Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

65.000 kr innspilt - ny fullklaff i V75?

Tipsene våre har sittet som et skudd denne uken. Sjekk V75-tipsene til en omgang det er mulig å vinne 28 millioner!

Klikk her for å se våre V7-forslag.

Vi liker dårlig å tape for söta bror, men vi må bare innse at pr. dags. dato er det 3 Hallsta Lotus som er kongen blant kaldblodshestene, og i den tredje avdelingen på lørdag kan vi ikke helt se for oss at 11-åringen går på et nederlag. Etter å ha vunnet sprintløpet på OGP-dagen gikk Persson-traveren på en smell på Solvalla som storfavoritt (tredje på 20.7), men i den siste starten var Järvsöfaks-sønnen lett joggende til slutt ved triumfen på 23.2 full vei (og hesten så helt lysende ut for dagen).

En spiller som er alene om å ha krysset av for alle syv vinnerne ved denne anledningen kammer hjem mer enn 28 millioner kroner!

Vant sprettlett dette løpet i fjor på 22.3, og i hele fjor sommer holdt jo da også vår banker for dagen strålende form. Trekker klar fordel av full distanse kontra de antatt tøffeste i mot, og dagens lange oppløp taler da også til fordel for seierssankeren (vunnet syv av ti starter i år). Vi tror ikke på noen svimlende utbetaling denne V75-omgangen (en rekke relativt oversiktlige løp), og da går vi kun for syv rette ved denne anledningen. Vi får da 2.5 ganger gevinsten på syv rette ved klaff, men fraskriver oss dermed retten til utbetaling for fem og seks rette.

Nettavisen har spilt inn i overkant av 65.000 kroner på foreslåtte spill siden mandag!

Absolutt toppform holder 4 Feseth Lynet, men Engevold-traveren har vel aldri tuktet de beste i klassen på full vei. Vi har veldig sansen for speedkula 2 Moe Brage, men i tøft tempo på full distanse, tror vi ikke 9-åringen har den saften i beina til slutt, som skal til for å kunne gå helt til topps. For øvrig veldig artig å se at Asbjørn Mehla gjør et aldri så lite comeback bak sistnevnte, og det er meget mulig at Telemarkingen får litt blod på tann etter lørdagens dyst (det hadde i hvert fall vært å håpe på).

Vår rangering: A: 3 B: 4-2 C: 1-7-9-6 D: 10-8

Vinneren ærer tidenes talent
Landets beste 3-åringer braker sammen for å ære Alm Rau Jo i innledningen på denne rebusen, og da snakker vi om tidenes mest lovende kaldblodshest. Tapte kun en gang i karrieren (vant 24 av 25 løp) før han så tragisk gikk bort i en alder av bare 4 år. Litt i overkant av 2 millioner kroner sprang unghestfenomenet inn, og rekorden på 26.2 ble satt allerede i juli som 3-åring. Sjokkerte alle travfrelste ved å vinne sitt første løp i livet som 2-åring på fantastiske 30.4 i november, og det var en lysende karriere som stod for døren, før kolikk ble hans bane.

Det er tolv veldig fine 3-åringer som svinger seg opp bak startbilens vinger i kampen om en førstepremie på 100.000 kroner, og etter oppvisningen ved den overlegne triumfen på superfine 27.6 full vei i den siste starten er det ikke mulig å ikke sette 8 Dag Odinson fremst (det er et voldsomt driv i steget på denne hesten).

Vunnet fem av seks startet så langt i karrieren, og i en feilfri utgave skal dagens konkurrenter stå veldig tidlig opp, for å følge Moe Odin-sønnen til slutt. Veldig gøy for Odd Storetvedt i Bergen å få frem en 3-åring av slikt kaliber, og vi får bare håpe på at den trauste treneren får litt klaff med dette talentet i de store oppgjørene i år.

I rivende utvikling er 10 Gylden Balder, og dette skal være snakk om den tøffeste utfordreren til favoritten. H. G. Balder-sønnen leverer solide avslutninger hver gang, og triumfen på 28.9 full vei i den siste starten ble av den kontrollerte sorten til slutt (etter å ha trøblet litt med travet 600 igjen). Ofte stått på lange tillegg, og forutsetningene ved denne anledningen er således klart bedre med likestart.

Tapt sportrekningen har 12 Tekno Odin gjort, men fartsressursene er enorme der i gården (og vi synes han er litt for lite spilt med sine 16 %). Slo Gylden Balder i et jevnt nappetak sist de møttes, ved triumfen på 29.1 full vei, og Tjomsland-traveren har etter alt å dømme utviklet seg mye siden den gangen.

Vi synes det er langsøkt å tro at alle de tre favorittene skal rote seg vekk på galopp, og de øvrige i løpet må etter vårt skjønn i hvert fall være minst 30 meter bedre enn tidligere for å kunne tukte dem, i et regelrett løp. Bortsett i fra 4 Starelv Odin (innledet lovende, men Moe Odin-sønnen virker noe begrenset) og 9 Ridder Stormen (kan vise seg kraftig forbedret etter litt pause) har samtlige av de øvrige deltagerne vært ute og luftet seg nå nylig, og da tror vi ikke på noen revolusjon på en uke.

Vår rangering: A: 8 B: 10-12 C: 9-4-3-5-11-6 D: 1-7

Annonse: Den formsterke duoen Grøstad/Lerum byr på et supersjokk i V75-1, deres tips til løpene på Leangen kan du finne her.

Innfrir storfavoritten?
Etter å ha vunnet tre av fire løp i innledningen på karrieren blir løfterike 6 Viking Frecel veldig hardt betrodd i Tamin Sandys Æresløp i den andre avdelingen hvor hele 150.000 kroner venter vinneren, og normalt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Sikkert fra tet på fine 16.0 i den nest siste starten, før han spurtet inn til seier på 16.8 full vei etter relativt sen luke fra rygg leder i den siste starten. Trøblet dog litt med aksjonene til slutt i den nest siste starten, og vi er litt usikre på hvordan 3-åringen takler de litt vriene svingene på dagens arena (litt krevende aksjon på denne).

Det kan også fort bli ”dødens” ved denne anledningen, og da sikrer vi oss med noen garderinger på våre tre største spilleforslag. Lang reise for første gang på disse unghestene er jo da også et lite usikkerhetsmoment, og vi ikke er da ikke komfortable med å sette hele budsjettet på Waaler-traveren. Hesten er bra den, men 20 meter bedre enn de øvrige i klassen har han foreløpig ikke vist at han er, og da synes vi at han har blitt vel stor favoritt med sine voldsomme 80 %.

Vi tror ikke 8 Abdul B.R. er stort dårligere enn favoritten (kun markert på 16 % av de innleverte kupongene), men sporet gjør det hele selvsagt litt sjanseartet. Kusk Gunnar Austevoll er dog en mester til å løse slike forutsetninger, og etter at vi synes at Broadway Hall-sønnen var et lekkert skue ved den siste triumfen på 17.9 over stayerdistansen 2640 meter (12-fart siste 500), krysser vi tidlig.

Bjørn Garberg var nettopp kusken bak hesten som skal æres i dette løpet, og vi ser ikke helt bort i fra at trønderen sitter bak en hest med vinnersjanser i form av 1 Tanita`s Broadway. Treneren har snakket varmt om denne hesten lenge, men i de to siste løpene har ikke 3-åringen vært helt som best. Kun på det jevne til fjerde på 17.4 full vei i den siste starten, men løp i kroppen etter en mindre pause kan ha gjort veldig godt (og denne hesten skal kunne klart bedre enn vist). Klar fordel av hjemmebane, og da synes vi 10-prosenteren skal krysses tidlig.

Vi prøvde oss på et bankerspill på 2 Thai Offshore i den siste starten, men Credit Winner-sønnen skuffet oss en smule ved den anledningen ved å ikke holde unna for favoritten i dette løpet, ved andreplassen på 16.8 full vei (etter å ha fått dirigere i 19-fart første runden). Slik vi ser det må Øystein Tjomsland fange opp favoritten i ”dødens” for å kunne vinner dette løpet (og da kan det fort koste mer enn det smaker for dem begge), men det er meget mulig at sørlendingen tar til takke med rygg leder (og dermed få en veldig god premie).

De øvrige i løpet er alle løfterike unghester, men vi blir litt overrasket dersom vinneren nå ikke er nevnt. 3-åringer godt over snitter er både 7 Rocky Dun Dee og 12 C.C. Cimon snakk om, men sporene gjør det hele veldig sjanseartet for dem begge.

Vår rangering: A: 6 B: 8-1-2 C: 7-12-5-9 D: 11-3-4-10

Den første Derby-testen!
Landets beste 4-åringer skal ut å kjempe om en førstepremie på 100.000 kroner i Erik Garbergs Minneløp i den fjerde avdelingen, og for første gang i år tester de beste i årgangen stayerdistansen. Da vil vi såles få en liten pekepinne på hva som kan vente oss senere i høst i Derby, og vi er litt inne på at 6 Jærvsø Ole trekker det lengste strået ved denne anledningen.

