Nettavisen.no

Tjenester
Enten du drømmer om en tropisk ferie eller en fjern by, trenger det faktisk ikke å være så dyrt selv om du reiser langt.
Enten du drømmer om en tropisk ferie eller en fjern by, trenger det faktisk ikke å være så dyrt selv om du reiser langt. Foto: Crestock

Bestill sommerferien nå

– og du kan spare mye. Se våre pristips her.

(SIDE2): Sommermånedene er den tiden flest folk reiser til utlandet, og dette gjenspeiler seg gjerne i prisene på flybilletter, hotell og pakkereiser. Men dersom du er tidlig ute kan du faktisk få overraskende lave priser på flybilletter.

Dersom penger er viktigere for deg enn tid, skal du vite at du kan spare en god del på å reise fra andre europeiske flyplasser. Reiser du for eksempel fra London eller Frankfurt kan prisene fort halveres.

Vi har gjort prissøk på noen «hotte» destinasjoner utenfor Europa og funnet priser på mellom 3000 og 4000 kroner tur/retur fra Oslo til steder som Hong Kong, San Francisco, Dubai og New York.

Best i test
Momondo er reisesøket som nylig ble «best i test» både hos Forbrukerrådet og VG. Momondo søker gjennom mer enn 800 forskjellige reisesider på jakt etter de rimeligste flybillettene, hotellene og leiebiler. Her har vi brukt tjenesten for å finne eksempler på rimelige reiser i sommer. Besøk Momondo her.

Mexico
Mexico har utallige strandperler å by på. Fra Mexico city kan du komme deg rimelig med innenlandsfly til feriedestinasjoner som Acapulco og Cancun. Reiser du til sistnevnte kan vi anbefale å reise langs Riviera Maya å besøke drømmesteder som Isla Mujeres, Playa del Carmen, Cozumel og Tulum. Ta gjerne også turen over til Cuba eller Belize når du først er så nær.

Priseksempel:
13. juni – 4. juli: Oslo – Mexico city 4767 kroner
20. juni - 11. juli: Oslo - Cancun 5999 kroner

Brasil
Brasils største by, Rio de Janeiro, er perfekt for deg som ønsker å kombinere storby med badeferie. Her finner du Ipanema- og Copacabana-stranden som er en av de mest kjente strendene i verden, du finner en av verdens syv nye underverker, Kristusstatuen og du kan danse salsa og spise maten fra et lite kjent, men fantastisk kjøkken – det brasilianske.

Priseksempler tur/retur
26. juni – 10. juli: Oslo – Rio de Janeiro: 6254 kroner

USA
Kanskje kan en USA-ferie friste til sommeren. En uke i New York med shopping og uteliv er perfekt for deg som ikke orker å ligge på stranda.

Er bilferie noe for deg er San Francisco et perfekt utgangspunkt. Her er en av verdens mest kjente veistrekninger lett tilgjengelig, Highway 1 som løper langs Californias stillehavskyst vil gi den perfekte bilferien.

Men badenymfer og partyløver reiser selvsagt til Miami. Her kan du slikke sol om dagen og riste rumpa på latinoklubb om kvelden.

Priseksempler tur/retur:
3. – 11. juni: Oslo – New York: 3469 kroner
10. – 30. juni: Oslo – San Francisco 3951 kroner
20. juni – 4. juli: Oslo – Miami 5214 kroner

Dubai
Dubai er glohet om sommeren, og tåler du varmen dårlig bør du absolutt ikke reise hit på denne tiden da temperaturen vanligvis ligger på over 40 varmegrader. Men for deg som orker og dessuten har lyst til å bade i luksus, er sommeren en perfekt tid å reise til Dubai på. I sommermånedene kan du nemlig få rom på de flotteste hotellene til en brøkdel av vanlig pris.

Priseksempel:
26. juni – 3. juli: Oslo – Dubai 3269 kroner

Kina
Kina er et drømmeland for alle som elsker kultur og byliv. Beijing har et stort antall attraksjoner som Den kinesiske mur, Den forbudte by og Sommerpalasset å by på. Shanghai er storbymetropolen med en imponerende futuristisk skyline på en side og gammel kolonistil på den andre. Hong Kong er perfekt for shopping og uteliv, og er i tillegg et perfekt stopp på veien til andre destinasjoner i Asia og Australia.

Priseksempler tur/retur:
2. – 23. juli: Oslo – Beijing 3256 kroner
2. – 23. juli: Oslo – Shanghai 3756 kroner
2. – 23. juli: Oslo – Hong Kong 3494 kroner

Thailand
Thailand er blitt blant nordmenns favoritt-ferieland og hit valfarter vi i vintermånedene. Men Thailand kan være vel så bra om sommeren selv om sjansen for regnfylte ettermiddager er større.

Dersom du ikke er avhengig av å ligge å slikke sol i 14 dager i strekk finnes det nok av ting å se og gjøre i Thailand. Reis nord i landet hvor turistflokkene er mindre og opplev det «ekte» Thailand, ta en skikkelig storbyferie i Bangkok eller reis på togferie til Malaysia og Singapore.

24. juli – 13. august: Oslo - Bangkok 4982 kroner
13. juni - 4. juli: Oslo - Phuket 5182 kroner

(Prissøket ble gjort med Momondo onsdag 20. januar. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg).