hun være fornuftig og kunne takle sporet og hun trener fortsatt meget fin etter seieren i den siste starten. 5 Miss My Money er kjapp fra start og trener Mimmi Elfstrand kan fortelle om et meget fint rundbanejobb. Kommer nå ut skoløs og sammen md meget dyktige Ørjan Kihlstrøm skal hun regnes tidlig fra sin fine utgangsposisjon.

10 Tara Defi er en ti år gammel hoppe som hadde et meget bra fjorår, men årets tre første starter har ikke vært noen suksess. Nå skal det sies at hun har vært ute i knalltøffe V75-omgivelser. Nå møter hun kun hopper og det er en klar fordel.
Vår rangering V75-3/V5-1: A: 6 B:4-5-10-3-1 C: 13-7-12-9-15-8 D: 11-14-2

V75-4/V5-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
12 Motivated Hanover setter vi først fordi dette er en hoppa med overlegen kapasitet. Hadde hun hatt spor i første rekke, hadde vi vurdert et bankerspill, men fherfra blir det naturligvis litt sjanseartet for Johansson-hoppa.

6 Sexy Dirty Money er en av mange seiersmaskiner fra stall Hamre og hesten har utviklet seg fantastisk fint de siste månedene. Han er meget kjapp fra start, men om han klarer å hente lengder på hestene på innsiden er vi litt mer usikre på. Må uansett regnes med en fin vinnersjanse. 7 Vermo har vært hardt betrodd i den svenske bronsedivisjonen, så han går jo ned noen klasser nå. Vermo er ikke den kjappeste fra start, men som alle hestene til Flemming Jensen er de sterke og går til mål så det synger. Skal krysses. 4 Sonof Montechristo er det bare tilfeldigheter som har gjort at han ikke har vunnet løp. Han er kjapp fra start og travsikker, kretsen rundt hesten melder om en hest i toppform og skoløs rundt om.

8 Onice Axe var bra første gang ut for Kolgjini etter tet hele veien i tøft tempo og dette er en meget fint travermerr. Nå med spor helt ute på vingen blir det fryktelig vanskelig, og Kolgjini er ikke den som tar opp fra start. 3 Pas På Jokum var meget bra i tre strake seiersløp, sist var han ikke like bra og var slått med 20 meter av Sexy Dirty Money. Her er startsporet meget bedre.
Vår rangering V75-4/V5-2: A: 12 B: 6-7-4-8-3 C: 1-11-10-9 D:5-2

Klikk her for å se våre V75-tips til Momarken

V75-5/V5-3 - Varmblodshester. 3140 meter voltestart.
Den utflyttede norsk travtreneren Roger Walmann gjør det veldig bra i Sverige. I dette stayerløpet sender han ut formsterke 8 Felix Vingboons. Hesten everte en morsk prestasjon sist da han vant etter utvendig reise siste 1200 metrene og landet på sterke 14.0/2140m. Har trukket et helt perfekt førstespor på volten og Walmann-traveren er kjapp fra start. Stayerdistansen passer den sterke vallaken som hånd i hanske. En frisk favoritt i et åpent løp.

3 Milles Tempo vant hele åtte løp i fjor og den åtte går gamle vallaken til Pethra Prytz imponerte veldig i noen av seiersløpene. Han har hatt litt helseproblemer den senere tiden, men når han kom ut etter fem mnd pause på Åby den 6 Mars så vant på en meget fint måte på fine 14,7/2140m. Vi skal huske på at treneren hadde kun kjørt som fortest 25/2000m i et rutineløp før dette, så man kan vente Milles Tempo klart forbedret lørdag.

Annonse: Øivind Grøstad har jobbet over 20 timer med lørdagens fantastiske V75-omgang på Momarken

10 Jacky Glide har et fryktelig godt løpshode for hun traver mildt sagt ikke bra. Husker selv Erik Adielsson uttalte etter en seier at han hadde sjelden kjørt en hoppe med så bra fightervilje. Er fryktelig usikker på hvordan hun skal kunne plukke hester i tredjespor på Momarken sine svinger som neppe er til hennes fordel. Regnes på gardering på kapasitet, men blir faktisk litt overrasket om hun klarer denne oppgaven.

