Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Ian Kington / AP

Chelsea kan få trøbbel

Everton kan stikke kjepper i hjulene på Stamford Bridge. Vi garderer Chelsea i dagens tippetips.

Sportspills meny lørdag
Trav: Vrien V75-omgang på Leangen
Oddstips 1: QPR slår tilbake
Oddstips 2: Norwich og Palace spilles
Tippetips: Chelsea garderes
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Skader og karantener
Sjekk også: Lesernes oddstips

Lørdagskupongen er satt sammen av Tippeliga, Premier League og Championship.

Bonuspotten er oppe i 2.750.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Lillestrøm - Stabæk
Tippeligaen runder svingen før oppløpssiden, og det er for lengst klart at dette ikke blir noen stor sesong for Lillestrøm. De startet så bra, med blant annet 7-0-seier over dagens motstander, før de solgte sine beste spillere og dabbet av. Nå sier trener Berg at man ikke kan regne med at det går stort bedre neste sesong, da det ikke ligger an til de store forsterkningene i laget. Lillestrøm ligger på en kjedelig 12. plass, ti poeng over nedrykk når fem runder gjenstår. Formen er elendig, man har så godt som sluttet å score mål og de fem siste kampene er alle tapt, fire av dem med klare sifre. Vi drister oss til å si at sesongen er over for Lillestrøm, de kan tape resten av kampene siden Start og Sarpsborg uansett tar seg av nedrykket.

Edwin Eziyodawe, Arild Sundgot, Henrik Kjellsrud Johansen og Bjørn Bergmann Sigurdarsson er uaktuelle. Frode Kippe er usikker og testes nærmere kampstart.

Stabæk er i en litt lignende situasjon som dagens motstander. Etter tidvis gode takter og håp om medalje, selger man unna et par av sine beste spillere, unggutta tar ansvar og holder skuta på rett kurs en stund, men etter 4-5 kamper slutter man å vinne. Stabæk slo riktignok fortapte Sarpsborg 2-0 forrige runde, men da hadde de tapt fire på rad. En seier i dag og Stabæk kan klatre opp på øvre halvdel igjen, men det ser ikke så lyst ut, og det er kanskje like greit at det bare er fem runder igjen. Stabæk er blant de sterkeste bortelagene med sine 5-2-4 borte totalt.

Det skal være skadefri tropp hos de Blaa i Bærum og det rapporteres om stor revansjelyst for det forsmedelige tapet i sesongåpningen.

Før 0-7-tapet tidligere i sesongen hadde Stabæk tatt poeng mot Lillestrøm i fire kamper på rad. Lillestrøm virker helt sluttkjørte nå, og at de har oppunder 50 prosent av tippetegnene på folkerekka henger ikke på greip i vår bok. Stabæk er heller ikke til å stole på, men de vant sist og de har et stortap å hevne. Vi går for outsideren og markerer UB i den vriene kamp 1.

2. Chelsea - Everton
Chelsea er oppe på 3. plass, rett bak Manchester-lagene, og de viser solide takter for tiden. 5-1-1 på de syv første rundene, og utklassing 5-1 borte mot Bolton før landslagspausen.

Torres (a) er supendert, Hilario (k) er ute og Essien har vært ute lenge. Ellers er det sannsylig at David Luiz (f) kan få hvile, da han nylig har vært med Brasils landslag.

Everton ligger midt på treet etter 2-1-3 på de syv første. De tapte 0-2 hjemme for Liverpool i derbyet for to uker siden og de tapte 0-2 borte for Manchester City før det. Everton har slått Wigan og Blackburn denne sesongen, og har ikke oppnådd de helt store resultatene. Forrige sesong viste Everton en egen evne til å senke nivået mot de svake og heve seg mot de sterke, noe som resulterte i mange godt betalte uavgjorter på tippekupongene. Denne sesongen har vi ikke sett disse tendensene.

Victor Anichebe er neppe spilleklar før på nyåret. Tim Cahill og John Heitinga må begge testes opp mot kampstart.

Cupkamper inkludert står det 3-2-0 fordel Everton på de fem siste innbyrdes uansett bane. Det ble 1-1 på Stamford Bridge i fjor. Chelsea skal vinne i kveld, men vi tar oss råd til en uavgjort-markering som folkerekka viser at kun 19 prosent av tipperne har tatt høyde for foreløpig. Både statistikken, Evertons tidvis gode evne til å gi topplagene god motstand, og det faktum at det har vært landslagspause, taler for en liten overraskelse her. Vi lander på HU i kamp 2.

3. Manchester City - Aston Villa
Manchester City har råsterke 6-1-0 på sine syv første ligakamper. Bare målforskjellen på 23-5 holder dem bak byrivalen United, som har scoret ett mål mer. De siste hjemmekampene har gitt 2-0 over Everton og 2-0 over Birmingham i Carling Cup. Man var overlegne borte mot Blackburn da man vant 4-0 for to uker siden, mens det ble for vanskelig borte mot Bayern München i Champions League.

Det er ikke kjedelig å følge med på manager Mancini og troppen hans, der det har vært både sutring, skader og dramatikk den siste tiden. Fredag er det klart at måltyven Aguero (a) ikke spiller mot Villa, han sliter med en liten skade og spares til Champions League-kampen mot Villarreal tirsdag. Balotelli (a) og Dzeko (a) er imidlertid på plass, det er også Hargreaves, som muligens kan debutere i ligaen for City i dag. Sutregutt Tevez (a) spiller ikke og er vel endelig på vei bort fra Manchester, dog vet få eller ingen hvor veien går.

Aston Villa er stadig ubeseiret i Premier League, men 2-5-0 totalt gjør dem ikke til noe topplag. Tre av tre bortekamper er endt uavgjort, sist ble det 1-1 mot QPR.

Toppscorer Agbonlahor (a) er tilbake fra skade i dag. Ireland (m), Bannan (m) og Collins (f) er også med i troppen, mens Delfouneso (a) og Jenas er ute.

Det har blitt 3-0, 4-0 og 3-1 i de tre siste på Etihad Stadium. Det ligger i kortene at Villas rekke uten tap ryker her. Selv om verdensstjerner som Tevez og Aguero ikke er med for hjemmelaget, har de mer enn nok krutt i rekkene til å jobbe inn hjemmeseieren. Men kanskje blir det ingen storseier denne gangen. H i kamp 3.

4. Stoke - Fulham
Stoke viser seg igjen som en hard nøtt å knekke hjemme på Britannia. I de to siste her er Besiktas slått 2-1 i Europa League og Tottenham på straffer i Carling Cup, mens ligakamper har gitt 0-0 mot Chelsea, 1-0 over Liverpool og 1-1 mot Manchester United. Nesten ingen klarer å slå Stoke og deres fysiske spillestil på Britannia, men Fulham var faktisk et av få lag som lykkes her i fjor, 2-0 til Fulham ble det da.

Peter Crouch ser ut til å kunne bli en dyktig måltyv også i Stoke City. Han er på plass i dag, men Etherington (m) sliter med en ryggskade og kjemper mot klokka for å rekke kampen. Jones, Pennant og Wilson er også usikre. På skadelisten står Palacios, Fuller og Higginbotham.

Fulham lykkes med alt i sin forrige hjemmekamp, det ble 6-0 mot London-rivalene QPR. Adam Johnson var tilbake fra start og brukte 79 sekunder på å score, 59 minutter på hat-tricket. Clint Dempsey, Bobby Zamora og Danny Murphy scoret også, og når skadene er få og slike spillere kan opptre samtidig, er Fulham skikkelig gode. Men slik har det ikke alltid vært, for denne brakseieren var sesongens første for Fulham, som nå står med 1-4-2 totalt, kun to poeng over nedrykk.

Hughes (f) er tilbake, men Senderos, K. Frei og Ruiz er ute.

Fulham imponerte hjemme mot QPR, men bortekamp på Britannia skal normalt være en helt annen type opplevelse. Her blir det trolig tap og beina tilbake på jorda ganske kjapt. H i kamp 4.

5. Norwich - Swansea
Norwich har i likhet med de to andre opprykkerne 8 poeng og 2-2-3 på de syv første rundene. De tre siste spilte har gitt borteseier 2-1 mot Bolton, hjemmeseier 2-1 mot Sunderland før man tapte 0-2 mot Manchester United. Her holdt man stand lenge, man førte faktisk kampen og var nær å skape sensasjon, men som vanlig for bortelag på Old Trafford ble det tap.

Det er ingen nye skader i troppen til manager Paul Lambert. Vi kan vente samme lag som sist. Ward, Ayala og J. Vaughan er stadig ute.

Swansea har vunnet to hjemmekamper på rad, mens det går dårligere i bortekampene. Tap for Chelsea og Arsenal i de to siste borte, 0-0-3 og målscore 1-9 på bortebane totalt. Det skal sies at man har møtt ekstremt tøff motstand på reise hittil i Chelsea, Arsenal og Manchester City.

Britton (m) er tilbake. Tate og Caulker er langtidsskadet og Agustien (m) er også ute noen uker til, ellers står det bra til med den noe tynne troppen.

Lagene vant hver sin hjemmekamp i Championship forrige sesong.

Swansea nærmer seg sine første bortepoeng, og de vil nok angripe denne oppgaven noe mer offensivt og med større håp om poeng enn i de tre foregående bortekampene. Det betyr ikke at de nødvendigvis lykkes, for Norwich er i god form og har vist gode takter over tid nå. Vi lander på H i kamp 5.

6. Queens Park Rangers - Blackburn
QPR fikk grisebank av naboen Fulham for 14 dager siden. 0-6 var tungt for fansen å svelge, det var det for spillerne også, Taarabt gikk rett i garderoben etter at han ble byttet ut. Comebacket på øverste nivå har ellers ikke vært noen krise, da man ligger på en akseptabel 11. plass etter 2-2-3 på de syv første. Før sjokktapet for Fulham spilte man 1-1 mot Villa og 0-0 mot Newcastle på Loftus Road, og slo Wolves 3-0 borte.

Gabbidon (f) er ute igjen med kneskaden sin. Dyer er også ute, mens A. Traore er tilbake fra suspensjon.

Blackburn fortsetter å tape, det ble 0-4 hjemme for Manchester City etter at de røk 1-3 i Newcastle. De har vunnet kun én kamp, det var 4-3-hjemmeseieren over Arsenal. 1-1-5 på de syv første er godt nok for nedrykk, og det skal bli spennende å se hvordan dette en gang så gode laget og deres lite meritterte manager Steve Kean skal prøve å unngå turen ned til Championship. For tiden ser det mørkt ut.

Som vanlig har manager Kean et reelt skademareritt å forholde seg til. Gamst Pedersen (m) sliter med en skade, Goodwillie ble matforgiftet i Spania med Skottlands landslag, rutinerte Nelsen (f) er ute på lang sikt, David Dunn sliter med muskelproblemer og Grella er skadet i hoften.

QPR må vise at de kan mye bedre enn 0-6 mot Fulham tyder på. De stiller med hevntørst her, og hvilken lykke at det er ligaens antagelig svakeste lag som kommer på besøk. Her får QPR tid og rom til å skape nok til å vinne kampen, det har hvertfall alle Blackburns andre motstandere fått hittil. H i kamp 6.

7. Wigan - Bolton
Wigan er inne i en svak periode. Fem strake tap er fasit når vi tar med 1-2 borte for Crystal Palace i Carling Cup. I Premier League har programmet vært tøft, og man lykkes ikke ta poeng fra hverken Manchester City, Tottenham, Everton eller Aston Villa før landsagspausen. Wigan ligger på nedrykk med 1-2-4 på de syv første rundene.

Manager Martinez får tilbake Crusat (m) og Gohouri (f) fra skade og suspensjon. McCarthy (m) er usikker og Rodellega (a) må trolig vente enda lenger før han kan spille kamp igjen.

Bolton overasker med langvarig svak innsats og sisteplass. 1-0-6 på de syv første er trist, og desperasjonen har vokst i takt med skadelisten. I dag ser det noe bedre ut og man er meget ivrige etter å sette en stopper for den seks kamper lange tapsrekken i Premier League.

Førstevalget i mål, Jaaskelainen, skal være klar for spill etter skade. Klasnic og Wheater er tilbake fra suspensjon, og Kakuta er med igjen etter å ha stått over mot Chelsea.

Det står 2-3-0 fordel Bolton på de fem siste innbyrdes. De har spilt svakt, meget svakt, men i dag ser det ut til at de kan stille sterke enn på lenge, og når motstander er svake Wigan som mangler Rodallega, mener vi dette er åpent. Hjemmelaget er favoritter med 45 prosent på folkerekka i skrivende stund, bortelag har bare 28 prosent. Uavgjort blir utgangstegnet, men det er mye mer spennende å gardere for borteseieren enn hjemmeseieren med tanke på eventuelle premier. UB i kamp 7.

8. Derby - Southampton
Dette blir rundens toppkamp i Championship. Derby har startet overraskende godt, og ligger som nummer 3 etter 6-1-3 på sine ti første. De er sterke på hjemmebane, men fikk det ikke helt til da det ble 1-1 hjemme mot Barnsley og tap 0-4 i Leicester før landslagspausen.

Kilbane (f/m) er tilbake i laget, mens Jamie Ward (m) er usikker. Tyson (a) er ute.

Southampton leder Championship etter opprykket fra League One. På hjemmebane vinner de alt som er, mens fem bortekamper har gitt 2-1-2. Det ble tap 1-2 i Cardiff i den forrige.

Barnard, Harding og Jaidi er alle tilbake fra skader, så eneste fravær er Seaborne (f) som havnet i håndgemeng og pådro seg hodeskader utenfor en nattklubb for noen uker siden. Veteranen Connolly (a) fikk hvile i 4-0-seieren mot Watford forrige uke, men kan være tilbake her.

Helt åpent dette. Vi heller mot at hjemmelaget tar poeng, men når vi ser at bortelaget stiller helt topppet, ender vi på helgarderingen. HUB i kamp 8.

9. Middlesbrough - Millwall
Etter tre 0-0-kamper på rad er Middlesbrough to poeng bak Southampton i tabelltoppen. 5-5-0 på de ti første rundene er sterkt. Etter ikke å ha scoret mot Reading, Ipswich og Leicester i de tre siste, bør det komme scoringer og en seier her.

Manager Mowbray har ingen nye skader i troppen og det ventes samme oppstilling som sist.

Millwall har tapt sine tre siste i ligaen, mot Derby, Watford og hjemme mot Burnley. Dette er uvanlig svake takter fra Milwall, og de scorer nesten ikke mål lenger. Man er svakeste bortelag med 0-1-4 og en målforskjell på 3-11.

Spissen Agyemang er lånt inn fra QPR i en måned, i håp om flere scoringer for løvene, som bare har scoret 1 gang på de syv siste spilte. Agyemang blir trolig kastet rett utpå i dag. Dessuten er Henderson (a) og McQuoid (a) tilbake fra skade og sykdom. Marquis (a) er suspendert, like greit siden han sliter med hjernerystelse. Racon (m) og Stewart (f) er ute.

Milwall jobber hardt for å komme ut av den dårlige perioden, men det rapporteres om laber stemning og lite selvtillit i garderoben. Det spørs om det er nok å hente inn en gammel spiss på lån, hvertfall i denne vanskelige bortekampen. Middlesbrough går for å knekke den 101 år gamle klubbrekorden på 11 kamper uten tap fra seriestart. H i kamp 9.

10. West Ham - Blackpool
West Ham og manager Sam Allardyce jager opprykk. 5-3-2 på sesongens ti første gir 4. plass. De to siste før landlagsoppholdet endte med tap 0-1 hjemme for Ipswich og 2-2 borte mot Crystal Palace, en liten nedtur og et resultat av det Allardyce beskriver som "sjokkerende svakt forsvarsspill". Kanskje har John Carew også rett når han sier at de andre lagene i Championship elsker å ta poeng fra West Ham og hever nivået maksimalt når de møter det antatt beste laget i ligaen. Nå jobber Allardyce med å hente tilbake Carlos Tevez på lån, men først må han fokusere på hvordan man tar 3 poeng mot Blackpool.

Bentley (m) er ute i opptil et halvt år etter sin kneoperasjon. Green (k) og O'Neil (m) er også ute. Derimot skal Reid (f), Noble (m) og Taylor (m) være tilbake fra skader. Det er heller ikke umulig at Carew får spilletid igjen, etter at han scoret 2-2-målet borte mot Palace og fortsatte å score for Norge i landslagspausen.

Blackpool har lagt seg til på 7. plass med 4-4-2 hittil, uten egentlig å imponere. De to siste bortekampene har endte med tap 0-1 i Portsmouth og 2-2 i Coventry. For to uker siden slo de tilbake med 5-0 hjemme mot Bristol City.

