Nettavisen.no

Tjenester
Leangen 9.2.09
Leangen 9.2.09 Foto: hesteguiden.com

Bjørnen sover ikke lenger

Bjørn Garberg avsluttet med to seire på Leangen dagen etter nasjonaldagen.

Tittelen henspeiler på at kusk Bjørn Garberg noen ganger i sin karriere er blitt omtalt som "bjørnen sover". Det har sammenheng med at Bjørn Garberg aldri har vært den mest offensive kusken vi har her til lands. Men Bjørn Garberg har stått bak hester som Apollo Ørnhøj, Tamin Sandy og Tomali Sandy og har vunnet 1703 travløp per dags dato, så kuskeferdighetene er uomtvistelige.

Det har gått trått for herr Garberg denne sesongen (ni seire sålangt), men han avsluttet altså kjøringen sist tirsdag med to seire. Kombinasjonen av kusk i form/flyt og hest i kraftig utvikling er ofte seiersgivende, og vi gir 2 Glad Potato X.T. tilliten som hovedbanker under mandagens kjøring på Leangen travbane i Trondheim. Kusk Garberg er usedvanlig optimistisk og med bare tre hester fra strekdistansen, synes vi det er svært gode muligheter for at den toppstammede hoppa leder V5-finalen fra start til mål. De hardeste opponentene har fått vanskelige utgangsposisjoner fra 20 meter tillegg og bakspor, og vi tror Glad Potato X.T. sikkert kan rundt 16,5 på distansen fra strek og da skal det bli blytungt å hente tillegg på dama til Bjørn.

Kjøp Nettavisens eksperttips her
Startlister til Elitloppsdagen på Solvalla finner du her

Banker også i monte:
Vi ser ingen grunn til å gardere 5 King of my Heart i V5-1 som er et monteløp. Svært dyktige Liv Pedersen er rytter på hoppa til redaktør i Gudbrandsdølen Kristian Skullerud og dette skal være lett match for den råsterke Super Arnie-hoppa.

Tips til Drammen: Vi stoler på Østre

V5-2:
Med to bankere som begge er førstevalg, trenger vi "hjelp" i de tre øvrige avdelingene for at det skal bli penger. 12 Troll Jokeren blir "bælfavoritt" i V5-2, men vi synes hesten har en tøffere oppgave mandag enn i sine to foregående løp (som begge har endt med seier). Får 7 Trons Pila teten, tror vi på en ypperlig seiersmulighet for Brækken-dama. Vi garderer bredt og håper på en smell.

Annonse: Kr 66.178 innspilt på Forus

V5-3:
Meget flott klasse på dette løpet for å være en lokalbane. Vårt drag blir 3 Haveaheart. Tilsynelatende ser hesten formløs ut, men kapasitetsmessig er dette kanskje beste hesten i feltet. Husk at denne vallaken var med i Derby i september 2008, og får Atle Eggan hesten avgårde fra start er hesten mer enn god nok. Også her garderer vi bredt.

Oddstips mandag: I dag spiller vi Alta

V5-4:
Også dette løpet holder svært høy klasse for å være på en lokalbane. Tung favoritt blir seiersgrossisten 13 Frakast. Men han møter kamerater denne gang, og vi varsler for 6 Aundals Ravn her. Det er fart i overlyd hos denne krabaten, men han opptrer uryddig og ustabilt. Feilfritt topp sjanse. V75-vinneren 1 Bo Jular møter vesentlig tøffere mostand nå, men er travsikker og stabil og scorer på det. Kapasitetshesten 14 Haugestad Friggen er selvsagt også aktuell, men han viser dårlig vinnerskalle om dagen.