Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Adam Davy (PA Photos)

Aston Villa dropper Europa League?

Norsk Tipping gir 3 i odds på at Rapid Wien slår et B-preget Villa. Se tipset her.

Langoddsen domineres, med unntak av litt Superettan, totalt av Europa League-kvalifisering, og det er vel og bra, for her er det mye å velge blant og en del spennende lag og odds på gang. Vi har plukket ut en singel og en dobbel i dag.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Helt generelt må vi si at å spille på borteseire i denne turneringen, der det spilles best over to kamper og bortemål teller mer enn hjemmemål, er en dårlig idé med mindre det er store kvalitetsforskjeller på lagene. De aller fleste bortelagene i kveld er godt fornøyd med et uavgjort-resultat eller ettmålstap med scoring foran returoppgjørene, slik vi tipset om at for eksempel FC København ville være på Lerkendal.

Sjekk hva leserne mener om dagens kamper!

Rapid Wien - Aston Villa
Europa League-kvalifisering. Rapid Wien har spilt fire runder i Østerrike, og to tap er fulgt opp med to seire. 2-0 borte over Sturm Graz for ti dager siden var sterkt.

Aston Villa virket solide da de vant 3-0 over West Ham i sesongåpningen i England. Dette til tross for at manager Martin O'Neill plutselig sa opp jobben og forlot Villa. Kevin MacDonald, treneren for reservelaget, fikk en fin start som midlertidig manager da West Ham ble slått. Nå er James Milner solgt til Manchester City mens Stephen Ireland og 180 millioner kroner kommer i retur.

MacDonald uttaler at han trolig gir en del spillere som ikke var involvert mot West Ham, sjansen i dag. Når vi ser nærmere på Aston Villas tropp, ser vi at flere av de beste spillerne faktisk hviles i dag, og at dette fort kan bli ungguttas aften i Wien. Stephen Irland er ikke klar for spill før i hjemmekampen mot Newcastle på søndag. Richard Dunne er suspendert. Stiliyan Petrov, Ashley Young, Luke Young og John Carew hviles.

Scoringsvarsel for 180 engelske lag!

Her er Aston Villas tropp: Brad Friedel, Brad Guzan, Elliott Parish, Eric Lichaj, Stephen Warnock, Ciaran Clark, Curtis Davies, Nathan Baker, Isaiah Osbourne, Habib Beye, Nigel Reo-Coker, Barry Bannan, Stewart Downing, Marc Albrighton, James Collins Jnr, Nathan Delfouneso, Shane Lowry, Emile Heskey, Jonathan Hogg, Andreas Weimann.

Det er noen sterke navn i troppen, for all del, men å tro at man kan stille reservepreget mot Rapid Wien og vinne, er meget optimistisk. Man er nesten nødt til å spørre seg om Aston Villa egentlig vil vinne denne kampen og hvor mye de legger i denne turneringen.

Dette oppgjøret har et snev av deja-vu over seg, etter at lagene møttes i et tilsvarende oppgjør i fjor, der Aston Villa også stilte noe redusert. Den gang vant Rapid Wien 1-0 hjemme og tapte 1-2 borte og gikk videre på bekostning av engelskmennene, som ikke viste like stor entusiasme for Europa League som for Premier League.

Vi sier ikke at dette er en bankers hjemmeseier, men vi holder Rapid Wien som favoritter, til forskjell fra Norsk Tipping, som tilbyr 2,00 på Villa og 3,00 på Rapid. Objektet kan spilles som single, og hjemmeseieren må prøves med 100 kroner. Spillefrist er klokken 18.40.

73. Rapid Wien - Aston Villa 3,00 2,90 2,00

Klikk her for å levere dette spillet.

Oddsen på H ble satt ned til 2,55 etter at denne artikkelen ble publisert.

Hajduk Split - FC Unirea Urziceni
Vi gjentar tipset på Hajduk Split som vi kom med på tirsdag. Oddsen på H har ikke sunket fullt så mye som vi kanskje trodde, men Norsk Tippings 1,55 er ikke så galt likevel. Vi kan ikke se at det er noen forandringer i situasjonen vi beskrev tidligere:

Hajduk Split topper tabellen i Kroatia etter fire runder. 3-1-0 innledningsvis og en målscore på hele 15-3 kan være et tegn på at klubben endelig skal slutte å bli nummer to bak Dinamo Zagreb, og vinne serien i klubbens 100-års jubileums-sesong. Man har maktet å beholde alle de gode spillerne fra i fjor og skal også satse internasjonalt i Europa League. Forrige runde i denne turneringen gikk man videre etter 1-3 borte og 3-0 hjemme over Dinamo Bucuresti.

Unirea Urziceni fra Romania har innledet svakt i hjemlig serie. Man makter ikke å score mål, og resultatet er 0-2-2 på de fire første kampene, målforskjellen er kjedelige 0-2. Årsaken kan være at Unirea Urziceni alltid har vært en liten klubb uten den helt store skaren av fans, som er blitt holdt i live og prestert godt under rike eiere. Sølv og gull de to siste sesongene er sterkt, men nå er harmonien brutt, og det med et smell, ifølge vår kilde på Balkan.

Vinn penger på trav i lunsjen: Vi åpner med herlige bankerdrag

Klubbens president tok sin hatt og gikk forrige uke, samme dag som siste leu var brukt opp. Nå er kassa tom. Det hersket en stund tvil om man i det hele tatt hadde råd til spillernes flybilletter til Spilt, men nå ser det ut som bortelaget klarer å få sendt et lag vestover og at kampen går som planlagt. Styremedlemmer, treneren, folk i støtteapparatet og ikke minst mange av spillerne har enten forlatt klubben eller ønsker seg vekk.

Hjemmeseieren sto i rundt 1,90 hos de fleste bookmakere før disse nyhetene ble kjent, nå er snittoddsen 1,63. Dette lignet på en hjemmeseier allerede før bortelagets kritiske tilstand kom for dagen. Vi spiller H til 1,55 i en dobbel med Napoli.

Napoli - Elfsborg
Napoli ble nummer 6 i Serie A i fjor. De hadde da 9-8-2 på hjemmebane totalt, litt for mye uavgjort til å utfordre de alle beste. De innleder årets Serie A-sesong med bortekamp mot Fiorentina den 29. august, og Europa League-sesongen med denne kampen torsdag.

Elfsborg gjør det bra i Allsvenskan, men med 7-3-0 på hjemmebane og 2-3-4 på bortebane er det liten tvil om hvor de fleste poengene tas. Vi merker oss likevel at Elfsborg har vunnet samtlige tre kamper i august, og en av dem var 3-1 borte over gode Halmstad. I Europa League har Elfsborg allerede vunnet fire ganger på veien hit, Iskra-Stal ble slått 2-1 hjemme og 1-0 borte, Teteks ble slått 5-0 hjemme og 2-1 borte.

Walter Mazzarri og Napoli har kjøpt Edinson Cavani, som mange husker fra Uruguays kamper i fotball-VM i sommer. Ellers uttaler Walter Mazzarri misnøye med å ha trukket et lag som er i form og midt i sesong, og som atpåtil er inne i en seiersrekke i EL-kvalifiseringen. Her ønsker muligens treneren å dempe det store presset Napoli har på seg for å vinne mot et lag ingen i byen har hørt om før. På den positive siden trekkker han frem treningskampen mot Wolfsburg som Napoli vant 2-1 og viste positive takter.

Den svenske fotballegenden Klas Ingesson, som har en lang proffkarriere i Italia bak seg, advarer Elfsborg mot de varme vindene fra Afrika og de arge napolitanerne som gjør det til et larmende, stekende helvete å spille på Stadio San Paolo. Det er dog ikke meldt mer enn 27 grader torsdag kveld.

Elfsborg er i form, men de møter sterkere motstand på torsdag enn ellers, og vi har vondt for å se at de vinner i Napoli. Selv om Napoli er utenfor sesong er de i gang med oppkjøringen, og de må trolig vinne denne hjemmekampen for å avansere, da de skal få det tungt i Borås. 1,25 på H hos Norsk Tipping er rundt gjennomsnittet av hva andre bookmakere kan tilby, og vi får tåle å bruke denne som kombinasjons objekt i en dobbel til 1,94 i odds. Vi setter 100 kroner på denne dobbelen, spillefristen er klokken 20.25.

95. Hajduk Split - FC Unirea Urziceni 1,55 3,25 4,50
105. Napoli - Elfsborg 1,25 4,10 7,55

Samlet odds 1,94

Klikk her for å levere dette spillet.

Andre vurderinger
1,65 på PSV Eindhoven borte mot relativt svake Sibir er brukbar odds fra vår bookmaker. Men vi holder likevel igjen innsatsen, da PSV kan stille redusert og heller vinne stort i returoppgjøret, hvis det trengs. Det samme gjelder 2,00 på Lille borte mot FC Vaslui.

Norsk Tipping ligger lavt på en del sannsynlige hjemmeseire i kveld, men oddsen de gir på Steaua Bucuresti og storseier til Palermo er hvertfall ikke lavest i klassen.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook