Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Andreas Solaro/AFP

85 prosent tror på Milan

Men vi går etter store premier. Sjekk våre tippetips.

Midtukekupongen består av tre cupkamper i England, Italia og Skottland og ni matcher fra Ligue 2 i Frankrike.

Legg merke til at Ligue 2 er en av seriene i Europa der det spilles mest uavgjort. Vi har gått gjennom resultatene etter 19 runder og regnet ut at 30,5 prosent av kampene har endt med poengdeling så langt. Til sammenlikning ble det uavgjort i 22,9 prosent av kampene i Tippeligaen forrige sesong.

Det vil med andre ord bli en god del markeringer for uavgjort på dagens tipsforslag.

Bonuspotten er oppe i 3,7 millioner kroner. Skal du stikke av med den, er du trolig avhengig av at Milan ikke vinner mot Novara i kamp to.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan spilles direkte nederst i artikkelen.

Onsdagens øvrige meny:
Odds:Brighton ryker i kveld
Trav:Hamre briljerer i V65
Viking Lotto: Vinn 190 mill i dag!

1. Wolverhampton – Birmingham
Omkamp i FA-cupens tredje runde.

Den første kampen endte 0-0, og ifølge rapportene var det en nokså jevn og lite velspilt batalje.

En omkamp er ikke spesielt gunstig for noen av lagene: Birmingham, som har fokuset på opprykk fra Championship har fortsatt en hengekamp igjen på grunn av deltakelsen i Europa League, mens Wolverhampton kjemper en desperat kamp for å overleve i Premier League.

Skademessig ser det ok ut for hjemmelaget. Jamie O’Hara og Ronald Zubar er ute, mens Jody Craddock er usikker. Den formsterke spissen Steven Fletcher blir imidlertid trolig hvilt i kveld.

Forsvarsspilleren Pablo Ibanez er tilbake etter skade for Birmingham. Det er ventet at manager Chris Hughton vil gjøre en del endringer på laget som slo Millwall 6-0 i helgen.

Det har vært mange jevne kamper mellom disse lagene de siste sesongene. De siste fem møtene (0-0-kampen 7. januar inkludert) har endt 2-2-1 i favør Birmingham, og ingen av kampene er vunnet med mer enn ett mål. HUB.

2. Milan - Novara
Åttedelsfinale i den Coppa Italia. Avansementet avgjøres i kveld. Milan ligger på andreplass i Serie A etter å ha tapt 0-1 for erkerivalen Inter forrige serierunde (slik vi spådde i oddstipset søndag) . Det var Milans første serietap siden 2. oktober.

Novara tok seg videre til denne cuprunden ved å beseire Catania 3-2 borte i slutten av november. Etter det er det blitt stusselige 0-2-4 i serien, og det nyopprykkede laget ligger nå sist i Serie A.

Milan har fem cupmesterskap, men har ikke vært i finalen siden 2003. Novaras eneste cupeventyr endte med tap i finalen i 1939.

Alberto Aquilani, Gennaro Gattuso, Kevin-Prince Boateng, Christian Abbiati og Antonio Cassano er helt sikkert ute for Milan, mens Clerence Seedorf er usikker grunnet sykdom. Det er ventet at en del endringer i lagoppstillingen, og flere nettsteder spekulerer i denne 11-eren:

Amelia - Bonera, Mexes, Nesta, Antonini - Nocerino, Ambrosini, van Bommel - Urby - Inzaghi, el Shaarawy.

Hos Novara er Andrea Lisuzzo skadet, men Carlalberto Lodi er endelig tilbake.

Den hjemlige cupen blir prioritert langt lavere enn Champions League og Serie A av Milan. Når H er markert på hele 85 prosent av kupongene, setter vi HU og håper på en overraskelse.

3. Dunfermline - Inverness CT
Omkamp i fjerde runde i Scottish Cup, som er den mest prestisjefulle av de skotske cupene. Det første oppgjøret endte 1-1. Inverness' utlikning kom fire minutter på overtid, etter at de hadde spilt den siste timen med 10 mann.

