Nettavisen.no

Tjenester
(Shutterstock.com)

Årets mest romantiske dag

Lørdag er endelig dagen her - dagen for å bekjentgjøre våre følelser og feire kjærligheten.

(SIDE2): 14. februar er kjærlighetens dag - i Norge best kjent som Valentines day. Dette er dagen da kjærestepar gir hverandre gaver og pleier kjærligheten spesielt godt. Butikkene oser av sjokolade i hjerteformede esker, kjærlighetskort og røde roser.

Finn en date til «Valentines day» her!

Å feire «Valentines day» er en gammel tradisjon i Amerika, men de senere årene har det også blitt en fin markering her til lands. Det er jo også en fin anledning til å fortelle noen at du setter pris på de, en flott sjanse til å invitere en spesiell ut eller en fin markering for dem som trenger en påminnelse om kjærligheten de føler for hverandre, i en ellers så hektisk hverdag.

Historien om Valentinus
Det er litt usikkerhet rundt hvorfor vi egentlig feirer «Valentines day», fordi det finnes flere myter og flere Valentinere. En myte går på at Valentin (Valentinus) var en prest som viet unge par som ønsket å gifte seg, til tross for at keiser Claudius II hadde forbudt det. Han mente unge, ugifte menn var bedre soldater enn menn med familie. Valentin ble dømt til døden for sine handlinger, og for å hylle denne presten startet man altså med å feire denne dagen.

En annen myte forteller om helgenen Valentin som ikke ønsket å gi avkall på sin kristne tro, noe keiser Claudius II hadde beordret. Av denne grunn ble han dømt til døden og kastet i fengsel. Ifølge myten sendte han et brev til sin kjære Julia før han drept, hvor han ba henne ikke gi avkall på sin tro. Han underskrev brevet «.. fra din Valentin», en signatur som i dag brukes på Valentinskort og -brev.

Ta personlighetstesten og få hjelp til å finne en partner!

Slik overrasker du din kjære
Dette er altså dagen hvor du kan bekjentgjøre din hemmelige forelskelse. Legg et kort eller brev i postkassen til den du liker, og avslør dine følelser for vedkommende. Vet du ikke hva du skal skrive kan du kopiere et dikt eller bare et sitat. Om du vil underskrive med «din Valentin» eller ditt eget navn er jo opp til deg, men vil du ha fart på sakene anbefaler vi å underskrive med eget navn. Om du vil gjøre noe mer ut av det kan du jo be vedkommende ut på middag, kafé, kino eller lignende.

Hvis du skal overraske kjæresten din, er det mye du kan gjøre. Dekorer hele stuen med blomster, kjøpe noe partneren din har ønsket seg lenge, inviter ut på en romantisk middag eller ha et fint dekket middagsbord med 10 røde roser klart, når kjæresten kommer hjem. Frokost på sengen med et lite kjærlighetsbrev er også et alternativ. Finn på noe du vet kjæresten din kommer til å like!

Har du ingen du føler noe spesielt for, er dagen også en fin anledning for å gi foreldre, venner eller andre du er glad i en ekstra spesiell oppmerksomhet. Send et personlig kort, sms, mail eller ta en telefon.

Savner du en å dele hverdagen med? Kanskje ønsker du å ha en armkrok å ligge i mens du ser en romantisk film på TV?
Søk etter en partner blant 350 000 andre single på Side2 Match! Klikk her!

Har du glemt «Valentines day» og gruer deg til å gå hjem? Fortvil ikke. Her har du de sexy tipsene!

Får du ingen date til Valentine, men vil fortsatt feire denne dagen? Be over venner på middag, kanskje få med gutta på fotballkamp eller inviter noen du ikke har sett på lenge! Du kan også ta litt ekstra godt vare på deg selv. Gjør noe du liker, hva med spa og massasje? Mulighetene er mange på valentinsdagen, bare fantasien kan stoppe deg. Kanskje du selv får en liten uventet overraskelse.

"Spør nogen hva kjærligheten er,
da er den intet andet end en vind
som suser i roserne og derpå stilner av.
Men ofte er den som et ubrytelig segl,
som varer for livet, varer til døden.
Gud har skapt den av mange slags
og satt den til at vare."

(Knut Hamsun, fra kjærlighetsromanen Viktoria.)