Hukommelse er noe alle har, selv om det kan virke som om noen er bedre stilt enn andre. Kanskje er du blant de som er litt oppgitt over din egen evne til å glemme avtaler, navn på folk, navn på steder, årstall for historiske begivenheter etc.?

I så fall er du ikke alene, og vi kan trøste deg med at hukommelsen heldigvis kan trenes opp. Ved hjelp av enkle teknikker, tester og spill kan du gradvis øke og forbedre din egen hukommelse.

Les mer om hukommelse hos Hjerneklubben.

Smarte teknikker
Noen teknikker bruker du sikkert allerede uten at du vet det. For eksempel er en enkel teknikk å huske antall varer du skal handle på butikken. Selv om du kanskje må gruble litt, vet du at det er fem varer du skal ha, og sannsynligheten for at du kommer på de fem varene er ganske stor.

Så fort du må opp i et større antall varer blir det vanskeligere å holde oversikten. Likevel, med de rette knepene kan du faktisk huske hele handlelisten.

Nettavisen lanserte i fjor Hjerneklubben.no som er et nettsted for å trene hjernen. Her lærer man smarte teknikker for å lære raskere, huske bedre, regne fortere, bli mer kreativ, få bedre fokus, høyere IQ etc. I tillegg får man tilgang til spesialtilpassede spill, teknikker og lesestoff for å oppnå disse målene.

Lær mer om Hjerneklubben og prøv et gratis hukommelsesspill.

Nyttig og underholdende
Gunnar Stavrum, sjefredaktør for Nettavisen, mener at alle kan dra nytte av Hjerneklubben.

– De fleste har nytte av å trene opp hjernen sin til å huske bedre – om det er til en eksamen, for å lære et språk eller å øke kunnskapen om et annet emne. Den underholdende biten er at Hjerneklubben også kan brukes til å bli quizmester eller til å bli bedre til å spille kort, sier Stavrum.

Frank Wedde er en av gründerne bak Hjerneklubben og har brukt systemene i årevis. Han husker de utroligste ting og har blant annet lært seg fire forskjellige språk ved hjelp av teknikkene. Han lager seg «huskefantasier» som gjør at han kan huske rekkefølgen på en hel kortstokk.

Se video hvor Frank husker rekkefølgen på en hel kortstokk her.

Har du lyst til å trene din hjerne?
Som medlem av Hjerneklubben.no kan du altså få bedre hukommelse, lære å lære raskere, bli mer kreativ etc. Du får også muligheten til å lære hvordan du kan bli raskere i hoderegning samt forbedre dine geografikunnskaper. Eller hva med å lære deg et språk på en brøkdel av tiden? All trening inkluderer morsomme tester og spill. Les mer om Hjerneklubben her

PS: Hjerneklubben garanterer pengene tilbake om du ikke dobler hukommelsen på en uke!

(Kilde: AARP.org og Hjerneklubben.no)