Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Åpen kvartfinale mellom United og Arsenal

Både Manchester United og Arsenal sliter med store skadeproblemer. Sjekk lørdagens tippetips.

Lørdagens tippekupong består av FA-cup kvartfinalen mellom Manchester United og Arsenal, ni kamper fra Championship og to kamper fra League One. Det spilles ikke Premier League denne helgen.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Leeds styrer mot opprykk

V75 Momarken: Sjekk Håkons V75-tips
V75 Momarken: Slik kan du vinne 60 millioner
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

1. Manchester United – Arsenal
Storoppgjør i kvartfinalen i FA-cupen. United leder Premier League, mens Arsenal ligger på plassen bak, med tre poeng opp og med én kamp til gode. United ha tapt to kamper på rad i serien. 1-2 for Chelsea kunne godt endt med ett eller tre poeng, men prestasjonene i forrige helgs 1-3 mot Liverpool var svake. Har fått et godt utgangspunkt i åttedelsfinalen i Champions League med 0-0 i bortekampen mot Marseille.

Arsenal er ute av Champions League etter 1-3 borte mot Barcelona i midtuken, og det ble tap i ligacupfinalen mot Birmingham for to uker siden. Mellom disse tapene hadde man en unik sjanse til å ta poeng på United, men hjemmeoppgjøret med Sunderland endte 0-0.

Begge lagene sliter med store skadeproblemer i øyeblikket. United har Nani, Anderson, Park Ji-Sung, Michael Owen, Owen Hargreaves, Antonio Valencia, Rio Ferdinand og Johnny Evans ute. Vidic er imidlertid tilbake etter karantene. Og allerede tirsdag venter Marseille i Champions League.

Hos Arsenal er keeperne Wojciech Szczesny og Lukasz Fabianski uaktuelle, noe som innebærer at Manuel Almunia, som har fått ødelagt store deler av sesongen med skader, er den eneste rutinerte keeperen i troppen. Sentrale spillere som kaptein Cesc Fabregas, Theo Walcott og Alex Song må også stå over, og i tillegg er Thomas Vermaelen og Emmanuel Frimpong langtidsskadd. Men Robin van Persie er i det minste tilbake, selv om han markerte seg på godt og vondt i Barcelona.

United har hatt et godt tak på Arsenal de siste sesongene (4-1-0 på de siste 5 kampene), og det ble 1-0 da lagene møttes i serien på Old Trafford for tre måneder siden, men det er sjelden United har hatt så store skadeproblemer som de har nå.

Vanskelig dette, spesielt siden United har en svært viktig Champions League-kamp mot Marseille til uken, men vi tror ikke United taper. HU.

2. Queens Park Rangers – Crystal Palace
QPR gikk på en litt uventet 0-2-smell borte mot Millwall i midtukekampen, det første tapet siden 8. januar (ti kamper på rad uten tap). Dan Shittu ble utvist i forbindelse med situasjonen som ga straffe og 2-0 ca et kvarter før slutt. Leder serien med sju poengs margin på Swansea og Norwich, og de fleste topplagene i Championship merket trøkket nå og har surret vekk poeng den siste tiden.

Palace tok en kjærkommen trepoenger mot tetlaget Cardiff i samme runde og fikk et lite pusterom i kampen mot nedrykksspøkelser. Cardiff bommet på straffe og vant både skudd- og cornerstatistikken i oppgjøret, men i fotball er det som kjent målene som avgjør og Palace er seige på hjemmebane.

Palace ligger nå fire poeng (én kamp mer spilt) foran Scunthorpe på øverste plass som gir nedrykk. Innbyrdes har QPR vunnet begge de siste møtene (borte), mens det ble 1-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Det er verdt å merke seg at QPR er seriens beste hjemmelag (12-5-1), mens Palace er det dårligste bortelaget (1-3-14).

Midtstopper Danny Shittu soner karantene for QPR etter sitt røde kort tirsdag, viktige Tommy Smith er skadefri igjen etter å ha mistet de siste kampene. Innleide Kemy Agustien (fra Swansea) er aktuell for bortelaget.

Spesielle 1-3-3 på de siste sju tilsvarende, men det er overraskende hvis Palace forsterker den statistikken lørdag. Vi tror på QPR igjen, men tar litt høyde for statistikken. HU.

3. Nottingham Forest – Doncaster
Forest er inne i en svak periode (0-3-2 på de siste 5) og kan være i ferd med å rote vekk play off-plassen som virket så sikker for bare noen uker siden. Tirsdag ble det 1-2 borte mot bunnlaget Sheffield United, en kamp man ledet til det gjenstod et kvarter. Nå skiller det bare fire poeng ned til Burnley (på den forhatte 7. plassen), som har to kamper til gode skogvokterne.

