Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal vinner toppkampen mot City

Engelsk og italiensk fotball er menyen på en flott midtukekupong. Sjekk våre tippetips.

Sju kamper fra Premier League som spilles onsdag og fem kamper fra Serie A er ingrediensene på en flott midtukekupong .

Les også Sportspills oppdaterte oversikt over skader og karantener i Premier League, med fullstendige tropper for alle lag som er i aksjon onsdag.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Nå er det dags for Aston Villa
Oddstips: Barcelona slår tilbake

V65-Bjerke: Håkon tror på Ole
Nyttig: Lesernes oddstips onsdag
V65-Bjerke: Kjøp andel her
Nettspill: Nå kan du spille uten kortleser

1. Arsenal - Manchester City
Toppkamp i Premier League med to lag i god form. City ligger andreplass med 41 poeng på 21 kamper, mens Arsenal har 39 poeng på 20 kamper på plassen bak. Etter Manchester Uniteds seier over Stoke i går, er begge nødt til å vinne for ikke å miste kontakten med serielederen. Tilsvarende kamp forrige sesong endte 0-0, men Arsenal vant hele 3-0 på bortebane da lagene møttes i slutten av oktober.

Arsenal har hatt et meget godt tak på City de siste årene, og det står 14-2-4 siden 2004. Legg merke til at lagene nesten aldri deler poengene når de møtes i ligaen. Arsenal har også bare spilt tre uavgjorte så langt denne sesongen. Hjemmelaget må nok en gang klare seg uten Vermaelen, Diaby, Gibbs og Almunia, men har ingen nye fravær og stiller egentlig bedre enn noengang denne sesongen.

Hos City er Silva og Balotelli ute med skader, et skikkelig tilbakeslag for City-fansen. Men ellers er det ingen skader hos City.

Vi har en bra følelse for Arsenal i denne toppkampen. H.

Nå kan spille uten kortleser hos Norsk Tipping

2. Wolverhampton – Chelsea
Bunnlaget Wolverhampton har tatt seg noe sammen i det siste, og har tapt og vunnet annenhver kam p i de siste seks oppgjørene. Det skiller bare fire poeng opp til 13. plassen, så situasjonen er ikke like helsvart som i slutten av november. Var igjen best mot West Ham sist, men som så mange ganger før denne sesongen sliter Ulvene med å få omsatt sine sjanser.

Bortelaget sliter om dagen og det er bare blitt én seier på de siste sju kampene. At de skulle gi fra seg seieren mot Aston Villa sist er uvanlig. Opp til United skiller det nå hele ni poeng, og det er nødt til å bli seier i dag hvis gulldrømmen skal beholdes. Innbyrdes står det det 5-0-0 i favør Chelsea siden 2003. London-klubben vant 2-0 på hjemmebane i slutten av november.

Meget viktige Doyle er endelig tilbake etter skade for hjemmelaget, men Kightly, Vokes, Mancienne, og Mouyokolo er fortsatt skadet. Lagkaptein Henry og Craddock er tilbake i trening, men rekker ikke oppgjøret.

Hos Chelsea er Alex, Zhirkov og Benayoun fortsatt ute.

Det blir ikke noen walk-over for Chelsea dette. Vi setter UB.

3. Aston Villa - Sunderland
Med kun 1-1-5 på sine sju siste ligakamper har det ikke vært noen umiddelbal suksess for Gerard Houllier. Men store skadeproblemer og tøff motstand er mye av forklaringen. Kampen mot Chelsea var uansett et skritt i riktig retning. I den kampen var meget viktige Ashley Young endelig tilbake etter skade. I tillegg er både Emile Heskey og Gabriel Agbonlahor på vei mot kampform og toppform, og plutselig ser det vesentlig lysere ut for hjemmelaget.

Etter to strake tap, slo Sunderland til med en overbevisende 3-0 seier hjemme mot Blackburn første nyttårsdag. Supertrioen Wellbeck, Gyan og Bent scoret hvert sitt mål. Onsdag er som vanlig Gyan usikker. Viktige Lee Cattermole blir ute en måneds tid. Og Onuoha, Mensah og Turner måt fortsatt unnværes i forsvaret. Borte har ikke Sunderland gjort mye vesen av seg (1-5-4).

Det står 3-4-1 i de åtte siste tilsvarende, men i kveld har vi svært god tro på et oppadgående og tilnærmet skadefritt Aston Villa og vi setter en ugardert H.

4. Newcastle - West Ham
Det var mange som trodde på nedtur for Newcastle borte mot Wigan søndag, siden superspiss Andy Carroll er ute med skade. Men Newcastle vant svært fortjent 1-0 mot et særdeles svakt Wigan-lag. Carroll er fortsatt ute, og det betyr fornyet tillitt til søndagens matchvinner Ameobi. Sol Campbell, Ben Arfa og Ryan Taylor er fortsatt ute. Formen viser 2-0-3, mens hjemmeformen faktisk ikke er bedre enn 3-3-4, og Newcastle har overraskende nok tatt flere poeng borte enn hjemme.

West Ham har gått fire ligakamper uten tap nå (2-2-0) og med lørdagens seier over Wolverhampton kom London-laget endelig over streken. Meget viktige Mark Noble er endelig tilbake i aksjon onsdag, mens det er en viss usikkerhet rundt Lars Jacobsen og Valon Behrami. Borte har West Ham middelmådige 1-4-5, seieren kom mot London-rival Fulham.

4-4-0 på de åtte siste tilsvarende, men det er ikke lett å stole på Newcastle hjemme. Vi setter HUB.

5. Everton - Tottenham
Hjemmelaget ligger helt nede på en fjortende plass, når sesongen er tilnærmet halvspilt. Kun 21 mål er scoret, blant de svakeste i Premier League og hjemme på Goodison Park er kun 10 mål scoret. Tim Cahill er på landslagsoppdrag med Australia, og er uaktuell til kveldens kamp. Også landslagsstopper Phil Jagielka er ute. To tunge fravær for hjemmelaget. Formen viser 1-3-1 og hjemme på Goodison har Everton svake 2-4-3.

Superform er det ihvertfall på Tottenham. Sterke 6-3-0 på ni siste ligakampene og laget ligger på en sterk fjerdeplass åtte poeng bak ledende Manchester United med likt antall kamper spilt. 4-2-3 er brukbar bortestatistikk. Kaboul og Defoe soner fortsatt karantene, mens det er usikkerhet rundt Alan Hutton og William Gallas. Huddlestone, King, O'Hara, Woodgate og Cudicini er som tidligere ute.

Tottenham har hatt et bra tak på Everton i tilsvarende oppgjør med 0-3-3 på de siste seks tilsvarende. Med tanke på de viktige fraværene hos hjemmelaget, setter vi UB.

Det ligger fire millioner i potten under V65-kjøringen på Bjerke onsdag. Kjøp eksperttips fra vår travekspert eller lyntoto i spillboksen under (du trenger ikke være registrert for å spille)

6. Blackburn - Liverpool
Variable Blackburn med 2-1-3 på de siste seks ligakampene. Forsvarssjef Christopher Samba er trolig tilbake onsdag, men vil bort fra klubben pga de nye eierne. Spissen Nikola Kalinic er fortsatt suspendert, mens Brett Emerton er på landslagoppdrag med Australia. Keeper Paul Robinson blir ute i to uker til. Hjemmestatsen viser brukbare 4-3-3.

Liverpool slet seg til overtidsseier hjemme mot Bolton lørdag. Men 5-1-4 på de ti siste ligakampene forteller det meste om en traurig sesong til nå. Raul Meireles er blitt skadet, og det ryktes fra England at manager Roy Hodgson vil spare Torres og Gerrard i enkeltkamper i januar pga av et tøft kampprogram. Borte har Liverpool trøstesløse 1-2-6, eneste seieren kom mot Bolton (1-0).

1-6-5 viser statistikken på de siste tolv tilsvarende, og det kan lukte poengdeling igjen. U.

Nå kan du tippe på iPhone

7. Bolton - Wigan
Bolton-manager Owen Coyle har slitt med store skadeproblemer for sitt lag den siste måneden, men likevl slår Bolton bra fra seg. Heldigvis for hjemmelaget så er de viktigste spillerne friske. 2-0-4 på siste seks, begge hjemmekampene er vunnet, mens samtlige fire bortekamper er tapt i denne perioden. Lee Chung-Yong er fortsatt på landslagsoppdrag med Sør-Korea, mens gode Stuart Holden og Gretar Steinsson fortsatt må unnværes. Backen Paul Robinson returnerer i det minste etter suspensjon. Solide 5-4-1 hjemme på Reebook stadium.

Wigan gjorde en fryktelig svak forestilling hjemme mot Newcastle søndag, etter en flott kamp hjemme mot Arsenal noen dager før (et meget svekket Arsenal riktignok). 1-3-3 på siste sju i ligaen, og svært viktige Charles N'Zogbia soner fortsatt karantene. Forøvrig er det ikke så verst på skadefronten for bortelaget. 2-3-4 er fasiten på fremmed gress etter ni spilte bortekamper. Seirene er kommet mot Wolverhampton (2-1) og Tottenham (1-0 i tredje serierunde).

2-1-2 på de fem siste tilsvarende, Bolton har vunnet to av de tre siste. Det lukter Bolton-seier her og på en vanskelig kupong få de tillitt. H

8. Juventus - Parma
Tretten kamper uten tap i serien for hjemmelaget nå, og heller ingen tap i Europa League (seks uavgjorte på seks kamper der). På skadefronten ser det klart lysere ut nå, og Buffon nærmer seg også comeback. Ellers er Iaquinta og De Ceglie skadet, mens midtstopper Bonucci soner karantene. Fem poeng opp til ledende Milan når sesongen snart er halvspilt. 4-3-1 på åtte hjemmekamper. Sannsynlig lagoppstilling: Storari, Sorensen, Legrottaglie, Chiellini, Grosso, Krasic, Felipe Melo, Aquilani, Pepe Del Piero, Quagliarella

Klar bedring for Parma etter en svak start på sesongen med 3-2-2 på siste sju seriekamper. Men på bortebane går det fortsatt trått, kun svake Bari er slått og statsen viser 1-2-5. Lucarelli er suspendert, ellers ser det bra ut på skadefronten. Sannsynlig lagoppstilling: Mirante, Zaccardo, Paletta, Paci, Gobbi, Morrone, Dzemaili, Candreva, Giovinco, Crespo, Valiani.

Det står 6-2-1 på siste ni tilsvarende og et godtgående Juventus må ha en bra sjanse på tre poeng her. H.

Nå kan du tippe på iPhone

9. Cagliari - Milan
Hjemmelaget tar som ventet sine fleste poeng på hjemmebane (4-1-3). Har vunnet sine to siste hjemme mot hhv Lecce og Catania. Mannskapsmessig ser det veldig bra ut da bare Marchetti og Sivakov er skadet. Spissene Nene og Matri har begge vist form i det siste. 3-0-2 på siste fem seriekamper før juleoppholdet, så formen er bra. Trolig lagoppstilling: Agazzi, Pisano, Canini, Astori, Agostini, Biondini, Conti, Nainggolan, Cossu, Nenè, Matri.

Milan topper tabellen etter sytten serierunder, og har tre poeng ned til Napoli på andreplass. Tapte 0-1 hjemme for Roma i en svak forestilling i siste seriekamp før julepausen. Svært betydningsfulle Zlatan Ibrahimovic soner karantene torsdag. I tillegg er Andrea Pirlo, Filippo Inzaghi, Gianluca Zambrotta, Kevin Boateng og Flamini skadet, men det er fortsatt rikelig med kvalitetsspillere igjen. Nykommer Cassano starter på benken, mens Ronaldinho som kjent er på vei bort. Trolig lagoppstilling: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Strasser, Gattuso, Ambrosini, Seedorf, Pato, Robinho.

Det står 0-3-4 på siste sju tilsvarende og vi tror ikke Milan taper, selv om laget har vært fryktelig avhengig av Zlatan til nå. UB.

10. Genoa - Lazio
Møte mellom en negativ og en positiv overraskelse denne sesongen. Hardtsatsende Genoa har aldeles ikke infridd, men har samtidig vært rammet av mange skader. Nå ser det svært mye bedre ut og kun Sculli, Palacio og Zuculini er ute med skader. Har slitt voldsomt med å score mål og 13 mål er på nivå med bunnlagene. Hjemme er det blitt svake 3-1-4 og bedrøvelige 6-9 i målforskjell. Tidligere storscorer Luca Toni har foreløpig ikke funnet seg til rette. Sannsynlig lagoppstilling: Eduardo, Mesto, Kaladze, Dainelli, Criscito, Rafinha, Milanetto, Rossi, Veloso, Rudolf, Toni.

Lazio ligger på en overraskende sterk tredjeplass og det er ikke tilfeldig etter det vi har sett. Har vært heldige med skadene, men har samtidig mye kvalitet i laget. Kun to spillere er uaktuelle til torsdagens kamp og det er ingen av de viktige. Brukbare 4-1-2 på bortebane. Trolig lagoppstilling: Muslera, Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu, Ledesma, Brocchi, Mauri, Hernanes, Zarate, Floccari.

