Nettavisen.no

Tjenester
(AFP/Scanpix)

Barcelona er sterkest

Vi tror på spansk triumf i Champions League. Her er dagens andre oddstips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Bærum og Follo spilles
Oddstips 2: Derfor vinner Barcelona
Tippetips: Vi jakter 12 rette
Tippeligaen: Skader og karantener
Lesertips: Se hva andre spiller
Travtips: Solvalla!

Langoddsen domineres av norsk fotball fra Tippeligaen, 2. divisjon og 3. divisjon. Men dagens utvilsomme høydepunkt i fotballens verden, for ikke å si hele verden, er finalen i Champins League. 2,00 i odds på Barcelona klarer vi ikke motstå.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Barcelona - Manchester United
Champions League, finale, spilles på Wembley. Dette er årets største fotballbegivenhet på mange måter. Dette er verdens to beste fotballag denne sesongen, og hvor mange millioner som vil se denne kampen på TV kan vi bare gjette på. Premissene for kampen synes ganske klare, vi kjenner disse lagene, vi har sett dem mange ganger og vet hva de er gode for. Begge lag takler selvsagt presset, for begge lag har vært i denne posisjonen før.

Barcelona ble seriemestere i Spania med god margin. Et par svake resultater mot slutten skyldes ikke annet enn at trener Guardiola brukte reservepregede mannskap da tittelen uansett var i boks og man begynte å spare krutt til kveldens kamp. Barcelona vant sin CL-gruppe foran FC København, før de gikk knepent videre med 1-2 og 3-1 over Arsenal. Arsenal på Emirates ser i ettertid ut til å ha vært den tøffeste oppgaven for Barcelona. Her ledet de 1-0, men tapte etter at Arsenal aldri sluttet å angripe. Shakhtar Donetsk i kvartfinalen ble slått 6-1 over to kamper, Real Madrid 3-1 i semifinalene. Barcelona har hele veien vist aller mest på hjemmebane.

Det er ingen skader hos Barcelona, som har Abidal, Adriano og Maxwell tilgjengelige for spill i forsvar etter skader og sykdom. Trener Guardiola kan også bruke forsvarsgeneral Carles Puyol, som er tilbake etter skade, og Mascherano defensivt, og her er goal.coms bud på en mulig startoppstilling:

Barcelona (4-3-3): Valdes; Alves, Pique, Mascherano, Puyol; Xavi, Busquets, Iniesta; Pedro, Messi, Villa.

Også Manchester United ble relativt klare seriemestere, og kunne spare flere av de største profilene i sluttrunden. Hjemme på Old Trafford har man vært suverene, mens bortekampene har gitt en del uavgjortresultater, 5-10-4 totalt. Gruppespillet i CL vant United greit, før det ble 0-0 borte og 2-1 hjemme mot Marseille i neste steg. Chelsea ble slått 1-0 borte og 2-1 hjemme i kvartfinalen, mens overraskelsen Schalke klappet sammen og ble enkel motstand i semifinalen. United har vært bedre på bortebane i Champions League enn i Premier League.

Ingen skader av betydning i den engelske leiren heller. Det spekuleres i om Sir Alex Ferguson vil bruke en av Da Silva-guttene eller John O’Shea på høyre back, om Darren Fletcher eller Michael Carrick starter på midten, og om ikke Ji-Sung Park igjen starter i en storkamp. Mulig startoppstilling i følge goal.com:

Manchester United (4-4-1-1): Van der Sar; Fabio Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Park; Rooney; Hernandez.

Innbyrdes oppgjør:

27.05.2009 Barcelona - Manchester United 2 - 0
29.04.2008 Manchester United - Barcelona 1 - 0
23.04.2008 Barcelona - Manchester United 0 - 0
25.11.1998 Barcelona - Manchester United 3 - 3
16.09.1998 Manchester United - Barcelona 3 - 3

Guardiola versus Ferguson, ballbesittelse versus kompromissløst forsvar og knallhard jobbing på midtbanen. Det sistnevnte kan forsåvidt sies om begge lag. Barcelona har vunnet tre av sine seks CL-finaler, de to siste ble vunnet mot engelsk motstand, Arsenal i 2006 og United i 2009. Manchester United har 0 baklengs på bortebaner i Champions League denne sesongen. I dag må de klare å bryte ned Barcelonas ballbesittende spill, det er vel den eneste sjansen de har. Vi tror Barcelona vil ha ballen om lag 65 prosent av tiden, de vil stange mot Uniteds defensiv en stund, før trollmannen Messi igjen blir tungen på vektskålen som sørger for spansk triumf. Det er nok lenge til neste gang vi får 2,00 på verdens beste fotballag, og denne spiller vi som single. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

84. Barcelona - Manchester United 2,00 3,20 3,35

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill