Gå til sidens hovedinnhold

Bli språkmektig før ferien

Med ny metode er det faktisk mulig å lære seg over 600 spanske gloser før fellesferien

Har du lyst til å lære deg et nytt språk? Det å kunne snakke det lokale språket gjør ferien til en ny opplevelse og åpner for nye muligheter.

Flere muligheter
Man får sjansen til å bli kjent med lokalbefolkningen og kanskje få noen gode råd om hva man bør se, kunne lese skilt og avisoverskrifter, gjøre seg forstått på restauranter, hos lege osv. Det er både tid å penger å spare på å kunne forklare seg. I tillegg føler mange seg tryggere fordi man forstår hva andre sier, og trenger ikke være redde for å spørre om råd.

Les også: Forbedre hukommelsen på 1 uke?

Ny metode
Kanskje har du hverken tid eller anledning til å melde deg på et språkkurs, men med Hjerneklubbens program «SpråkSprint» kan du raskt og effektivt lære deg spansk eller tysk. Fransk lanseres i nær fremtid. Resultatet er en morsommere ferie. Ønsker du nye oppgaver på jobben, eller en helt ny jobb, kan språkkunnskaper åpne for nye mulighheter.

Sett deg som mål å lære deg 20 nye ord hver dag, så kan du faktisk hele 600 ord før fellesferien.

Gloser og uttale først!
Frank og Anders Wedde er brødre og gründere av Hjerneklubben.no, et nettsamfunn de har opprettet for å dele sine kunnskaper om hjernetrening. Her kan man lære alt fra teknikker for å huske bedre og akselerert læring til språk og geografi.

Frank Wedde har selv brukt teknikken i programmet «SpråkSprint» til å lære seg en rekke språk, som fransk, spansk og portugisisk. Nå jobber han med å lære seg kinesisk, men sverger til den samme teknikken.

- Fremfor å fokusere på grammatikkregler er det viktigst å begynne med uttalen og gloselæring først, sier Frank.

- Bare tenk på hvordan vi lærte språk som barn! Ingen av oss visste vel hva et adjektiv eller hva preteritum var da. Vi fokuserte på herming av uttale, og lærte oss deretter en rekke med ord, som vi etter hvert satte sammen i setninger.

Programmet «SpråkSprint» som Hjerneklubben tilbyr fungerer på samme måte. Der begynner du rett og slett med uttalen og ordlister – begge deler ved hjelp av morsomme husketeknikker.

Les mer om språk hos Hjerneklubben

«Knagger er viktig»
Psykolog Kjetil Friisø Ramborg mener at Språksprint er en god måte å lære nye språk på.

- Det som er spesielt vanskelig med språklæring er at man ikke har noen «knagger» å henge nye ord på. Dette løser Språksprint veldig godt, sier Ramborg.

Første språk ut er spansk. Spansk er det tredje mest talte språket i verden, etter arabisk og engelsk, og snakkes blant annet i Spania og i de fleste landene i Sør- og Mellom-Amerika. Kan du spansk forstår du også ofte italiensk og portugisisk.

Fransk og tysk lanseres om få dager, og deretter følger flere andre språk som italiensk, portugisisk og kinesisk.

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i mai 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk kan medlemmene av Hjerneklubben forbedre sin hukommelse, sitt fokus, læringshastigheten, IQen og matematikkevnene ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Geografi er siste skuddet på stammen, så for de som er interessert i dette, har man nå en unik mulighet til å trene opp sine kunnskaper.

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben garanterer dobbel hukommelse på en uke, eller pengene tilbake.

(Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste. )