Doncaster har tatt seg litt sammen etter en forferdelig periode tidligere i vinter. Spilte 1-1 hjemme mot Coventry i midtuken og ligger nå på 17. plass. Det ble 1-1 da lagene møttes i serien i begynnelsen av november.

To strake tap for Forest nå altså (det er første gang på over ett år at hjemmelaget taper to kamper på rad og opprykksnervene ser ut til å ha kommet).

Innleide Kris Boyd (fra Middlesbrough og tidligere storscorer i Glasgow Rangers) er aktuell fra start, ellers er det meste greit for skogvokterne på mannskapsfronten. Goalgetter Billy Sharph er igjen havnet på skadelisten for Doncaster og det er naturligvis en svekkelse, selv om spisskollega James Hayter endelig er tilbake etter sitt skadefravær.

2-1-2 på de fem siste tilsvarende, vi tror Forest er tilbake på vinnersporet igjen lørdag, spesielt nå som sentrale Billy Sharph er ute for bortelaget. H.

4. Leeds – Ipswich
Leeds var i ferd med å sakke litt akterut i kampen om play off, men har slått tilbake med to strake trepoengere, senest 2-1 borte mot Preston i midtuken. Preston åpnet best, men Leeds var det dominerende laget etter at de gikk opp til 1-0 etter 29 minutter. Ligger nå på 5. plass, og det er bare tre poeng opp til Swansea på direkte opprykk.

Ipswich tapte 1-3 for Reading tirsdag, og har bare tatt 4 av 15 mulige poeng på de siste 5. Ligger på 16. plass, og en plass midt på tabellen er nok det beste man kan håpe på slik sesongen har utviklet seg. Ipswich vant 2-1 da lagene møttes tidligere i sesongen.

Leeds-manager Simon Grayson har lite skader i mannskapet sitt, og har mange alternativer å velge fra. Ipswich må igjen unnvære kaptein David Norris som påny er blitt skadet. Også Mark Kennedy er ute etter å ha blitt skadet mot Cardiff sist helg, mens Jimmy Bullard muligens rekker kampen.

1-2-2 på de siste fem innbyrdes, mens Leeds står med 6-5-0 på de siste elleve hjemmekampene. Vi tror et motivert og godtgående Leeds fikser dette. H.

Det er tidenes pott i V75 lørdag og en alenevinner kan vinne vanvittige 60 millioner. Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (du trenger ikke være registrert for å spille og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen)

5. Derby – Swansea
Problemene for Derby bare fortsetter, og seieren mot bunnlaget Sheffield United i slutten av februar ble ikke det vendepunktet man hadde håpet på. Etter det er det blitt 1-3 for Doncaster (H), 0-0 mot Barnsley (H) og nå sist 1-2 for Middlesbrough (B). I kampen mot Boro tok man ledelsen på straffe etter 30 minutter, men utover det hadde ikke Derby et eneste skudd på mål i løpet av 90 minutter. På de siste 20 i serie og cup viser statistikken begredelige 3-4-17. Det som så ut til å kunne bli i opprykkskamp på senhøsten, har i stedet blitt en kamp for å unngå nedrykk. Scunthorpe på øverste nedrykksplass er bare seks poeng bak og har én kamp til gode.

Det ser langt lystigere ut for Swansea, selv om det bare er blitt ett poeng på de to siste seriekampene (1-1 mot Watford og 1-3 mot Scunthorpe). Man har fortsatt grep om andreplassen som gir billett til Premier League neste sesong, og det er sju poeng ned til Burnley på sjuende. Det endte 0-0 da lagene møttes i november, og Swansea vant begge kampene forrige sesong.

Et par spillere er usikre for hjemmelaget, men totalt sett er mannskapssituasjonen bra. Heller ikke Swansea har særlig med fravær i øyeblikket.

0-3-2 få de siste fem innbyrdes, men Swansea har altså skuffet i sine to siste kamper og opprykksnervene har også nådd waliserne. Litt småskummel kamp dette, men vi tror ikke Swansea taper. UB.

6. Scunthorpe – Leicester
Scunthorpe tapte 1-2 borte for Barnsley i en nokså jevnspilt kamp tirsdag, men situasjonen er langt bedre enn den var for en måned siden. På de siste sju står det 3-1-3, det er bare fire poeng opp til sikker plass, og man har én kamp til gode på flere av bunnrivalene.

Leicesters drøm om play off er så godt som knust etter 0-1-3 på de siste fire. Tirsdag ble det 2-3 borte for Norwich, og det skiller hele sju poeng opp til Forest. Leicester vant 3-1 da lagene møttes i november, men de ble 1-1 i tilsvarende kamp forrige sesong.

Klart forbedret skadesituasjon for hjemmelaget nå, som altså har tatt ti poeng på sine fire siste hjemmekamper (Nottingham Forest og Swansea er blant lagene som er slått). Heller ikke vesentlige problemer i mannskapet for Leicester, men bortestatsen (5-2-11) er svak og playoffdrømmen langt unna nå. Alle tegn også her. HUB.

7. Burnley – Millwall
Burnley har for alvor meldt seg på play off-kampen etter å ha tatt 16 av 18 mulige poeng på de siste seks ligakampene. Tok en noe heldig borteseier over Hull i midtuken, takket være innleide Nathan Delfouneso (Aston Villa) tidlige scoring i debuten, og ligger nå bare tre poeng bak play off-plassen, med to kamper til gode på de seks lagene over.

Millwall på sin side meldte seg av opprykkskampen med to poeng på fem kamper, men slo til med en overraskende og sterk 2-0-seier over serieleder QPR tirsdag. Ligger på 12. plass, med ni poeng opp til play off-plass. Burnley er som vanlig sterke hjemme på Turf Moor (10-3-3), mens Millwall har svake 3-7-8 borte. Det endte 1-1 mellom disse to i november, før det oppgjøret møttes de sist i 2006.

Spissene Charlie Austin, Steven Thompson og Martin Paterson er på skadelisten for hjemmelaget, og derfor var det viktig at Delfouneso slo til på direkten, og i bakhånd lurer Chris Iwelumo. Midtbanespiller Chris McCann er på vei tilbake etter langt skadefravær. Darren Purse soner karantene for bortelaget.

4-3-0 på de sju siste tilsvarende oppgjørene, vi har svært god tro på Burnley i ettermiddag. H.

8. Coventry – Hull
Hjemmelaget er i meget dårlig forfatning og står med 1-5-9 på de siste 15. Selv om det fortsatt er sju poeng ned til Scunthorpe på nedrykk, kan man ikke føle seg trygg når formen er så svak. Hadde tre poeng i lomma i en jevnspilt batalje borte mot Doncaster tirsdag, men hjemmelaget utliknet til 1-1 i sluttminuttene.

Hull har fortsatt et lite håp om å knipe en av play off-plassene, men hjemmetapet for Burnley tirsdag var på ingen måte gunstig. Vant skuddstatistikken på mål 7-2 og cornerstatistikken 9-4 men det hjalp ikke når Burnley scoret kampens eneste mål. Det skiller nå sju poeng opp på Forest på den siste kvalikplassen. Det endte 0-0 da lagene møtte hverandre i serien i november.

Viktige Marlon King soner fortsatt karantene for hjemmelaget, mens Lee Carsley fortsatt er ute med skade. Det er i tillegg usikkehet rundt keeper Keiren Westwood. Den innlånte keeperen Vito Mannone (fra Arsenal) er skadet. Ellers er det bra på mannskapsfronten for Hull som har en ørliten sjanse for å nå playoff.

Hjemmelaget står med 7-3-8 på eget gress, mens Hull har brukbare 7-7-4 på fremmed gress. Åpent. HUB.

9. Watford – Sheffield United
Hjemmelaget har opplevd en svært tung vinter, og selv om det er blitt fem poeng på de siste tre kampene (et noe heldig 1-1-resultat borte mot sterke Swansea tirsdag) ser det ut til at play off-toget går uten Watford om bord. Elton Johns favorittklubb ligger på 11. plass og det er ni poeng opp til Forest på den gjeve sjetteplassen.

Sheffield United fikk endelig stanset den endeløse rekken med kamper uten seier (0-4-11 fra romjulen) takket være to sene scoringer i 2-1-seieren over Nottingham Forest tirsdag. Har dermed fortsatt et lite håp om fornyet kontrakt, og det skiller nå seks poeng opp til Crystal Palace på trygg grunn. Sheffield vant 2-0 i tilsvarende kamp forrige sesong, men Watford har vunnet de to møtene etter det.

Hjemmelaget som spilte propagandafotball i høst, har altså slått krafti av på farten utover vinteren. Daniel Graham noterte seg for øvrig for sitt nittende ligamål mot Swansea. Innleide Danny Drinkwater er skadet. Bjørn Helge Riise er uaktuell for Sheffield United, mens et par spillere må testes.

