Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Reuters/Scanpix

Bayern og Vard på oddskupongen

De tyske mesterne går for The Treble! Se dagens oddstips her.

Les også dagens tippetips med grundige analyser av samtlige 12 kamper.

Som vanlig på en lørdag er det flust av muligheter og gode bankerkandidater på langoddsprogrammet. Norsk 2. divisjon byr på en del spennende objekter, og i Frankrike og Spania spilles siste serierunde der verdifulle Champions League og Europa League-plasser skal fordeles. Det spilles cupfinale både i England og i Tyskland. Det er bare å forsyne seg!

Oppdatering: Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Cupfinalen i Tyskland
Bayern München vant Bundesliga fem poeng foran Schalke 04. På tredjeplass kom Werder Bremen, etter en mystisk start på sesongen med flere overraskende poengtap tok de grep og fikk betalt for det til slutt. I dag møtes de to storlagene i cupfinale i Berlin.

Werder Bremen vant 2-0 hjemme mot Augsburg i sin semifinale, mens Bayern München vant 1-0 borte mot Schalke etter ekstraomganger. Bayern jakter nå på den hjemlige The Double, og kan også klare bragden The Treble, hvis de vinner Champions League-finalen også. Men i dag er det kampen i Berlin som teller.

Begge lag har sine beste menn disponible, hvilket vil si at vi kan forvente å se disse på banen fra start.
Werder: Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen, Frings, Bargfrede, Borowski, Özil, Marin, Pizarro.
Bayern: Butt, Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber, van Bommel, Schweinsteiger, Robben, Ribery, Müller, Olic.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Seriekampene disse imellom endte 1-1 i Bayern og 3-2 borteseier til Bayern i Bremen. Bare én gang i løpet av de siste 20 møtene har det blitt 0-0 mellom disse. 8-6-6 fordel Werder på de siste 20 innbyrdes.

Vi har sett Bayern demonstrere sin styrke i Champions League i år ved flere anledninger. Nå er de i finalen i CL, de er i finalen i cupen i dag, og de har vunnet serien. De er ganske enkelt et av verdens beste fotballag, og vi tror de viser det igjen mot Werder Bremen i dag. Borteseier på nøytral bane belønnes med 1,85 i odds, og vi spiller denne som singlekamp med 200 kroner i innsats. Spille fristen er klokken 19.55.

79. Werder Bremen - Bayern München 3,30 3,00 1,85

Klikk her for å spille denne singlen.

Premiegaranti på Tippekupongen? Prøv TippStation!
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Vard Haugesund - Vidar
Vard Haugesund har tatt seg opp etter tapene i starten av sesongen. 1-0 mot Ørn-Horten og 2-1 borte mot Ålgard er bra, og laget har nå 2-0-2 etter fire kamper, og en plass midt på tabellen. I cupen innfridde de med nød og neppe som vår oddsbanker borte mot Kopervik på onsdag, det ble ikke den overlegne seieren vi hadde trodd på forhånd, men 2-1 klarte man til slutt å vinne mot ti mann. Tradisjonelt er Vard et sterkt hjemmelag, og i fjor stoppet laget på 10-2-1 hjemme totalt, og var nær opprykk til Adeccoligaen.

Vidar er nyopprykket, og de har innledet med 1-2-1 på de fire første. 3-3 hjemme mot Ørn-Horten, 1-1 mot Ålgard og 3-0 borte over Kopervik har gitt poengene. Seier over Kopervik ser ut til å bli et minstekrav for samtlige lag i divisjonen, da Kopervik ikke har fått til noe som helt og ligger i bunnen med 1-11 i målforskjell. I siste seriekamp tapte 1-2 hjemme for Fram Larvik, og i cupen på onsdag ble det 0-3 mot et tamt Stavanger-lag. Det ser ut som Vidar skal klare å overleve på dette nivået, men ikke så mye mer. Ambisjonene er heller ikke høyere.

Vard sin 11 er mot Ålgård: Bjarki Gudmundsson, Adnan Causevic, Espen Bull Tornøe, Erlend Drivenes, Rune Løvland, Steinar Lein, Jørn Hansen Lilleng, Ferdinand Krohn Haaland, Roy Miljeteig, Jarle Wee . Øyvind Liestøl. Innbyttere: Are Søderlund, Alexander Stølås, Jan Trygve Haraldseid.