Det står faktisk 1-2-7 på siste ti tilsvarende og Lazio står med tre strake seire her. Men før eller siden må det løsne for Genoa, her må det heldekk til. HUB.

Nå kan spille uten kortleser hos Norsk Tipping

11. Roma - Catania
Hovedstadslaget har avansert til femteplass etter sin svake sesongåpning, og avsluttet 2010 med en fortjent borteseier mot Milan. Solide 5-2-1 på åtte siste i serien, tapet kom borte mot Palermo (noen dager etter en kraftkrevende Champions League-kamp mot Bayern München). Hjemme er det nesten feilfritt med 6-2-0, poengtapene er kommet i en svært søvndyssende sesongpremiere mot Catania (0-0) og dertil andre hjemmekamp (2-2 mot Bologna). De seks seneste på Olympiastadion er alle vunnet. Svært lite skadetrøbbel i øyeblikket (kun Pizarro er ute av de viktige) og både far sjøl, Totti, og vår egen Riise er tilbake for fullt og Roma stiller med bortimot sitt sterkeste mannskap torsdag. Sannsynlig lagsoppstilling: Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Riise, Simplicio, De Rossi, Perrotta, Menez, Totti, Borriello.

Catania har levert en sesong som forventet hittil. 18 av 21 poeng er tatt hjemme på Sardinia. Formen viste 2-1-2 før juleferien. Meget viktige Mascara er fortsatt skadet, sammen med blant andre Spolli og Morimoto. Lagoppstilling: Andujar, Alvarez, Bellusci, Silvestre, Marchese, Sciacca, Gomez, Ledesma, Martinho, Antenucci, Maxi Lopez.

Det står 6-0-0 i seks siste tilsvarende oppgjør og det er vanskelig å argumentere mot en ny Roma-seier. H.

12. Inter - Napoli
Fjorårets suverene seriemester Inter er utrolige tretten poeng bak ledende Milan (riktignok med to kamper mindre spilt). Dermed var det over og ut for Rafael Benitez. Leonardo (som mislyktes i Milan) er merkelig nok hentet inn som ny trener. Han må unnvære viktige Wesley Sneijder, Samuel, Julio Cesar og suspenderte Samuel Eto'o. Men han har fortsatt rikelig med klassespillere til disposisjon og høyreback Maicon er endelig tilbake etter langt skadeavbrekk. Den forventede lagoppstillingen ser ihvertfall allright ut: Castellazzi, Maicon, Ranocchia , Lucio, Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta, Biabiany, Stankovic, Pandev, Milito.

Uten å glitre ligger faktisk Napoli på en sterk andreplass, kun tre poeng bak ledende Milan. Fine 4-0-1 på fem siste før julepausen, og avsluttet med tre strake 1-0 seire. Bortestatsen viser sterke 5-2-2, tapene er kommet mot Udinese og Lazio. Gode Lavezzi er friskmeldt, og dermed er den fryktinngytende trioen på topp (Hamsik, Lavezzi og Cavani) rede til å skape trøbbel for Inter-forsvaret. Napoli stiller trolig slik: De Sanctis, Grava, Cannavaro, Aronica, Maggio, Gargano, Pazienza, Dossena, Hamsik, Lavezzi, Cavani.

7-0-0 i favør hjemmelaget Inter i sju siste tilsvarende, men denne gangen synes vi Napoli skal tilmåles en viss poengsjanse, spesielt med tanke på at Sneijder og Eto'o mangler for hjemmelaget. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 05.01.2011 20:40
1. Arsenal - Manchester City H
2. Wolverhampton - Chelsea U B
3. Aston Villa - Sunderland H
4. Newcastle - West Ham H U B
5. Everton - Tottenham U B
6. Blackburn - Liverpool U
7. Bolton - Wigan H
8. Juventus - Parma H
9. Cagliari - Milan U B
10. Genoa - Lazio H U
11. Roma - Catania H
12. Inter - Napoli H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 05.01.2011 20:40
1. Arsenal - Manchester City H
2. Wolverhampton - Chelsea U B
3. Aston Villa - Sunderland H
4. Newcastle - West Ham H U B
5. Everton - Tottenham U B
6. Blackburn - Liverpool H U B
7. Bolton - Wigan H
8. Juventus - Parma H
9. Cagliari - Milan U B
10. Genoa - Lazio H U B
11. Roma - Catania H
12. Inter - Napoli H U
HTML EMBED

Kommentarer til denne saken