Det har vært litt tungt fra lange tillegg nå på slutten for Romtveit-traveren, men i den tredje siste starten viste 4-åringen enorm styrke ved å ta ned Dotterud Teddy fra utvendig posisjon i 4-årsstjernen, og vi tror at Järvsöfaks-sønnen er den av dagens deltagere som trekker mest fordel av den lange distansen.

Stod på helt greit til tredje på 24.6 full vei i den siste starten, og løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort veldig godt på den storvokste krabaten. Står nå 20 meter bedre til enn de antatt tøffeste i mot kontra sist de møttes, og vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag.

En eventyrlig utvikling nå på slutten har 4 Tekno Jerken hatt, og den flotte 4-åringen til Jan M. Bjerring virker til å være en seig type (som kan holde toppfart over veldig lang tid). Da vil trolig ikke den lange distansen by på noen problemer, og etter at Mørtvedt Jerkeld-sønnen har vunnet de to siste startene på enkleste vis på hhv 25.9 og flotte 24.6 full vei er det snakk om hovedutfordreren til vår favoritt i løpet.

På vårt store system får vi også plass til duoen 3 Guli Jærven og 8 Wessel Odin, men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt. Førstnevnte var tredje i kriteriet i fjor, og nå virker det til at Persson-traveren er på vei mot full form (strålende sisterunde til tredje på 25.6 full vei i den siste starten).

Sistnevnte gikk karrierens best løp i den siste starten til sølv på flotte 25.1 (stod bom stille ved en hjulhekt 700 igjen), og selv om ikke 4-åringen til Ernst Karlsen fra Birkeland virker til å være helt enkel å vinne med i denne klassen, tør vi ikke avskrive Moe Odin-sønnen helt (det løsnet plutselig for Tekno Jerken for to starter siden, og det samme kan fort skje med denne).

Vår rangering: A: 6 B: 4-8-3 C: 7-5 D: 1-2

Vidåpent
Vi støter på dagens mest åpne løp i den femte avdelingen, og bred gardering virker til å være en veldig fornuftig løsning. Etter å ha tullet seg vekk på mye galopper i relativt tøffe V75-løp nå på slutten synes vi at det er ned en liten klasse for 7 Myklejenta ved denne anledningen, og i en feilfri utgave sammen med stødig makker Tor Wollebæk, tror vi på en topp vinnersjanse.

Vi prøvde oss på et friskt bankerspill på 9 Røste Mo i den siste starten, men en veldig dårlig innledning på løpet sørget for at det ble alt for langt frem til favoritten i løpet. Avslutningen til tredje på 29.6 full vei var dog av beste merke, og vi tror bare at voltestart kan være en fordel for 5-åringen kontra auto (taper ikke så mye ut i forhold til de andre da). Nede som et åttendevalg og en 10-prosenter i spillet, og da synes vi at den kapable Solbakken-traveren er litt bortglemt ved denne anledningen.

Favoritt blir 8 Nordlirappen, men dette er en hest vi ikke har veldig sansen for (tror utviklingen stopper tidlig opp der). Dog vunnet syv av ni startet i år, og slike hester kan man således aldri regne bort. Uansett av den usikre typen, og vi synes at 4-åringen er snakk om en favoritt i fare (står tøft inne i løpet på pengene).

Det vrimler av outsidere i løpet, og vi nevner i rekkefølge de hestene vi har krysset av for på våre tre minste spilleforslag: 3 Lauvås Prinsen (Høitomt vant et V75-løp i hestenes siste start på dagens arena, og den bragden kan championen fort gjenta på lørdag), 4 Rampelars (meget spennende etter pause, og den kapable krabaten blir med respekt å melde kuskeforsterket med en ”mil” med Tom E. Solberg), 11 Pave Loma (på vei opp i form, og springsporet fra 20 meter tillegg sammen med startspesialist Vidar Hop bør borge for en fremskutt posisjon direkte) og 12 Nuuk (sterk innsats til sølv på 29.4 full vei i den siste starten, og kusk Bjørn Garberg er nærmest lyrisk i forhold til vinnersjansene).

Vår rangering: A: 7-9 B: 8-3-4-11-12 C: 10-6-5-2-13-14-15-1

Yankee ærer Shan Rags?
En av Trøndelags best varmblodshester i moderne tid skal æres i den sjette avdelingen i dette eliteløpet for vår mer edle rase, og vi synes at det lukter litt tet fra start til mål for 6 Blacktuxwhitesocks. Etter å ha skuffet en smule i debuten på norsk jord ved å gi seg alt for enkelt til slutt fra tet på OGP-dagen ved femteplassen på 12.2 over en sprint har 4-åringen hevet seg mange hakk i de to siste løpene.

Strålende i nederlaget for svært gode Orecchietti på flotte 10.7 i den nest siste starten, og etter startgalopp i København i den siste starten fullførte Credit Winner-sønnen flott til femte på 13.4 full vei. Innersporets 1 Bullchip skal ha en rygg å gå i på full distanse, og da får champion Eirik Høitomt overta teten ut av den første svingen uten sverdslag med favoritten i løpet.

Vi ser deretter for oss en relativt rolig førsterunde (tipper rundt 15.0 første tusen), og da bør i så fall Smedshammer-traveren ha mye krutt igjen i beina til slutt. Vant hele 10 av 18 starter i USA som 3-åring i fjor, og det forteller det meste om en hest som vet hvor målstreken ligger.

Klart mest spennende av de øvrige synes vi at 9 Santana Ås er med sine 10 % på kryssene, og med et løp i rygger til det tutes for oppløp, tror vi at den formtoppede 7-åringen blander seg inn i striden om den gjeveste sjekken pålydende hele 150.000 kroner. Odd A. Sagholen har gjort en flott jobb med Spotlite Lobell-sønnen (helt annen stil på hesten nå i forhold til tidligere), og etter å ha avsluttet flott til sølv to ganger på rad kan tiden være inne for seier ved denne anledningen.

Strålende innsatser før litt pause leverte 7 Cream Of Arnie, men vi er litt redd for at dette løpet ikke vil bli kjørt helt etter Super Arnie-sønnens smak. Avhengig av tøft tempo på forestillingen for å komme til sin rett (hvilket vi ikke tror det blir), og i et rent speedoppgjør til slutt, tror vi 7-åringen kommer til kort.

Vi synes at 8 Tinita Love bare har vært en skygge av seg selv i hele år, og fra dette sporet synes vi det ser litt tungt for Super News-datteren. På sitt beste legger dog fort 8-årshoppa dette feltet på rygg, og vi tør ikke avskrive dronninga helt. Fjorårets Derby-vinner 2 Makarov var tilbake som en vinner på fine 13.8 full vei i den siste starten, men det er klart tøffere i mot ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 6 B: 9-7-8-2 C: 1-4 D: 3-5-10

To hester gjør opp?
Et flott stayerløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og vi har god tro på at favorittene gjør opp om seieren i dette løpet. Fra 20 meter tillegg får etter alt å dømme 8 Gangster Advice en flott start fra sitt springspor, og vi tror på relativt tidlig tetkjenning for 5-åringen ved denne anledningen.

Etter å ha gått et kanonløp til sølv på 17.1 full vei (kun slått av gode Passphoto B.R.) for dagens kusk Eirik Høitomt etter tidlig galopp i et V75-løp i den tredje siste starten var Giant Chill-sønnen litt tung i kroppen etter litt pause i den nest siste starten (sølv på 16.8 full vei), mens han i den siste starten vant nærmest ukjørt fra tet.

Vi tror det skal godt gjøres å fange Gresseth-traveren fra tet også denne gangen, på en distanse som trolig passer som hånd i hanske, men den som kan gjøre det må i så fall være 15 Beat The Wiz i fra lengste tillegget. Sistnevnte har stort sett vært kanongod i hele år, og pengemessig har 5-åringen skreddersydde forutsetninger ved denne anledningen.

Gikk et overdådig løp til sølv på sterke 12.5 over en sprint i den siste starten, og ved triumfen på 15.0 over aktuell distanse i den fjerde siste starten viste Eggen-traveren at han takler alle distanser på utmerket vis. Matchet i knalltøffe lag hele veien, og dagens oppgave må være den enkleste The Wizard-sønnen har hatt på lenge.

Vår rangering: A: 8-15 B: 9-7-10-12 C: 11-13-14-6-5-3-1 D: 4-2

Spilleforslag
Til V75-løpene på Leangen travbane har vi satt opp fire spilleforslag (V7) på hhv 105, 420, 840 og 2160 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

PS!Vi går kun for syv rette denne lørdagen, og vi får dermed 2.5 ganger gevinsten på syv rette ved klaff (men fraskriver oss da retten til utbetaling på fem og seks rette).

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.