13 Yewish Boko er en bra traver Flemming Jensen vant mange løp med i fjor. Nå kommer hesten ut etter snaue syv uker pause der Conway Hall-sønnen har trent utmerket under sal. Distansen passer som hånd i hanske og det samme gjør det lange oppløpet. I følge vår kontakt i Danmark er dette den beste vinnermuligheten til Flemming Jensens hester lørdag. 11 Ritano Fright er en herlig kriger som avsluttet i 10-fart siste 500m sist uten at det ble en topplassering. Han er avhengig av riktig reise på denne distansen, men med klaff kan Bjørn Goop sette inn en liten skrell. 14 Coktail Will var lekker i årsdebuten og vi kan vente Løvgren-traveren med norsk oppasser ytterligere forbedret til dette løpet. Formen er bra, sporet er perfekt og distansen passer utmerket. Når hesten i tillegg skal gå skoløs på alle fire, må han krysses på alle bonger.
Vår rangering V75-5/V5-3: A: 8 B: 3-10-13-11-14 C: 15-7-9-2-12 D: 1-6-4-5

Klikk her for å se våre V5-tips til Momarken

V75-6/V5-4/DD1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Steinlagers Æresløp har blitt en sportslig perle og vi må berømme Momarken at de har klart å samle slike verdensstjerner allerede i midten av mars. Vi setter Lutfi Kolgjinis svenske derbyvinner 3 Joke Face først, da han har vunnet sportrekningen kontra sine verste konkurrenter. Kolgjini melder som vanlig om meget fine treningsrapporter, men at Viking Kronos-sønnen har fått veldig mye mengdetrening og litt lite hurtig jobb. Joke Face er naturlig startkjapp og Kolgjini er lysten på tet, derfra er det en topp vinnersjanse.

Joke Face er den naturlige favoritt, men vi har en forkjærlighet for den lille krigeren 5 Wishing Stone som også årsdebuterer med sterke treningsrapporter i ryggen. Han måler ikke mer en 153cm på mankhøyde, men har allikevel tjent snart ti millioner og vi skal huske på at Svanstedt-traveren er kun fem år. Er kjapp fra start, men Åke Svanstedt er lysten på å finne en rygg slik han kan bruke den fryktelige speeden til Conway Hall-sønnen til slutt. Får han ligge på rulle som vi sier på fagspråket til siste 300-400m så kan han vinne.

6 Beanie M.M, gromgutten til den svenskbosatte nordmannen Morten Waage er bedre forberedt enn noen gang sier rapportene, og da må vi ta det på alvor. Ikke utenkelig Johnny Takter er lysten på å ladde fr start. Er ikke helt umulig at Super Arnie-sønnen sitter i tet på et tidlig tidspunkt og fra den posisjonen er han en het seierskandidat i et strålende løp.
Vår rangering V75-6/V5-4: A: 3 B: 5-6 C: 10-1-7-2-8 D: 4-9

Klikk her for å se våre Dagens dobbel-tips til Momarken

V75-7/V5-5/DD2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Norskeide 6 Classic Tile blir vår knepne favoritt i det siste V75 løpet som holder strålende kvalitet. Den norske kjempen som står i trening hos Åke Svanstedt kommer ut etter snaue tre måneders pause og trenger normalt løp i kroppen før storformen er tilstede. Nå vet alle som følger med på trav at hestene til Svanstedt er forberedt til å vinne på direkten. Spor litt langt ute på vingen, men startkjappe hester på innsiden gjør at det fort bli en tur utvendig leder og da blir det en tøff jobb denne lørdagen.

11 Maxwell Mayday står vanskelig til, men dette løpet blir det tempo i! Det betyr at med riktig drahjelp siste 700-800m i sporene, så blir Lähdekorpi- traveren fryktelig tung ned oppløpet. Kretsen rundt hesten er optimister. 4 Having Said That har trent meget fint under sal hjemme på gården hos Lindhardt og den billedskjønne traveren har gjort to banejobb på Skive med 19/2000m som fortest. Lindhardt er offensiv som kusk og han har en hest som er meget startkjapp og kommer han seg til tet, så kjører han i den posisjonen.

1 Acolyte Hanover har jo vært i fantastisk form i halvannet år nå og virker neppe som noe formsvikt er rundt hjørnet heller. Blir overflydd denne gangen så han er avhengig av litt tur, men hardt tempo er en stor fordel for Hamre-traveren som alltid går helt inn i mål. 9 Jasper Lane hadde et fantastisk fjorår og det i en alder av ti år. Har trukket et perfekt smygspor og med Kihlström i sulkyen er han sikret et fint løpsopplegg. Klaffer det kan det være snakk om en liten skrell. 12 Gills Abbe er i sitt livs form og kretsen rundt hesten var optimister helt til sportrekningen forelå. Det skal klaffe maksimalt fra dette sporet, men i et løp det lukter tempo av, så er ikke From Above-sønnen sjanseløs.
Vår rangering V75-7/V5-5: A: 6 B: 11-4-1-9-12 C: 5-8-7-2 D:10