Nettavisen.no

Tjenester
(Privat)

Bitt av basillen - gikk ned 29 kg

...og kvittet seg med astma, dårlig kondisjon og høyt blodtrykk.

På jobben til Hilde Raastad (Kollektivtransportproduksjon A/S (KTP A/S)) har de ekstra fokus på at arbeidstakerne skal leve sunt og holde seg friske, og derfor har de satt i gang noe som heter en nærværskampanje.

I den forbindelse måtte de ansatte gjennomføre en helsetest levert av Synergi Helse, for å få vite litt om hvordan «ståa var». For Hildes del var ikke resultatet så positivt.

Ta kontroll!
Kostholdstjenesten Somebodyhjelper deg med å telle kalorier, spise passe og miste vekt. Sett sammen ditt eget kosthold og bestem din egen vekt på Somebody.

Klikk her for å lese mer!

Astma, dårlig kondisjon og høyt blodtrykk.

- Jeg jobber på et lønningskontor og sitter mye stille. I tillegg hadde jeg på det tidspunktet et kne som jeg gikk og ventet på operasjon på, og derfor hadde jeg heller ikke fått trent noe særlig.

- Tilbakemeldingene var som forventet. Fordi jeg veide for mye hadde jeg pådratt meg astma, og derfor var igjen kondisjonen særs dårlig. I tillegg var blodtrykket altfor høyt.

Manglet motivasjon
- Hva skjedde etter at resultatene forelå. Gjorde arbeidsgiver noe mer etter dette?

- Ja, vi fikk et tilbud om oppfølging, men jeg var ikke interessert fordi jeg antok at dette innebar trim, og det var vanskelig for meg pga. kneet.

- En masete kollega fikk meg allikevel til å melde meg på for oppfølging, men det første jeg sa var at jeg ikke var motivert for dette.

«Spare inn» på kaloriene
- Hva gikk oppfølgningen ut på?

- 7. februar i år hadde jeg et møte med en ernæringsfysiolog som ba meg følge et program som het Somebody.no på nettet, der jeg skulle legge inn det jeg inntok av mat i løpet av en dag, hver dag.

- På den måten kunne jeg se antall kalorier inn, og lett se hvor jeg kunne «spare inn» litt ved å droppe å spise for mye eller bytte til magrere alternativer.

- Jeg måtte sette meg noen delmål, som skulle være 3 kg ned på første halvannen måned, og 10 kg innen midten av juni, og jeg tenkte at jeg skulle gjøre et forsøk, men var som sagt ikke motivert i det hele tatt...

- Bitt av basillen...
- Men fra dag 1 ble jeg helt bitt av basillen, og det gikk konkurranse i det å se om daglig aktivitet «spiste opp» kaloriene jeg hadde fått i meg i løpet av dagen... (Pleier å legge alt inn om kvelden, når dagens gjøremål er gjort, og man allikevel sitter og slapper av foran TV.)

- Og klarte du noen av delmålene?

- Innen første uka hadde jeg gått ned 3 kg, og i skrivende stund har jeg mistet nesten 29 kg, og det eneste jeg har gjort er å endre kostholdet...

Fortsatt «bare» hverdagsmosjon
- Er det bare maten som har ført til at du har gått ned så mange kilo eller har du begynt å trene mer også etter at kneet ble bedre?

- «Trimmen» er fremdeles den samme - jeg går turer med hunden hver dag så det er ikke det som har gjort forskjellen, men muligheten til å til enhver tid kunne kontrollere hva jeg putter i munnen. Det har gitt meg en unik sjanse til å ikke bare gå ned i vekt, men forhåpentligvis bli der også.

- Kneet ble først veldig mye bedre og til å leve med etter at jeg hadde gått ned i vekt. Nå slipper jeg antagelig operasjon, noe jeg også er svært glad for.

Vektnedgang i sommerferien
- Jeg må legge til at dette er første sommeren jeg faktisk har gått ned i vekt samtidig som jeg har spise og kost meg på ferie. Det eneste jeg gjør er å passe på å plukke ut det som tilfører kroppen for mange kalorier, samt at jeg passer meg mer for å «ta helt av» når jeg først skal kose meg.

- Håper min historie kan inspirere andre og bidra til å hjelpe flere ned i vekt.

Ned i vekt med rett kosthold!
Har du også lyst til å få kontroll over inntaket?

Somebody kan du lære mer om hvordan du kan spise riktig og miste vekt ved å forholde deg til ditt eget kaloribehov.

Få vite hva ditt kaloribehov er, sjekk kalorisynderne i ditt kosthold, sammenlign og bytt ut matvarer, før dagbok og få tips til hvordan du kan spise annerledes.

Les mer om kostholdstjenesten Somebody her

Spar penger!
Som medlem av Nettavisens fordelsklubb, Norgespasset, får du abonnement på Somebody til rabattert pris. Les mer her!