Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Olivier Morin (AFP)

Barcelona slår Real Madrid i kveld

Barcelona åpnet med brakseier og i kveld tar laget første stikk i supercupen.

Sportspills meny torsdag:
Tippetips: Norsk skjebnedag i Europa

Lunsjtrav Bjerke: En major viser seg frem

Dobbel V5 Klosterskogen: Vi melder Ante

Torsdagens langoddsprogram består av 67 spilleobjekter og det er i all hovedsak Europa League og playoff det handler om. Tre norske lag er i aksjon for å prøve å kvalifisere seg til gruppespillet. Litt annen fotball er det også på programmet i dag, ikke minst første oppgjør i supercupen i Spania mellom Barcelona og Real Madrid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Dinamo Bucuresti - Metalist Kharkov
Playoff Europa League første kamp. Rumenske Dinamo mot ukrainske Metalist. Vi hadde suksess flere ganger under fjorårets Europa League ved å foreslå spill på Metalist og har tenkt å følge opp denne sesongen. Oddsen for hjemmeseier og borteseier er satt helt likt i denne kampen, vi tror Metalist er best og ukrainske lag trives som kjent utmerket på bortebane (jfr Dynamo Kiev borte mot Borussia Mönchengladbach tirsdag). 2,40 for seier til Metalist er vårt klare langskudd torsdag.

Dagens avslag
Hearts - Liverpool
Riktignok tapte skotske Hearts 0-5 i tilsvarende turnering i fjor hjemme mot Tottenham. Men det var i Tottenhams meget gode periode, og med all respekt for Liverpool er ikke rødtrøyene i nærheten av det nivået. Sentrale spillere som Gerrard, Suarez, Skrtel og Johnson er ikke med til Edinburg. I tillegg venter Manchester City hjemme i Premier League til helgen. 1,40 for Liverpool-seier er det selvfølgelig lett å takke nei til.

Dagens spill
Barcelona - Real Madrid
Den første testen for den nye Barcelona-treneren Tito Vilanova kommer allerede i kveld når de spanske gigantene møtes til første oppgjør i den spanske supercupen (der det altså spilles hjemme/borte). Barcelona vant denne cupen i fjor, men måtte altså se at Real Madrid vant ligaen.

Seriefotballen startet i helgen i Spania og Barcelona så ikke plaget ut for å si det slik. 5-1 hjemme mot Real Sociedad, og kanskje var det aller viktigste for Barcelona at David Villa var tilbake etter sitt langvarige skadefravær. Nå er også Arsenals glimrende mitbanespiller Alex Song hentet til til klubben og ny for sesongen er også den spanske landslagsbacken Jordi Alba. Lionel Messi scoret to mål allerede i første omgang søndag og alt så ut som det pleier på Camp Nou.

Real Madrid på sin side måtte imidlertid nøye seg med 1-1 hjemme mot Valencia i sin seriepremiere til tross for mange sjanser. Det kan nok Real Madrid leve greit med, mer uheldig var det at stopperkjempen Pepe ble skadet og han spiller definitivt ikke i kveld. Det er en klar svekkelse for Madrid-laget, i hvertfall når motstanderen heter Barcelona.

Vi har svært god tro på at Barcelona vinner dette i kveld, ikke minst siden Pepe er ute for Real Madrid og spiller Barca banker i to dobler i kveld. Oddsen for Barcelona-seier er 1,75 og kan forsåvidt spilles som singel, men oddsen er et knepp for lite til å forsvare et singelspill. Vi kombinerer Barcelona med et norsk lag og med et spansk lag.

Tromsø - Partizan Beograd
Ringreven Per Mathias Høgmo viste igjen fremragende taktiske evner da Tromsø avanserte til playoff etter en sterk 1-0 seier borte mot Metalurh Donetsk i den 3. kvalifiseringsrunden. Nå meldte nevnte Høgmo denne uken at han trekker seg som Tromsø-trener etter denne sesongen, uten at vi tror det får noen betydning. Med mannskapet ser det stort sett bra ut, bortsett fra høyreback Hans Norrbye som har slitt med skade. Siste rapport fra Tromsø er dog at han blir klar.

Serbiske Partizan Beograd røk meget skuffende ut av kvalifiseringen til Champions League mot enkle AEL Limassol fra Kypros i 3. kvalifiseringsrunde etter tap 0-1 både borte og hjemme. I helgen ble det i tillegg et skuffende 1-2 borte mot FK Donji Srem i den hjemlige ligaen. Vladimir Vermezovic er ny trener for den serbiske klubben og han må unnvære flere viktige spillere i kveld. Fjorårets toppscorer Zvonimir Vukic er satt ut av laget (uvisst av hvilken grunn), nykommer Mohammad Zubya er satt ut grunnet disiplinærproblemer. Forsvarsspiller Milos Ostojic (spilt alle fire EL-kampene hittil) er blitt skadet, mens regulære Stefan Babovic også er skadet.

Tromsø er som alltid solide hjemme på Alfheim, men må nok helst vinne dette første oppgjøret for å skaffe seg et best mulig utgangspunkt før returmøtet. Vi tror det er bra sjanser for at så skjer. 2,20 for at Gutan vinner er godkjent odds og spilles i en dobbel med seier til Barcelona. Dessverre ble oddsen på Tromsø senket til 1,95 (fra 2,20) allerede kl 11 og oddsen på denne dobbelen er nå 3,41 og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag 1 torsdag (spillefrist kl 18.25):
Kamp 61 Tromsø - Partizan Beograd 1,95 3,00 2,75
Kamp 116 Barcelona - Real Madrid 1,75 3,20 3,75
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Motherwell - Levante
Skotske lag gjør det sjelden stort i Europa og Motherwell er intet unntak. Sjanseløse mot greske Panathinaikos i tredje kvalifiseringsrunde i Champions League. Der ble det 0-2 tap hjemme og 0-3 tap borte. Panathinaikos som var sjanseløse i bortemøtet med Malaga onsdag kveld (0-2) og Malaga er ikke noe bedre lag enn Levante. I den hjemlige ligaen har laget fem poeng etter tre serierunder.

Overraskelseslaget fra Primera sist sesong, Levante, prøver seg i Europa for første gang. Flott serieåpning i helgen med 1-1 hjemme mot sterke Atletico Madrid. Og vi vil tro at laget er svært motiverte for å gjøre suksess når de nå er i Europa for første gang. Det skal ikke være nevneverdige skadeproblemer for Levante og forsvarssjef Ballesteros vil nok som vanlig lede sine gutter på en utmerket måte.

Vi har vondt for å tro at Motherwell er sterke nok mot Levante og tror spanjolene skaffer seg et glimrende utgangspunkt før returmøtet. Oddsen for borteseier er 1,90 og den spilles altså i en dobbel med Barcelona-seier. Oddsen på denne dobbelen er 3,33 og vår innsats også her 100 kroner.

Spilleforslag 2 torsdag (spillefrist kl 20.40):
Kamp 104 Motherwell - Levante 3,15 3,00 1,90
Kamp 116 Barcelona - Real Madrid 1,75 3,20 3,75
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill