Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Bristol Rovers

Ålgård-spiller skal stanse Keane & co

Fredag sjokkerte han Sverige. I morgen skal 2. divisjonsspilleren i aksjon mot et kriserammet Irland.

Til daglig lever Rogvi Baldvinsson et anonymt fotballiv som Ålgård-forsvarer i 2. divisjon avdeling 3. Men som landslagsspiller for Færøyene møter 22-åringen stjernespillere på rekke og rad i VM-kvalifiseringen.

Høydepunktet i karrieren kom fredag, da Baldvinsson satte inn 1-0 mot Sverige hjemme på Torsvøllur stadion. Det holdt imidlertid ikke helt inn, og de tapre spillerne fra øyriket tapte til slutt 1-2.

Tirsdag skal forsvarsspilleren i aksjon mot et nytt land som er rangert godt over 100 plasser høyere på FIFA-rankingen enn hans eget hjemland.

Her kan du se klipp fra kampen Sverige-Færøyene:

Og det er ikke umulig at Færøyene kan detonere en skikkelig bombe. Irland er langt nede etter å ha blitt knust hele 1-6 på hjemmebane av Tyskland i forrige landskamp.

Baldvinsson kom til Ålgård som 16-åring i 2006, og ble lagets kaptein allerede i 2009/2010-sesongen. I juli i år signerte han for League 2-klubben Bristol Rovers, men han fant fort ut at profflivet i England ikke var noe for ham og ble løst fra kontrakten etter to uker. Dermed bar ferden tilbake til Ålgård og norsk 2. divisjon.

Han debuterte på Færøyenes landslag i juni 2011 og har spilt åtte kamper. Målet mot Sverige var hans første med flagget på brystet.

Oddsen på en del av tirsdagen landskamper er satt opp. Sjekk hva du kan spille på her!