Gå til sidens hovedinnhold

Bli en mester i geografi

Lær smarte teknikker som hjelper deg å både huske og finne igjen kunnskapen når du trenger den.

Hvor heter hovedstaden i Tsjad, og hvilke farger er det i det brasilianske flagget? Selv om du kanskje har kunnet det en gang, er det helt normalt at du ikke husker dette nå, og du er heller ikke helt alene om å ha glemt det.

Slik blir du et huskegeni

Information overload
I dagens samfunn bombarderes vi av informasjon, og det meste går inn det ene øret og forsvinner ut det andre.

Hvis man tenker på hvor mye man har lært på grunnskolen, og hvor lite man faktisk husker bare noen år etter at man har gått ut, så er det skremmende.

Gamle metoder benyttes
Frank Wedde er gründer av Hjerneklubben.no, som er det første nettstedet for mental trening i Norge. Wedde synes det er trist at ny kunnskap om hvordan man kan lære på en mer effektiv og positiv måte, ikke har påvirket dagens læringsmetoder. Både i utdanningssystemet, næringslivet og i kulturlivet, er det fortsatt de gamle metodene som benyttes.

Effektiv læring
Dette vil Wedde og Hjerneklubben.no gjøre noe med. Med sitt nye treningsspill - GeografiMester - kan du også bli ekspert i geografi, samtidig som du også øker allmennkunnskapen.

Ved hjelp av huskefantasier, interaktive kart og forskjellige spill blir det både morsomt og effektivt å lære seg alt om land, hovedsteder, landefasonger, flagg etc. I tillegg kan du som medlem lære teknikker for å bedre hukommelsen, slik at ny kunnskap faktisk sitter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil du huske hovedstedene i Tyrkia og Georgia kan du for eksempel tenke på følgende huskefantasier:

Tyrkia - Ankara
Den tyrkiske (Tyrkia) sjømannen kastet ankeret (Ankara) mellom Middelhavet og Svartehavet.

Georgia - Tbilisi
George (Georgia) Bush hadde ikke mot til-å-si (Tbilisi) noe da Russland invaderte Georgia i 2008

Prøv å se det for deg, og repeter det gjerne noen ganger også i løpet av dagen, så skal du se det sitter. Å bare huske selv navnet på hovedstedene er mye vanskeligere, for du har da ingen knagg å henge ordet på. Hemmeligheten her er å knytte det ukjente opp i mot noe kjent.

Ved jevnlig trening med GeografiMester vil du få følgende fordeler i hverdagen:

* Økt geografikunnskap
* Økt hukommelse
* Økt evne til å lære fortere

På Hjerneklubben finner du også andre huskemetoder, som det er godt å kunne, f.eks for å huske handlelisten, slektstavlen etc.

Hjernetrim forebygger
I tillegg er det viktig å huske på at all hjernetrening forebygger alderssykdommer som demens og Alzheimer. Holder du hjernen ved like ved å prøve ut nye ting og stadig gi hjernen utfordringer, viser forskning at man har en mindre sjanse for å bli rammet på eldre dager. Les mer her!

Om Hjerneklubben.no
Ønsker du en mer effektiv hjerne, eller ønsker du å bli smartere og forbedre din IQ, er Hjerneklubben.no stedet for deg. I tillegg til å bli en mester i geografi lærer medlemmene på Hjerneklubben hvordan de skal lære raskere(akselerert læring), forbedre hukommelsen, forbedre matematikkferdighetene og øke sin IQ ved hjelp av morsomme spill og teknikker.

Hjerneklubben tilbyr også språkopplæring (foreløpig kun spansk) med en ny og enkel metode. Geografimester finnes dessverre ikke som testversjon enda, men du kan prøve deg på et annet morsomt læringsspill fra Hjerneklubben under.

Prøv et gratis demospill her!

(Du må installere Silverlight for å spille. Følg instruksjoner!)

Hjerneklubben gir en garanti om å doble hukommelseskapasiteten til sine medlemmer i løpet av en uke, hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben på Hjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.