Lein er spillende trener og viktig for laget. Han spiller i dag. Det ser bra ut med resten av laget også. Vingen Skartun som var ute i cupkampen er heller ikke med nå. Vidar har en spiller ute med karantene: Midtbanespiller Kent Smith

Vard har nå tre strake seire og er tradisjonelt gode hjemme. Vidar har to tap på rad og har tidvis problemer med nivået etter opprykket. Det ligger an til en ny hjemmeseier på Haugesund stadion. Hjemmeseieren belønnes med 1,70 hos Norsk Tipping. Det er langt fra høyest i verden, men slik vi vurderer kampen er dette nærmest spillbart, og 1,70 tas med i en dobbel.

Almería - Sevilla
Vi tar med et oppgjør fra den siste runden i Primera Division. Almeria er ferdige for i år, de berget plassen med god margin. 8-6-4 på hjemmebane totalt. 1-2-2 på de fem siste kampene. De vant 4-2 over Villareal i sin siste hjemmekamp.

Sevilla kjemper mot Mallorca om den viktige fjerdeplassen. Det skiller ett poeng i favør Sevilla, og de er nødt til å vinne i dag, da man må regne med at hjemmesterke Mallorca tar tre poeng i sin kamp mot Espanyol. Begge disse kampene går klokken 22.00.

Sevilla har 8-0-10 på bortebane totalt. Formen er meget god, og de klinte til med 5-1 seier i sin sistebortekamp, mot Racing Santander. Ellers har de 3-0-2 på de fem siste, det ble tap for Barcelona naturligvis, men også Getafe. 2-0-3 på de fem siste bortekampene er ikke alt for impnerende, men dagens kamp står i en særstilling motivasjonsmessig.

Sevilla har slått Almeria i de tre siste innbyrdes, mens Almeria vant i 2007 og 2008. Alle Sevillas seire kom med nøyaktig ett mål.

Sevilla har så vidt vi kan se med skadefri tropp, 19 mann blir med til denne kampen. Almeria har en del skader i laget, men i denne kampen er det innstillingen som teller. Vi skal ikke spekulere i at Almeria tenker på sommerferien, men vi er helt sikre på at Sevilla gjør jobben og sikrer de tre urviktige poengene i dag. Det er av massiv økonomisk betydning at de tar fjerdeplassen i ligaen med tanke på Champions League neste år, i tillegg til at man selvsagt ikke ønsker å bli passert av Mallorca av ren prestisje.

Oddsen på borteseier er usle 1,30, som er helt i tråd med Norsk Tippings linje om å betale tilbake rundt 68% av omsetningen til oss oddsspillere. Andre bookmakere har lagt seg mellom 1,40 og 1,49 på B. Kampen kan spilles med handicap, men B (-1) er ikke bedre betalt enn 1,90, og det er ikke noe poeng for Sevilla å vinne med mange mål i dag, de skal bare ha tre poeng.

Når man kun spiller hos Norsk Tipping, og skal spille hver dag, blir dette et evig tilbakevendende tema, man kan bli motløs og lei, men man må aldri slutte å se etter verdi. I dag er vi så sikre på at Sevilla vinner, at vi spiller B til 1,30 i en dobbel med Vard. Noen verdi skal vi likevel ikke prøve å innbilde oss at dette har, men i de objektene Norsk Tipping nærmer seg markedet oddsmessig, har vi ikke den helt store troen i dag. Denne dobbelen kan spilles til langt høyere odds overalt, men vi spiller til 2,21 hos vår trofaste bookmaker, som aldri kommer til å nekte oss å spille, uansett hvor mye vi måtte vinne i årenes løp. 200 kroner satser vi, spillefristen er klokken 15.55.

53. Vard - Vidar 1,70 3,85 2,75
97. Almería - Sevilla 6,00 4,15 1,30

Odds: 2,21

Klikk her for å levere denne dobbelen.

-

Sportspill.no on Facebook