Nettavisen.no

Tjenester
(Grete Roede)

Ble kvitt 22 kg og urinsyregikt

- Trening alene var ikke nok, forteller Torstein Bergli (42).

Trebarnspappa Torstein Bergli (42) ble medisinfri etter at han endret livsstil og gikk ned rundt 20 kilo med Roede-metoden. I dag er han selv kursleder – og brenner for å få flere menn til å ta tak i kostholdet sitt.

-I en alder av 36 år fikk jeg konstatert alvorlig urinsyregikt i bena – en «gammelmannssykdom».

Tilbud: Nå kan du også ta Roede-kurs på nett. Les mer her

Holdt ikke å bare trene
Dette, samt at jeg var i «meget godt hold», fikk meg til å skjønne at jeg måtte ta tak i helsa mi. Som tidligere aktiv håndball og fotballspiller gikk jeg først i gang med trening. Det var vel og bra, men jeg skjønte fort at jeg måtte gjøre noe med kostholdet samtidig, om jeg skulle klare å kvitte meg med de ekstra kiloene.

- Jeg brukte derfor Roede-metoden for å kombinere kosthold og trening. Seks måneder med trening og sunn og god mat fikk meg tilbake i form. I dag er jeg 22 kilo lettere, forteller Torstein Bergli, bosatt i Lommedalen i Asker.

Torstein Bergli jobber i dag som Roede-kursleder for å hjelpe andre ned i vekt og i bedre form.
Torstein Bergli jobber i dag som Roede-kursleder for å hjelpe andre ned i vekt og i bedre form.

SPESIALTILBUD:
Nå kan du bli med i Grete Roede på nett. Få gullmedlemskap med alle rettigheter (inkludert mobilabonnement) og en gratis kokebok på kjøpet til kr 449 for 6 måneder.
Klikk her for å lese mer om tilbudet.

Vekt på heltid
Han valgte deretter å bli Roede-kursleder for å hjelpe andre ned i vekt og i bedre form. Etter å ha vært kursleder i tre år, sluttet han nylig i jobben sin for å begynne som Roede-kursleder på heltid.

- Jeg ønsker å jobbe med mine kursdeltakeres utfordringer. Alle som skal ned i vekt har sine utfordringer. Det er ikke alltid et fasitsvar, og min oppgave er å veilede hver enkelt, og se løsningen slik at de når målet.

«Oppbakking» og støtte fra andre
- Jeg gir støtte og motivasjon, og jeg får mange tilbakemeldinger om at noe av det viktigste for å lykkes var å komme på møtet hver uke, og få en ny dose positiv «oppbakking» fra meg og de andre kursdeltakerne, forteller Torstein.

Han brenner for at flere menn skal ta tak i helsa si, helst før de blir sendt på kurs av legen eller kona.

– Jeg har selv kjent på kroppen hvor viktig det er å ta kostholdet og livsstilen på alvor. Urinsyregikten er nå under kontroll og jeg har kuttet ut alle medisinene som jeg var avhengig av tidligere, forteller Torstein. - Noe av det viktigste jeg lærer de som kommer på kurset, er å sette seg mål. Attraktive mål for hver og en, som er verdt å jobbe for å nå. Da kommer motivasjonen.

«Alle» på kurs hos Torstein
Torstein forteller at han får alle typer mennesker på kurs, fra «supermosjonister» som skal ned 5 kilo før ”Birken”, til menn som MÅ gå ned i vekt på grunn av helsa. Men de fleste er vanlige folk som ønsker å gå ned i vekt på grunn av trivselen, og vil lære hvordan de gjør det med vanlig sunn norsk mat.

SPESIALTILBUD:
Nå kan du bli med i Grete Roede på nett. Få gullmedlemskap med alle rettigheter (inkludert mobilabonnement) og en gratis kokebok på kjøpet til kr 449 for 6 måneder.
Klikk her for å lese mer om tilbudet.