Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Sang Tan (AP/Scanpix)

Chelsea er dagens sikreste på tippekupongen

Med superduoen Essien/Terry tilbake er vi sikre på at Chelsea er tilbake på vinnersporet. Sjekk dagens tippetips.

Tre av kampene på lørdagskupongen er avlyst på grunn av det kalde været i England.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Uthvilte Tottenham vinner
V75 Leangen: Håkon guider deg mot 30 millioner
Oddstips 2: Barcelona begeistrer igjen
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag
Trav: Lesernes V75-tips

Premier League: Skade- og karantenerapport

Når kamper på kupongen avlyses, skjer følgende: Norsk Tipping tar utgangspunkt i folkerekka og trekker resultatet. Skulle folkets tips være fordelt 50-25-25, innebærer det at det er 50 prosent sannsynlighet for at kampen trekkes som H, 25 prosent for U og 25 prosent for B.

Hva bør man tenke på når hele tre kamper trekkes?

Normalt publiseres resultatet for de trukne kampene 10-15 minutter etter kampstart. For spenningen og underholdningens skyld er det lurt å være raus med kryssene i disse kampene. Bommer du på et par av kampene, er du allerede ute av kampen om de store premiene. På den annen side får du en formidabel start dersom du får inn alle tre uten å bruke for mange garderinger.

Mange spillere, og spesielt de som er aller best til å tippe, får en egen magefølelse for enkelte kamper. Slik klarer de å prikke inn en vanskelig U eller B. Men med mindre du skulle være overtroisk, er det bare å glemme magefølelsen for kampene som trekkes.

Dersom du ønsker å gå etter de store premiene, er du nødt til å ta med noen ekstra kryss på kamper med klare favoritter. Og dersom du ikke har spesielt stor tro på overraskelser i noen av de favorittpregede kampene som spilles som normalt, er det kanskje like greit å spare en del av garderingene til kampene som trekkes.

Vi har som vanlig satt opp to tipsforslag nederst i artikkelen som du kan levere direkte.

OBS: Nå kan du tippe på iPhone

1. Blackpool - Manchester United
Kampen trekkes. Folkerekka er 25-20-55 lørdag formiddag.
HUB.

2. Chelsea – Everton
November ble et langt mareritt for hjemmelaget; serieledelsen og det imponerende spillet fra sesongåpningen er forsvunnet, og det er blitt katastrofale 1-1-3 på de siste fem kampene i ligaen. Motstanderne har ikke vært sterkere enn Newcastle, Birmingham, Sunderland, Fulham (1-0-seier) og Liverpool i denne perioden.

Skader, karantener og sykdom på spillere som Drogba, Essien, Lampard og Terry er nok noe av årsaken til de begredelige resultatene i det siste, men manager Carlo Ancelottis tropp bør være bred og god nok til å holde koken oppe uansett skadesituasjon.

Det kladder også for Everton om dagen. På de siste fem kampene står man med svake 0-3-2, og i helgen ble det er begredelig 1-4-tap på hjemmebane mot West Bromwich.

Hos Chelsea er den svært viktige duoen Terry og Essien tilake etter skade og karantene.

Everton må klare seg uten suspenderte Mikel Arteta, men Fellaini er tilbake fra karantene.

Chelsea: Terry (hamstring) er friskmeldt. Zhirkov (legg) er trolig ute. Lampard (lyske) er ennå ikke klar. Benayoun (akilles) ventes tilbake i april. Alex (kne) er også ute.

Everton: Neville (kne) og Jagielka (ankel) er usikre. Osman (ankel) og Hibbert (ankel) er ikke klare. Barkley (beinbrudd) er ute til mars.
Karantene: Arteta

Innbyrdes på de siste 20 oppgjørene står det 11-8-1 i favør Chelsea. Evertons eneste seier i denne perioden kom forrige sesong, og Liverpool-klubben klarte også uavgjort på Stamford Bridge for nesten nøyaktig et år siden.

Med svært viktige spillere som John Terry og Michael Essien tilbake for hjemmelaget, tror vi Chelsea er tilbake på vinnersporet lørdag. H.

3. Arsenal - Fulham
Arsenal rundspilte til tider Aston Villa i 4-2-seieren på Villa Park forrige runde. En viktig seier for å få det forsmedelige 2-3-tapet for erkerivalen Tottenham ut av systemet. Det er tett i Premier League, og opp til ledende Manchester United skiller det bare to poeng.

