Gå til sidens hovedinnhold

Benytte «juksefotograf» i sommer?

Med godt utstyr kan vel de fleste ta gode bilder, eller..

Sommeren er rett rundt hjørnet og det er høysesong for konfirmant- og bryllupsfotografering.

I løpet av de siste årene, har den teknologiske utviklingen innen fotoutstyr ført til at den vanlige forbrukeren nå har muligheten til å ta bilder av en langt høyere teknisk kvalitet enn tidligere.

Få tilbud fra fotografer over hele landet!

Det å benytte seg av en fagfotograf er som oftest veldig kostbart, og mange tenker derfor:

Hvorfor leie inn en profesjonell, når man kan la «juksefotografen» gjøre jobben?

Ødelagte bilder
Reklame og bryllupsfotografen Rolf Ørjan Høgset fra Spekterfoto i Drammen, har jobbet som profesjonell fotograf de fire siste årene og gjennomfører et titalls bryllupsjobber hvert eneste år.

Han forteller at han ofte har blitt kontaktet av nygifte, som er dypt fortvilet over at de ikke har fått levert det produktet de hadde forventet. For Høgset betyr dette mange nedlagte arbeidstimer på retusjering av bilder. Ofte er de uopprettelige og det kan bli veldig kostbart for kundene som kontakter han.

Mange faktorer spiller inn
Foruten at man kan være uheldige med resultatet, påpeker Høgset også andre grunner for å velge en profesjonell fotograf.

- Det finnes helt klart mange gode hobbyfotografer der ute, men mye av bakgrunnen for at jeg kan kalle meg for profesjonell, er at jeg har tilegnet meg mye kunnskap i form av kurs og assistentjobbing, i tillegg til mye praksis over lang tid.

- Det å være profesjonell fotograf handler om å ha blikk for god komposisjon, å kunne beherske det tekniske utstyret og å kunne bruke lysforholdene på en riktig måte.

Høgset understreker også at god planlegging er viktig, i tillegg til at man må kunne utføre lederskap både før og underveis i prosessen.

Takle det utforutsette
- Faremomentet i å velge en som kun har grunnleggende tekniske ferdigheter, er at vedkommende sannsynligvis ikke vil ha nok teknisk kompetanse eller kunne takle de uforutsette utfordringene som kan dukke opp underveis. En fotograf med lang erfaring vil, istedenfor å føle seg presset, kunne bruke hele oppmerksomheten på å fange de riktige øyeblikkene og jobbe med menneskene rundt.

- Man ville neppe latt naboen sette opp en ny garasje, bare fordi han kjøpte seg siste skrik innen verktøy. Om man allikevel gjorde det og resultatet ble dårlig, kunne man alltids forbedre resultatet i etterkant.

- Øyeblikkene fra f.eks en bryllupsdag kan åpenbart ikke gjenskapes rent fotografisk, og man burde derfor vie en tanke til hobbyfotografen som i ettertid må stå til ansvar for at bildene ikke er representative. En profesjonell fotograf har dette som levebrød og kan alltid gi en 100% garanti for at produktet de leverer fra seg, er i tråd med kundens forventninger sier Høgset.

Behov for fotograf?
Enten du skal gifte deg, ta sommerens familiebilder, gi jubilanten en bildegave eller døpe babyen, så finner du fotografen du trenger på MittOppdrag.no Slik funkerer oppdragstjenesten:

1. Registrer oppdrag

2. Oppdraget går automatisk ut som anbud til aktuelle aktører

3. Motta tilbud og velg det som passer deg best

Tjenesten er gratis å bruke, og du er anonym overfør tilbyderne, inntil du selv velger å benytte deg av et tilbud.

Les mer her

Tilbud til Nettavisen-leseren
Som medlem av vår nye fordelsklubb - Norgespasset.no, kan du få hele 500 kroner i rabatt på fotografering hos Anette Antonsen i Oslo.

Les mer her

Registrer deg på Nettavisens nye fordelsklubb i dag - helt gratis.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg