Mange gir opp før de har prøvd, fordi de ikke tror det er mulig. Men det er faktisk helt sant at man kan gå ned flere kilo på svært kort tid.

Pga tidsperspektivet kan du kanskje ikke ta av deg like mye som du skulle ønske på en uke, men husk også på at bare det å ta av noen kilo gjør at du føler deg tynnere og dermed får bedre selvtillitt som igjen automatisk gjør at du ser bedre ut.

Les om den kraftige fettforbrenneren Myo burn

Minus 2,26 kg pr uke

Begynner du på en mandag hevder eksperter til den amerikanske nettsiden Totalbeauty.com at det er mulig å gå ned 2,26 kilo innen fredag. Det avhenger av kroppstype, men du kan uansett kvitte deg med nok kroppsveske nok til at det ser slik ut.

Her er oppskriften:

Dropp saltet
Vi får i oss mye mer salt enn vi trenger. Anbefalt daglig inntak ligger på 5 gram for voksne og for barn bør det være enda lavere, men undersøkelser viser at de fleste av oss får i oss mer enn det.

Å droppe saltet vil føre til at du kvitter deg med mer veske og at kroppen ikke ser like oppblåst ut.

Ferdigmaten har mye av skylden her, men også «renere» produkter som frokostblandinger, cottage cheese og frosne grønnsaksblandinger inneholder mye salt.

Disse kan enkelt erstattes med havregryn, gresk yoghurt og friske grønnsaker, bare man har fokus på det.


Les om proteinbaren du kan spise med god samvittighet

Sett fart på tarmen
Vi snakker ikke om lakserolje, men det å sørge for at tarmene jobber og prosessen går som den skal er svært viktig.

Spiser du fiber er mye av jobben gjort. Anbefalt inntak ligger på 25 mg pr dag, men eksperter sier du fint kan spise 35-40 mg av både oppløselig og uoppløselig fiber.

Begge deler er viktig for helsen og fordøyelsen, i tillegg til at de er med på å forebygge hjerteinfarkt, diabetes, fedme og forstoppelse.

Du finner oppløselig fiber (fordøyes ikke og gir deg lang metthetsfølelse) i havre, bygg, linfrø, grønnsaker, epler og pærer. Uoppløselig fiber (må fordøyes men har lakserende effekt) finnes i bygg, brun ris, squash, brokkoli, gulrøtter, grønnsaker med mørkegrønne blader og druer.

Start og avslutt dagen med en kopp varmt vann med sitron. Det hjelper også på fordøyelsen.

Les om Vital Nutrients - mikronæringstoffer i en velsmakende drikk som sikrer at du dekker 5 om dagen.

Ubearbeidet mat
Mat som ikke er bearbeidet er som den reneste bensin for kroppen, og den vil fordøye og forbrenne det mye lettere enn annen mat. Med mindre mat i kroppen til enhver tid, vil du også se slankere ut til enhver tid.

Den enkle regelen er at dersom ikke moder jord har laget det, så skal du heller ikke spise det. Mer spesifikt så bør ditt kosthold få mer av karbohydratene fra fullkorn, frukt, melkeprodukter og grønnsaker som mais, gresskar, erter, rotgrønnsaker og søtpotet.

Proteinene bør komme fra bønner, kjøtt, saltvannsfisk, fjærkre og egg, mens fettet bør komme fra nøtter, frø og olje laget av oliven, raps eller hamp.

Her finner du den beste slankekosten

Bitter mat
En annen måte å gå ned minst 2,26 kilo pr uke er å spise en porsjon mat med bitter smak til hvert måltid.

Matvarene som skremmer bort kiloene er kål, ruccola, oliven, mandler, grønnkål, «mustard greens», reddik, løvetannblader, miso og sikori. Du kan blande de inn i en omelett, suppe, gryte eller til og med en smoothie.

Bitter mat fører til kjemiske reaksjoner i kroppen som igjen setter fart på fordøyelsen, brenner fett, fjerner giftstoffer i lever og galleblæren, forebygger forstoppelse og reduserer sukkersuget.

Dermed er det smart mat å spise for deg som ønsker å gå ned i vekt raskt.

Det anbefales å spise den bitre maten først, for å sette i gang fordøyelsen. Før i tiden var dette nettopp grunnen til å starte det store festmåltiden med «en bitter».

Ditt daglige inntak
Er du usikker på hvor mye du skal spise? Sjekk ut kostholdstjenesten Somebody som forteller deg hvor mange kalorier du skal ha i deg pr. dag, og hvor mange kalorier alle dine matvarer inneholder.

Deretter er det bare å legge et «puslespill» med matvarer som passer i forhold til det antall kalorier du skal ha i deg, liker og som ikke er for usunne.

Spiser du mer enn du skal vil du få forslag til bedre matvarealternativer.

Klikk her for å lese mer om kostholdstjenesten Somebody

Pust, pust
Noe man gjør uten å tenke over det er å puste, men det finnes faktisk forskjellige måter å puste på og en som fører til vektnedgang.

I følge amerikanske Pam Grout, pusteveileder og forfatter av boken «Jumpstart your Metabolism», så er pusting nøkkelen til langvarig vekttap. Hun forteller om folk som følger hennes råd, og rapporterer om vektnedgang på 0,45 kilo pr. dag.

«Hold en hånd på brystet og en på nedre del av magen og pust så vanlig», sier Grout. «Dersom du kjenner at brystet går opp isteden for ut, så puster du feil».

«Dersom du ikke puster riktig så vil du bare få i deg en tredjedel av oksygenet kroppen trenger. Kroppen trenger oksygen for å forbrenne fett, men klarer ikke det dersom den får for lite oksygen», forklarer Grout.

Du kan øve deg på å puste rett ved å legge deg på gulvet med en bok på magen. Når du puster inn skal boken heves og når du puster ut, senkes.

Grout anbefaler deg å puste i en bestemt takt, nemlig 1-4-2 takten. Det vil si at du skal puste inn gjennom nesen på 1, holde pusten 4 ganger så lenge, og deretter puste ut to ganger så lenge.

Teller du til 4 når du puster inn skal du holde på pusten og telle til 16 og deretter puste ut mens du teller til 8.


Når vekkerklokken ringer

Det er kanskje ikke det første du tenker på om morgenen, men å trimme magemusklene i fem minutter mens du lytter til vekkerklokken kan være smart.

«Det setter fart på forbrenningen for resten av dagen», i følge den amerikanske treningseksperten Len Glassman.

Du kan velge mellom planken - strekk deg rett som en planke, og stå bare på arm (nedre del) og føtter. Er du nybegynner så holder det med 15 sekunder, 30 sek for normal utfordring og 1 minutt for de godt trente.

Eller du kan velge å ligge på ryggen, trekke beina opp til haken og holde bein og føtter tett sammen mens du vrir deg fra side til side. Nybegynnere kan ta 10 - 20 repetisjoner, normal øvede tar 25 - 50 mens de som tåler en skikkelig utfordring kjører 50 pluss.

Utnytt tiden
Vi har alle hørt at det er lurt å gå i trappene isteden for å ta heisen, eller parkere lengst mulig unna butikken, for ekstra mosjon.

Dersom du i tillegg tenker intervalltrening, så vil du få enda mer ut av disse små treningsøktene. Gå så fort du kan, løp opp trappene etc. Forskning viser at det er mye mer effektivt å trene intervalltrening kontra det å trene moderat over lengre tid.

Tips til ekstratrening:

1. Hev og senk hælene i kassakø eller når du står i telefonen. Dette bør du få til 20 repetisjoner av minst fem ganger pr. dag.

2. Ta 50 knebøy mens du pusser tennene hver morgen og hver kveld.

Fra saus til krydder
Det er flere grunner til å bytte fra saus til krydder, og vekten er en av dem. Krydder hjelper nemlig kroppen din å forbrenne, de bekjemper bakterier og renser kroppen.

Man skal heller ikke glemme at krydder fremhever smaken på maten mens sausen dekker over den.

Å bytte fra saus på maten til godt krydret mat skal vissnok gjøre underverker for vekten. I tillegg til at du altså får en ny smaksopplevelse.

Det skader i hvert fall ikke å prøve.

Kutt sukkerholdige drikker
Det er ikke bare brus som inneholder sukker, men også juice, saft, sirup, honning etc.

Vil du virkelig bli kvitt kiloene så ta det på alvor. Litt her og litt der gir deg nemlig ikke drømmevekta eller drømmekroppen.

Bytt ut din morgenlatte med en mindre, eller vel å drikke bare halvparten. Bruker du helmelk så be om lett. Grønn te fremfor søtere te og sjekk at ikke kjøpevannet inneholder noe sukker av noe slag.

Små endringer i hverdagen vil gi deg vekten du ønsker, men hvor fort du oppnår den henger sammen med hvor intenst du vil satse.

Synes du det er mye på en gang, så nøy deg med halvparten av grepene eller halvparten av alle grepene til å begynne med, og nyt de endringene du raskt vil både se og merke.

Ned 0,5 kg pr uke
Med et kaloriunderskudd på 500 pr dag, går du ned 0,5 kilo på en uke. Husk på at du ikke skal spise mindre enn det som er anbefalt for deg, men heller trene mer.

Usikker på hvor mye du skal spise?
Hvis du er ikke vet hvor mange kalorier du skal ha i deg i løpet av en dag kan du f.eks. sjekke det på en kostholdsklubb som norske Somebody, men de fleste kvinner ligger på ca 1800 - 2000 kalorier pr dag, og menn 2300 - 2500 i følge ernæringsfysiolog Camilla Andersen som står bak kostholdstjenesten.

Når du så vet det sjekker du kaloriinnholdet i matvarene du spiser (kan gjøres på en kostholdstjeneste som SomeBody.) Spiser du matvarer med veldig høyt kaloriinnhold (du vil bli overrasket) så finn sunnere alternativer. På Somebody kan du få forslag til alternative, sunnere matvarer.

Les om den kraftige fettforbrenneren Myo burn

(Kilde: Totalbeauty.com)