Tok en ny seier i ligacupen tirsdag (2-0 over Wigan).

Fulham sliter med å vinne i serien denne sesongen, og det er blitt 2-9-4 så langt, noen som innebærer at bare tre lag er bak London-klubben på tabellen. Forrige runde ble det 1-1 hjemme mot Birmingham.

Fulham er én av fire klubber som ennå ikke har vunnet på bortebane (0-5-2). Arsenal på sin side har gjort det svakere enn normalt på Emirates (4-0-3).

Arsenal: Det er noe usikkerhet knyttet til Nasri (kne) og Squillaci (kne). Fabregas (hamstring) er ute noen dager til Almunia (albue) er så godt som skadefri, men det er uklart når han er aktuell fra start. Vermaelen (akilles) og Diaby (ankel) er fortsatt ute. Frimpong (kne) er først tilbake til våren.

Fulham: Johnson (strekk), Salcido (kne), Kelly og Pantsil er usikre. Stoor (lyske), Halliche (lår) og Dembele (ankel) er uaktuelle. Zamora (beinbrudd) og Senderos (legg) er ute til midten av februar.

Siden årtusenskiftet viser den innbyrdes statistikken 14-2-2 i favør Arsenal. Forrige sesong vant Arsenal 4-0 i tilsvarende kamp. Det er vanskelig å argumenter for annet enn hjemmeseier på Emirates i ettermiddag. H.

H.

4. Birmingham – Tottenham
Med 3-8-4 og 16-18 i målforskjell ligger på Birmingham på 14. plass. Er inne i en brukbar periode, med 1-2-0 i serien på de siste tre og seier mot erkerivalen Aston Villa i ligacupen onsdag.

For Tottenham går det svært bra både i serie og Champions League om dagen. Slo Liverpool i sluttminuttene forrige runde og snudde 0-2 til 3-2 mot erkerivalen Arsenal runden før. Ligger på femteplass i serien og har seks poeng opp til serieleder Manchester United.

Birmingham har bare tapt én hjemmekamp så langt (3-3-1), mens Spurs har 3-1-3 på fremmed gress.

Birmingham: Gardner (ankel) er trolig klar. Hleb (legg) er usikker. McFadden (kne) er tilbake i midten av februar.

Tottenham: Van der Vaart og Kaboul skadet seg søndag og er uaktuelle. Dawson, Dos Santos (lyske), Jenas (legg), Bentley og Keane er usikre. Huddlestone (ankel), O’Hara (rygg), Woodgate (lyske) og King (lyske) er fortsatt ute.

Innbyrdes siden 2002 står det 6-3-3 i Tottenhams favør. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-1.

Uansett så tror vi et uthvilt og godt Tottenham-lag har en utmerket sjanse til tre poeng i denne kampen. Tottenham er rett og slett et bedre lag, og når de endelig kan fokusere hundre prosent på en ligakamp skal forskjellen vises i ettermiddag. B.

V75 Leangen lørdag: Du kan vinne 30 millioner kroner. Kjøp Håkons eksperttips eller kjøp en lyntotokupong i spillboksen under (du trenger ikke registrere deg for å spille og innsats velger du i dropmenyen)

5. Manchester City – Bolton
City innehar fjerdeplassen i serien etter 1-1 mot Stoke sist. Spiller for tiden litt for mange uavgjorte til å klare å ta steget opp på pallen.

Bolton er bare tre poeng bak dagen motstander (23 poeng) og har faktisk scoret åtte mål mer enn City (28 mål). Var stor favoritt mot Blackpool sist, men måtte jobbe hardt for å redde inn ett poeng etter å ha kommet under 0-2.

Bolton står med 2-4-1 på bortebane, mens City har 3-3-1 hjemme.

Manchester City:M. Johnson (kne) og Nimely (ankel) er usikre. Y. Toure og Adebayor (lyske) er trolig tilbake.

Bolton: Holden (lår) er tvilsom. Gardner (lår), J. O’Brien (kne), Samuel (legg) og S. Davis (kne) er uaktuelle.

Innbyrdes siden 1999 står det 10-3-6 i favør hjemmelaget. City vant tilsvarende oppgjør 2-0 forrige sesong. Det er selvsagt en bra sjanse for City dette, men Bolton har kun tapt to kamper denne sesongen, og Manchester City slet senest sist hjemme mot Sunderland, så tar vi med en svært godt betalt U på våre forslag.

HU.

6. Blackburn – Wolverhampton
Hjemmelaget var inne i en brukbar periode i serien før 1-7-stjernesmellen på Old Trafford forrige runde. Ligger på 13. plass i serien med 18 poeng.

Wolverhampton slet seg til en svært viktig 3-2-seier over Sunderland sist og unngikk dermed med å bli passert av bunnlaget West Ham, som også vant sin kamp. Står med 12 poeng, men har fått kontakt med lagene over.

På hjemmebane er det blitt 3-2-2 for Blackburn. Wolverhampton er ligaens desidert dårligste bortelag (0-1-6 og 5-14 i målforskjell).

Blackburn: Emerton og Nzonzi (begge hamstring) er trolig ikke klare. Olsson (hamstring), Grella (lyske), Kalinic (lår) og Andrews (lyske) er uaktuelle.

Wolverhampton: Kightly (kne) og Edwards (lår) er uaktuelle. Kaptein Henry (kne) er ute til midten av januar, mens Guedioura (beinbrudd) er ventet tilbake i midten av februar. Craddock (hofte) må vente ca seks uker til før han er klar for spill. Van Damme er solgt til Standard Liege.

Lagene har møtt hverandre åtte ganger i serien de siste ti årene. Statistikken viser 3-4-1 i favør Blackburn, og tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 3-1-seier til hjemmelaget.

Vi avskriver ikke Wolverhampton i denne kampen. Wolves er bedre enn det tabellposisjonen indikerer og sist helgs snuoperasjon hjemme mot Sunderland, ga svært etterlengtet selvtillit.

HUB.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

7. Wigan - Stoke
Hjemmelaget står med tre strake tap i serien og ligger for tiden tredje sist. Tapte 3-1 for bunnlaget West Ham sist og 2-0 for Arsenal i ligacupen tirsdag.

Stoke reddet 1-1 mot Manchester City i sluttminuttene sist og stod med tre strake trepoengere før forrige den runden. Det har ført laget opp på 20 poeng og en fin 8. plass. Har imidlertid ikke vært noe stort bortelag denne sesongen (2-0-5).

Hos Stoke er Marc Wilson ute med karantene, mens Wigan må klare seg uten Hugo Rodallega Martinez av samme grunn.

Wigan:Boyce (hamstring), Caldwell (lår), Boselli (kne) og Di Santo (ankel) er usikre. Moses (skulder) kan være ute i tre måneder.McCarthy (ankel) er fortsatt uaktuell.
Karantene: Rodallega

Stoke: Sidibe (legg) er tilbake på nyåret. Pennant (hamstring) og Wilkinson (kne) er usikre. Diao er ute med en leggskade.
Karantene: Wilson

Begge oppgjørene forrige sesong endte med poengdeling, og på de siste 17 seriekampene mellom lagene står det 7-7-3 i favør Stoke.

Et svekket Wigan, spesielt fremover på banen, og vi tror ikke hjemmelaget vinner denne kampen. Solide Stoke tilmåles en bra vinnersjanse.

UB.

8. Hull - Queens Park Rangers
Da er vi over i Championship, der denne og den siste kampen på kupongen er utsatt grunnet kulde. Kampene trekkes. Folkerekka er 28-30-42 lørdag formiddag.

HUB.

9. Cardiff – Preston
Hjemmelaget ligger på andreplass i serien, men er inne i svak periode. På de siste fem er det blitt 1-1-3, og 1-2-tapet for serieleder QPR forrige runde innebærer at det nå skiller fem poeng opp til London-klubben.

Bunnlaget Preston (15 poeng på 19 kamper) har det imidlertid langt verre. På de siste ti seriekampene er det bare blitt én seier (1-3-6). Preston er imidlertid ikke det dårligste bortelaget i serien (fire lag ligger bak på bortetabellen).

Forrige sesong vant Cardiff tilsvarende kamp 1-0, men Preston revansjerte seg med 3-0 på hjemmebane i februar. Siden 2000 har Preston vunnet sju seriekamper mot dagens motstander, Cardiff har fire triumfer, mens fem oppgjør har endt med poengdeling.

Keeper Tom Heaton erstattes av David Marshall mellom stengene for hjemmelaget, ellers er det lite fravær for hjemmelaget. Kaptein Callum Davidson er friskmeldt for Preston.

På tide at opprykksfavoritt Cardiff leverer igjen, og vi tror dette blir for tøft for Darren Fergusons Preston.

H.

10. Leeds – Crystal Palace
To lag i brukbar form. Leeds tapte ikke en eneste kamp i november (2-3-0), mens Crystal Palace har 3-0-1 på de siste fire. Vant 1-0 over Doncaster i helgen, mens Leeds spilte 0-0 borte mot Reading.

Det er verdt å legge merke til at Leeds bare har tatt 13 av 29 poeng på hjemmebane denne sesongen. På den annen side er Palace seriens dårligste bortelag (1-1-7). 16 av lagets 20 poeng har kommet på hjemmebane.

Bortelaget har midtbanespilleren Owen Garvan ute med karantene.

Innbyrdes står det 6-0-2 på de siste åtte møtene.

Forsvarsspiller Paul Connoly soner karantene for hjemmelaget, og ellers er det flust av muligheter for manager Simon Grayson, da det er lite skader i troppen.

Midtbanespillerne Alex Marrow og Owen Garvan må unnværes hos Crystal Palace som har tre strake bortetap.

Vi har svært god tro på at Leeds fortsetter den gode trenden laget er inne i.

H.

11. Derby – Norwich
Derby tapte 1-2 borte for Burnley sist, men står med seks strake trepoengere på Pride Park. Norwich er høyt oppe etter 4-1 over erkerivalen Ipswich forrige runde. De fire kampene før det endte uavgjort.

Hjemmelaget ligger på en fin fjerdeplass med 30 poeng, men det er kort avstand ned til lagene under (Norwich ligger på plassen bak med dårligere målforskjell). Er svekket av at den dyktige spissen Alberto Bueno må stå over (skadet seg tidlig i kampen mot Burnley), men kan glede seg over at toppscorer Kris Commons (10 mål) er tilbake.

Forrige sesong endte begge oppgjørene mellom lagene med Derby-seier. På de siste 10 oppgjørene er fasiten 5-1-4 i favør Derby.

Derby tok kun ett poeng på sine tre første hjemmekamper, men har etter det seks strake hjemmeseire. Dog er fire av de seirene kommet mot de fire nederste lagene på tabellen. Mange Derby-spillere har slitt med sykdom den siste tiden, og det er uvisst hvilket lag Nigel Clough stiller med i ettermiddag.

Etter fire uavgjorte på rappen, tok Norwich en overbevisende 4-1 seier hjemme mot Ipswich sist søndag. 3-4-2 er statsen på bortebane. Midtbanespiller Andrew Surman er ute til over nyttår etter å ha spilt de to siste kampene. Ellers er det ingen nye fravær for the Canaries.

Vanskelig kamp dette, vi setter en sjanseartet HB.

12. Nottingham - Bristol City
Kampen trekkes. Folkerekka er 51-28-21 lørdag formiddag.

HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 04.12.2010 15:55
1.Blackpool - Manchester UnitHB
2.Chelsea - EvertonH
3.Arsenal - FulhamH
4.Birmingham - TottenhamB
5.Manchester City - BoltonH
6.Blackburn - WolverhamptonHB
7.Wigan - StokeUB
8.Hull - Queens Park RanHUB
9.Cardiff - PrestonH
10.Leeds - Crystal PalaceH
11.Derby - NorwichHB
12.Nottingham Fore - Bristol CityHU

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 04.12.2010 15:55
1.Blackpool - Manchester UnitHUB
2.Chelsea - EvertonH
3.Arsenal - FulhamH
4.Birmingham - TottenhamB
5.Manchester City - BoltonHU
6.Blackburn - WolverhamptonHUB
7.Wigan - StokeUB
8.Hull - Queens Park RanHUB
9.Cardiff - PrestonH
10.Leeds - Crystal PalaceH
11.Derby - NorwichHB
12.Nottingham Fore - Bristol CityHU

Klikk her for å levere vår 432-rekker

HTML EMBED