4-1-5 på de siste ti tilsvarende oppgjørene og bortelaget har uten tvil mest bruk for poengene. HB.

10. Portsmouth – Middlesbrough
Hjemmelaget hadde seks strake seirer før 1-2-tapet borte mot Bristol City tirsdag, en kamp Portsmouth både eide ballen mest, hadde flest skudd på mål og vant cornerstatistikken. Dermed ser det ut til at man likevel kan glemme tanken på opprykk; Portsmouth ligger på 13. plass, ni poeng bak Forest.

Middlesbrough fikk et pusterom i nedrykksplassen med 2-1 over Derby tirsdag. Spilte en knallgod andre omgang foran rekordlave 13.712 tilskuere og vant fortjent, selv om de to avgjørende målene kom i sluttminuttene. Har nå seks poeng til gode på Scunthrope på øverste nedrykksplass, og målforskjellen er langt bedre hos lagene under. Det endte 2-2 da lagene møtte hverandre i serien i november.

Pompey-manager har alle spillerne som var med mot Bristol City disponible i ettermiddag. Julio Arca er en blant mange Middlesborug-spillere som er uaktuelle. Kris Boyd som skulle bøtte inn mål (hentet fra Glasgow Rangers) er sendt til Nottingham Forest.

8-6-4 er hjemmetallene for Portsmouth, mens Boro har svært moderate 4-2-11 på bortebane. 4-1-1 på de seks siste tilsvarende oppgjørene. H

11. Brighton – Tranmere
To lag i hver sin ende av tabellen. Brighton leder League One med 68 poeng på 33 kamper, og det er hele åtte poeng ned til Huddersfield på øverste play off-plass (to kamper til gode i tillegg). Formen er også god, og det er blitt tre seirer på rad. Tranmere har 39 poeng på 19. plass, og det skiller fire poeng ned til Dagenhem & Redbringe på øverste nedrykksplass.

Dagenham har imidlertid to kamper til gode, og når man tar med at Tranmere har 0-2-5 på de siste 7, er situasjonen langt fra trygg. Brighton har ennå ikke tapt hjemme på Whitdean (12-4-0), mens Tranmere står med 4-5-8 borte. Det endte 1-1 da lagene møttes i serien i november, mens Brighton vant tilsvarende kamp 3-0 forrige sesong.

To spillere er langtidsskadd for hjemmelaget, ellers er det få problemer for ambisiøse Brighton. Tranmere gjorde årsverste sist hjemme mot Bristol Rovers og får det tøft her.

3-2-1 på de seks siste tilsvarende, Brighton fikser dette. H.

12. Bournemouth – Southampton
Viktig oppgjør i kampen om direkte opprykk. Bournemouth innehar den gjeve andreplassen med 61 poeng på 35 kamper, mens Southampton på femte har tatt 58 poeng på 33 kamper. Bournemouth stod uten tap på ti kamper (6-4-0), men gikk på en 0-2-smell borte mot Exeter tirsdag. Southampton står med to strake trepoengere og har 5-2-1 på de åtte siste (tapet kom borte mot bunnlaget Walsall).

Southampton er det tredje beste bortelaget (7-3-6), mens Bournemouth er det nest beste hjemmelaget (12-4-2). Southapton vant 2-0 da lagene møtte hverandre i november.

12-4-2 er solid statistikk hjemme for Bournemouth, mens altså Southampton er sterke borte. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 12.03.2011 15:55
1. Manchester Unit - Arsenal H U
2. Queens Park Ran - Crystal Palace H
3. Nottingham Fore - Doncaster H
4. Leeds - Ipswich H
5. Derby - Swansea U B
6. Scunthorpe - Leicester H U
7. Burnley - Millwall H
8. Coventry - Hull U B
9. Watford - Sheffield Unite H B
10. Portsmouth - Middlesbrough H
11. Brighton - Tranmere H
12. Bournemouth - Southampton H U B

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 12.03.2011 15:55
1. Manchester Unit - Arsenal H U
2. Queens Park Ran - Crystal Palace H U
3. Nottingham Fore - Doncaster H
4. Leeds - Ipswich H
5. Derby - Swansea U B
6. Scunthorpe - Leicester H U B
7. Burnley - Millwall H
8. Coventry - Hull H U B
9. Watford - Sheffield Unite H B
10. Portsmouth - Middlesbrough H
11. Brighton - Tranmere H
12. Bournemouth - Southampton H U B