Ingen av lagene har noen gang spilt cupfinale, og vinneren i kveld møter Celtic i neste runde.

Begge lag sliter i serien; Iverness ligger tredje sist med 22 poeng, mens Dunfermline er sist med 14 poeng. Vi må helt tilbake til 5. november for å finne siste seier til bunnlaget. Iverness på sin side er i bra form og har 2-3-0 på de fem siste i serie og cup.

Hjemmelaget har førstekeeper Paul Gallacher ute med skade, og innleide Iain Turner (Preston) er ikke spilleberettiget for denne cupen. Dermed stiller tredjevalget Chris Smith i mål. Paul Burns, Craig Easton, Austin McCann, Nick Phinn og Steven Bell er skadet

Hos Inverness er det litt trøbbel i forsvaret: Midtstopperen Kenny Gillet ute med karantene, innlånte Steve Williams er ikke berettiget, og Ross Tokely er høyst tvilsom. Kaptein Richie Foran er imidlertid tilbake igjen.

Fire av de fem siste møtene mellom disse to har endt uavgjort, og vi tror UB skal holde.

4. Lens – Clermont Foot
De siste ni kampene er hentet fra nest øverste nivå i Frankrike. Lens på fjerde sisteplass tar imot topplaget Clermont Foot i dette oppgjøret.

Lens tapte de to første kampene før jul, men startet 2012 med 0-0 borte mot Le Havre. Den viktige forsvarsspilleren Samba Sow er uaktuell grunnet Afrikamesterskapet.

Clermont fikk en etterlengtet trepoenger hjemme mot Amiens i helgen, etter en litt rufsete periode med straffekonk i cupen mot Orleans og Mont de Marsan, uavgjort mot bunnlaget Monaco og tap for Boulogne hjemme.

Bortelaget må klare seg uten storscoreren Jean-François Rivière (10 mål på 17 kamper), forsvarerne Cédric Bockhorni, Damien Perrinelle (kaptein) og Eugene Ekobo.

Clermont vant 2-0 i det omvendte møtet tidlig i sesongen. Før det stod Lens med fire strake seirer innbyrdes.

Clermont er seriens beste bortelag (6-3-1), men med disse fraværene kan fort sesongens andre bortetap komme. HUB.

5. Arles-Avignon – Reims
Arles ligger tredje sist og har sammen med Monaco scoret færrest mål denne sesongen (14 på 19 kamper). Reims er plassert på andreplass og har et godt grep om opprykket.

Hjemmelaget har flere spillere som er opptatt med Afrikamesterskapet og sliter også med noen skader.

Bortelaget må klare seg uten midtbanespilleren Florent Ghisolfi, som har pådratt seg en liten skade.

Da lagene møttes i august, for første gang på mange år, vant Reims 3-2.

Arles er ikke så aller verst hjemme på Parc des Sports i Avignon (3-3-3). Og når man tar med i betraktningen at Reims bare har tatt 9 av 34 poeng på bortebane (2-3-5), ser vi oss nødt til å gardere også her. UB.

6. Bastia – Le Havre
Meget viktig opprykkskamp. Bastia ligger på tredjeplass, som er den siste plassen som gir opprykk. Le Havre på sjetteplass er fem poeng bak, og et tap i kveld medfører at sistnevnte nærmest er ute av kampen om billettene til Ligue 1.

Bastia har vært i fryktinngytende form i vinter (6-2-0 i serie og cup) siden 1-0-tapet for Laval 5. november. I helgen ble det 1-0 borte over Metz, som ligger ett poeng bak Le Havre.

Le Havre på sin side skuffet med 0-0 hjemme for svake Lens i helgen og tok sin siste serieseier 25. november. I forrige runde var toppscorerne Ryan Mendès og Yohann Rivière (13 mål til sammen) ute med skader, men begge er friskmeldte til dette oppgjøret.

Le Havre vant det omvendte møtet 2-0 i august og har 4-1-0 på de siste fem innbyrdes.

Hos hjemmelaget er midtbanespillerne Jacques-Désiré Périatambée og Salim Moizini fortsatt uaktuelle. Spissen Sadio Diallo (5 mål på 17 kamper) er opptatt med Afrikamesterskapet.

Bastia har ennå ikke tapt hjemme i serien denne sesongen (5-4-0), mens Le Havre står med 3-2-4 borte. Vi satser på at hjemmelaget fortsetter å levere gode resultater og slår til med en litt sjanseartet H.

7. Stade Lavallois - Istres
Laval med sine 27 poeng på 19 kamper er ikke helt ute av opprykkskampen, men det er nødt til å bli mange trepoengere i vinter for at drømmen skal gå i oppfyllelse. Har startet 2012 med tap for lille Valence i cupen og Chateauroux i serien.

Istres på sin side har tatt 23 poeng ligger på 15. plass. Dersom man fortsetter som mot bunnlaget Monaco i helgen (0-1 hjemme), kan bunnstrid fort bli en realitet.

Hjemmelaget har spissen Lhadji Badiane (2 mål på 11 kamper) og noen mindre viktige spillere ute med skade.

De fem siste møtene mellom disse lagene har endt med 3-2-0 i Lavals favør. Laval vant også det omvendte oppgjøret i starten av sesongen. H

8. Chateauroux - Metz
Det skiller bare tre poeng mellom disse lagene, men i denne jevne serien betyr det en forskjell på fem plasser: Chateauroux på 14. plass har 24 poeng, mens Metz på 9. ende har tatt 27 poeng.

Chateauroux har vunnet de to siste i serien, inkludert er sterk 3-1-seier over Laval, mens Metz har tapt sine to siste.

Hos hjemmelaget er forvarsspilleren Elie Dohin og spissen Kevin Dupuis fortsatt ute med skader.

Metz har langt tyngre fravær å slite med. Toppscoreren Mathieu Duhamel (8 mål på 17 kamper) er ute med skade, mens tre spillere er opptatt med Afrikamesterskapet og to soner karantene. Tre av de siste fem nevnte er faste spillere i forsvaret, og én spiller fast på midtbanen.

De innbyrdes oppgjørene har vært jevne de siste årene. Metz vant 2-1 i det omvendte møtet denne sesongen, og de siste fem kampene har endt 2-2-1 i Metz’ favør.

Chateauroux har tatt 16 av 24 poeng hjemme (5-1-3), mens Metz er det tredje beste bortelaget i serien (4-1-4).

Vi tror Chateauroux fortsetter fremgangen mot et sterkt svekket og formsvakt Metz. H.

9. Angers - Troyes
Begge lagene ligger midt på tabellen med 26 poeng, og kun tre poeng er nok hvis man ønsker å kjempe om opprykk.

Angers startet året med å slå Monaco ut av cupen, men tapte 1-2 for Nantes i serien i helgen. Har styrket laget med kantspilleren Richard Soumah fra Brest.

Troyes har spilt mye uavgjort denne sesongen (6-8-5 og 16-17 i målforskjell) og er et av to lag som fortsatt ikke har vunnet på fremmed gress (0-4-5). Har to forsvarsspillere ute med karantene i kveld: Eloge Enza Yamissi og Rincon. I tillegg ble Jean-Marc Furlan utvist i forrige kamp, og det er mulig han ikke får ledet laget sitt i kveld. Kantspilleren Quentin Othon er tilbake etter skade.

Troyes vant det omvendte møtet i august. Angers stod med tre strake seirer innbyrdes før det. HUB.

10. Tours - Boulogne
Hjemmelaget står med 26 poeng, mens Boulogne har kapret 24. Tours startet året med å slå ut Vitre i cupen og Sedan 1-0 i serien. Boulogne på sin side er slått ut av cupen etter 0-1 borte mot lille Limoges. I helgen ble det 0-0 hjemme mot Reims.

Bortelaget må klare seg uten den suspenderte midtbanespilleren Guillaume Ducatel, men Aurelien Capoue (midtbane) er tilbake i troppen.

Det ble 0-0 da disse to lagene møttes i serien i august.

Legg merke til at Boulogne har spilt uavgjort i 9 av 19 kamper denne sesongen, og at Tours er det femte beste hjemmelaget (5-3-2). HU.

11. Amiens - Monaco
Meget viktig bunnoppgjør mellom to lag som har spesialisert seg på å spille uavgjort.

Amiens har 0-1-5 på de siste 5 i serien og er også slått ut av cupen av myggen Pontaerlier. Ligger sist i ligaen med 15 poeng (2-9-8) og 14-19 i målforskjell.

Hjemmelaget har flere tunge fravær grunnet karantener og skader: Charles Cirilli (forsvar), Johann Paul (midtbane), Benjamin Gavanon (midtbane) og Rafik Saïfi (angrep). Grégory Poirier (forsvar) er også uaktuell.

Monaco ligger nest sist med sine 16 poeng (2-10-7) og 16-28 i målforskjell, men har tatt fem viktige poeng på de tre siste kampene – uavgjort mot gode Le Havre og serieleder Clermont og seier over Istres borte i helgen.

Viktige Peter Hansson (forsvar) er tilbake etter karantene, men Adriano (forsvar), Dennis Appiah (forsvar), Eysseric (midtbane), Nampalys Mendy (midtbane) og Terence Makengo (angrep) er ute.

Det omvendte møtet i august endte 0-0. Monaco er i klart best form av disse lagene og har fått en ny giv etter at en rik forretningsmann lovet penger til spillerkjøp. B.

12. Sedan - Le Mans
Sedan ligger på femteplass, og det er bare tre poeng opp til Bastia på opprykk. 2012 startet med tap for ukjente Sable-sur-Sarthe i cupen og 0-1 borte for Tours i serien i helgen.

Keeper Ulrich Rame og den defensive midtbanespilleren Jerome Le Moigne soner karantene, mens Yoann Court og Mickael Le Bihan, som ikke er fast på laget, er skadet.

Le Mans ligger fjerde sist med sine 19 poeng på like mange kamper. Startet 2011 med å bli slått ut av begge cupene, men tok så en meget viktig, men litt ufortjent, hjemmeseier over Guingamp i serien. Har bare vunnet én bortekamp i ligaen, men har heller ikke tapt så fryktelig mange matcher på fremmed gress (1-5-4).

Keeper Didier Ovono er opptatt med Afrikamesterskapet.

Le Mans vant 3-1 da lagene møttes i august. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 18.01.2012 19:55
1.Wolverhampton - BirminghamHU
2.Milan - Novara CalcioHU
3.Dunfermline - Inverness CTB
4.RC Lens - Clermont FootHU
5.AC Arles Avigno - ReimsUB
6.SC Bastia - Havre ACH
7.Stade Lavallois - FC IstresH
8.Chateauroux - FC MetzH
9.Angers SCO - ESTAC TroyesHUB
10.Tours FC - US BoulogneHU
11.Amiens SC - AS Monaco FCB
12.CS Sedan - Le Mans FCH

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 18.01.2012 19:55
1.Wolverhampton - BirminghamHUB
2.Milan - Novara CalcioHU
3.Dunfermline - Inverness CTUB
4.RC Lens - Clermont FootHUB
5.AC Arles Avigno - ReimsUB
6.SC Bastia - Havre ACH
7.Stade Lavallois - FC IstresH
8.Chateauroux - FC MetzH
9.Angers SCO - ESTAC TroyesHUB
10.Tours FC - US BoulogneHU
11.Amiens SC - AS Monaco FCB
12.CS Sedan - Le Mans FCH

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill