Nettavisen.no

Tjenester
(Crestock.com)

7 tips for å finne din partner

Les ekspertenes råd for hvordan du raskest mulig kan finne en livspartner.

Er du lei av singellivet og klar for å finne en partner å slå deg til ro med? Kanskje du til og med begynner å tenke på at det kunne vært hyggelig med egne barn. Det er jo noe de fleste før eller senere ønsker, så det er ikke så unormalt at du befinner deg i denne situasjonen nå.

Dog er det ikke like enkelt å finne Mr. eller Mrs. Right. Du har sikkert hørt opptil flere ganger at det finnes en der ute for alle, men nå vil du altså gjerne vite hvem det er når det gjelder deg.

Beth Roberts og Karin Anderson er eksperter på nettdating og mener det er den raskeste veien for å finne en match.Damene ga nylig ut boken «Finding you mate online: No Fear, No Embarrassment, Just Love!» De har selvfølgelig selv møtt sine menn på nettet, og skrev boken fordi de ønsket å dele sine erfaringer med single over hele verden. Her er deres råd til deg som vil korte ned på prosessen.

46 single finner sin partner hver dag på Side2 Match.
Finn din i dag på Side2 Single!

Regel nr 1: Ingen kompromisser
«Dersom du virkelig er ute etter å finne en du kan dele livet med, så er det viktig at du er tydelig på det i din profil», sier Roberts. «Ikke tro at du skal klare å omvende en som sier at han eller hun bare er ute etter en å hygge seg med i øyeblikket. Vær hard og ikke fir på kravene dine. Ønsker du deg barn, så vær tydelig på det, og ikke ta til takke med en som sier dere kan kan vurdere å adoptere i fremtiden».

«Og mottar du mail mange mail, så ikke kast bort verdifull tid med å svare hver og en utførlig, fordi du synes synd på de», minner Anderson på. «Lag et standardsvar som du sender ut til alle du ikke vil gå videre med. Et eksempel kan være: «Hei! Du høres ut som en super dame/mann, men jeg tror dessverre ikke vi er en match. Lykke til videre i jakten på den rette.»»

Regel nr 2: Selg deg selv
Deretter er det din nettprofil ekspertene legger under lupen. «Den første feilen de fleste gjør er å skrive om hva man ønsker seg, i steden for hva man har å tilby», sier Roberts. «Det er dog viktig å gi folk et inntrykk av hvem du er og hva du har å tilby i et forhold.

Anderson legger til at jenter ofte har med klisjeer som at de elsker å ta lange, romantiske spaserturer, eller at de de er veldig glade i å gå på kino. «I steden bør man gi konkrete eksempler på hva man gjorde sist helg, hvilken bok man holder på å lese eller hvilken aktivitet du bedriver», forklarer hun.

Hvem passer for deg? Søk på interesser, utseende eller bosted.

Regel nr 3: Ikke server løgner
Mange mennesker er redde for nettdating av samme grunn; de er redde for at folk ikke er oppriktige og at de lyver om seg selv. «Fristelsen til å pynte litt på sannheten kan være stor for mange, men ikke gå i denne fellen, for det ødelegger jo hele prinsippet med nettdating», minner Anderson om.

«Du er jo på utkikk etter en som du kan dele livet med, og dermed må vedkommende også like deg for den du er. Gjør ikke han eller hun det, er jo ikke vedkommende den rette for deg.»

Regel nr 4: Involver andre
Å date på nettet behøver ikke være noe du gjør hemmelig og på egen hånd. Involver gjerne venner, kollegaer og til og med familien. Det er flott å få kommentarer og synspunkter fra de som kjenner deg, både på din profil og på andres.

«Be gjerne noen venner eller kollegaer av motsatt kjønn om å se på profilen din og komme med noen kommentarer også», anbefaler Anderson. «Vi kjenner alle kjenner noen som ligner vår drømmepartner, og derfor kan det være avgjørende å følge et råd fra en slik person».

Regel nr 5: Gjør jobben
Vel, nå er det bare å gå igang med selve jobben. Søk gjennom tusener av profiler, og ta i bruk filtere for å finne din drømmepartner. Det kan være du må utvide eller innsnevre søket ditt alt ettersom hva du er ute etter.

Finnes det andre verktøy på tjeneste, som personlighetstester eller matchingtester så prøv disse også. Ta deg god tid og les godt igjennom alle profilene du får treff på. Du kan gjerne lage deg en egen toppliste, dersom det ikke finnes en slik funksjon på siden - en liste med dine favoritter.

Deretter sender du en liten mail til de du synes virker interessante. Fatt deg i korthet og påpek gjerne en felles interesse dere har. Eksempler på slike mailer kan være:

«Hei, så du gikk på Gamlebyen skole - det har jeg også gjort! Når gikk du der?» eller «Hei der, jeg ser du er interessert i Schæfer-hunder? Jeg har en som heter Colin, og som du kan se bilder av i mitt galleri. Hva synes du - er han søt nok for deg?».

Om han eller hun ikke har sett din profil før, så vet du at vedkommende i hvert fall har gjort det nå.

6. Den første daten
Så fort dere har snakket lenge nok sammen på nett, til å ha følt at det er noe mellom dere, er det på tide å møtes i virkeligheten. Selv om det kan føles som om du allerede kjenner vedkommende, er det viktig å huske på at han eller hun faktisk er en fremmed, og at du derfor må ta de samme forholdsreglene som du ville gjort om du aldri hadde snakket med vedkommende før. Før du møter noen i virkeligheten burde du også google han eller hun, for å finne ut mest mulig om vedkommende, og for å sjekke at det han/hun har fortalt deg om seg selv stemmer.

Det kan også være lurt å ta en kort samtale på telefonen før dere møtes. Dette kan bryte isen mellom dere og gi deg et bedre inntrykk av hans personlighet. Når det gjelder selve daten, så understreker Roberts at det er viktig å møtes på et offentlig sted - enten på en restaurant eller på en bar.

7. Fortsatt ikke noe hell?
«Selv om du ikke har hatt noe hell, bør du ikke gi opp» råder Andersen. «Har du forsøkt å endre innstillinger som navn og bilder? Det kan være navnet ditt forsvinner i mengden, så endre det til et som sier noe mer om deg eller hva du er ute etter. I tillegg kan du forsøke å legge inn flere bilder av deg, slik at beilerne kan få et bedre inntrykk av hvem du egentlig er.

Et annet triks er å opprette minst to profiler, en på en generell datingside og en på en mindre side hvor det finnes folk med de samme interessene som deg selv. Husk at du har større sjanser for å møte en kjæreste om du er aktiv og gjør din del av jobben.»

Prøv Norges største datingtjeneste på nett i dag!Klikk her for å prøve.

(Kilde:iVillage.com)