Nettavisen.no

Tjenester
(Lohne & Lauritzen AS)

Asiatisk med høy kjendisfaktor

Har du lyst til å nyte asiatisk mat blant kjendisene bør du besøke denne restauranten.

SIDE2): Dersom smaksløkene fristes av det asiatiske kjøkken, finner du en restaurant i gourmetklassen som nærmeste nabo til Frognerparken, Nodee Asian Cooking.

Nodee ligger strategisk plassert, både hva gjelder lunsj med sin nærhet til en rekke større kontorbygg og middag, hva gjelder Colosseum Kino og Chateau Neuf. Lokalene er trendy, stedet er populært og ofte nyter du her maten side om side med kjendisene.

Les hva Vibb-brukerne synes om Nodee.

Bestill bord
Kniv og Gaffel (finnes knapt på Nodee) bestemte seg i god tid før fredagen kom, for å legge turen til Nodee, og hadde derfor bestilt bord. Det var lurt - trappen på vei inn i restauranten er full ved ankomst. Effektivt blir vi geleidet inn i restauranten til et hyggelig bord strategisk plassert ved gasspeisen.

Servitøren er hyggelig og spør om vi ønsker noen å drikke før maten mens vi titter på en innbydende meny. Valgmulighetene av drikke spenner fra asiatisk øl til en god utvikler vinliste, noe for ethvert budsjett.

Få tips til hvor du skal spise!
Få tips til hvor du skal shoppe!

Fristende utvalg
På menyen er det et rikt utvalg av kalde og varme retter, sushi, sashimi, crispy duck, forretter, hovedretter, desserter i en herlig symfoni. Her er det lett å bestille mer enn hva magen kan orke, noe servitøren raskt bekrefter. Etter litt frem og tilbake blir Kniv og Gaffel enige i å bestille forrett og hovedrett for så å komme tilbake til desserten. Det skulle vise seg å være lurt.

Forretten kommer raskt på bordet. En stor, halv crispy duck for fire personer, eller bedre beskrevet - en sprøstekt soyabraisert and med aromatiske krydder, som serveres med pannekaker, vårløk, agurk og hjemmelaget hoi sin saus. Tennene våre løper i vann. Kniv og gaffel mesker seg med denne herligheten, som rett og slett smaker utrolig godt, mens kjøkkenet jobber med å sette sammen hhovedretten - en god porsjon mixed sushi og sashimi.

Sushi og sashimi
Sushi er ingen kunst, mener noen. Litt ris og eddik, en skarp kniv og en fiskefilet er alt som skal til. Man trenger ikke engang å koke fisken. Men på Nodee er det fullt mulig å forstå hvorfor det kan gå ti år for en japansk kokkelærling før han kan kalle seg sushimester. Det er først og fremst sushi som har gjort Nodee fortjent til sitt gode navn og rykte, noe som også bekreftes i dagens hovedrett.

Sjekk hva som skjer i Oslo i helgen!

Vi har bestilt «Mixed sushi og sashimi» som er et utvalg av dagens fangst, med tilhørende soyasaus, eddikmarinert ingefær og wasabi. Rettene har et fresh utseende av superb kvalitet og er anrettet på en innbydende måte. Magen er allerede godt fylt etter en solid forrett, men nå åpner en ny verden seg. Vi snakker om sushi i den ypperste liga, fjernt fra det du finner i hyllene på enkelte døgnåpne kiosker.

Dessertutvalget på Nodee er spennende, her finner man alt fra den tradisjonelle Créme Brulée til asiatisk inspirert dessert. Kniv og gaffel er begge gode og mette. Under tvil blir begge tvunget til å avstå fra desserten, noen servitøren har full forståelse for.

Regningen kom på drøye tusenlappen, vel og merke uten alkohol. Var det verdt det? Jo, maten er i særklasse – dyr, men aldeles nydelig.

Lyst til å skrive en anmeldelse?Klikk her!

Meny: Spennende og delikat – noe for kjøtt og fiskeelskere
Drikke: Bredt utvalg av viner til alle prisklasser. Asiatisk øl og sake tydelig eksponert
Mat: Topp kjøkken
Service: Presis uten å virke pågående
Stemning/interiør: Trendy interiør med innslag av kjendiser.
Passer spesielt for: Kvelden hvor man skal unne seg det lille ekstra
Spesielt bra: Herlig mat, og meget god service
Spesielt dårlig: Tja si det, prisene er litt stive