En ny spiss ved navn LuaLua er hentet inn og kan debutere her. Han har tidligere spilt for Colchester, Newcastle og Portsmouth, før han tok seg en tur sørover til gresk og kypriotisk fotball. Cathcart (f) er usikker.

Det svakeste og nest svakeste laget fra forrige sesong i Premier League møtes her. West Ham ser sterkest ut nå, Blackpool har mistet veldig mange av spillerne som var med på øverste nivå. Man kan vel ikke egentlig stole på West Ham etter det de har vist i det siste, men vi holder dem som et bedre lag enn Blackpool og på hjemmebane skal de ha gode sjanser. H i kamp 10.

11. Cardiff - Ipswich
Cardiff City har 2-1 over Southampton og 0-0 mot Leicester i de to siste på eget gress. De tapte bortekampen i Hull for to uker siden, noe uheldig da de fikk straffespark på stillingen 1-1, men dommeren gjorde om avgjørelsen og minutter senere scoret Barmby 2-1 for Hull. Cardiff ligger på 9. plass med 4-4-2 på de ti første spilte.

Manager Mackay ser ut til å få en rekke spillere tilbake fra skade her, blant annet Conway (m), Gestede (a), Earnshaw (a) og Taylor (f). Kenny Miller er usikker.

Ipswich Town har 5-1-4 innledningsvis. Målforskjellen på 15-17 forteller at det renner inn mål i begge ender, og Ipswich sine tapt 1-7 for Peterborough og 2-5 for Southampton er hittil de mest målrike oppgjørene i ligaen denne sesongen. Traktorgutta kommer fra to seire, 1-0 borte mot West Ham og 3-1 hjemme mot Brighton. De er ubeseiret på sine fire siste.

Collins (f) er sannsynligvis tilbake fra skade, mens Emmanuel-Thomas (m) er høyst usikker. Murphy (a) og Martin (m) er også tilbake fra småskader. Ipswich stiller med Michael Chopra i angrepet, spilleren som var storscorer for Cardiff forrige sesong og i våre øyne blant de beste spissene i Championship. Cardiff solgte ham overraskende billig til Ipswich før sesongen.

Cardiff har stygg statistikk mot Ipswich. På de fem siste står det 5-0-0 fordel Ipswich, målforskjell 11-1 på disse. Ipswich vant 2-0 her i fjor. Det er typisk om Chopra scorer mot sin tidligere klubb i kveld, vi setter gjerne noen kroner på ham som målscorer. Vi tror også Ipswich kan vinne denne kampen, men så enten-eller som de har vært hittil, blir det en HB-gardering i kamp 11.

12. Watford - Crystal Palace
Watford har lagt seg til på nedre halvdel med 2-4-4 på de ti første spilte. De er blant de svakeste hjemmelagene, og blant de mest vriene lagene å tippe også, i våre øyne. De slo Millwall 2-1 i forrige hjemmekamp, etter å ha tapt hjemmekampen mot Nottingham Forest 0-1 få dager i forveien. I den siste spilte, i Southampton, var de sjanseløse og røk 0-4, det var 14 dager siden. Rapportene tyder på at Watford spiller ok på hjemmebane, men plages av såkalt uflaks og billige baklengsmål.

En ny ving er hentet på lån fra Wolves, Kightly debuterer trolig i dag, til tross for at kampformen visstnok ikke er helt på topp. Manager Dyche ser ut til å ha noe så sjeldent som en skadefri tropp.

Crystal Palace er på det jevne med 4-2-4 på de ti første. De har vunnet to av fem bortekamper, det er allerede dobbelt så mange som de vant forrige sesong. De vant 3-1 i Brighton i sin forrige bortekamp, deretter spilte de 2-2 hjemme mot West Ham. Formen ser bra ut, og Palace ser ut som et bedre lag denne sesongen, et lag som kan vinne bortekamper også.

Clyne (f), Dikgacoi (m) og Garvan (m) er tilbake i laget, de har vært ute en stund men er spillere av høy klasse. Det betyr at manager Freedman har et luksusproblem i dag, da det er lite skader nå.

Det ble 1-1 her i fjor, 1-3 sesongen før. Crystal Palace har 3-1-0 på sine fire siste mot Watford. Med spillere tilbake fra skade, bedre form og større postensiale i laget enn på lenge, blir bortelaget våre favoritter. Vi krysser av for poeng til outsideren på Vicarage Road. UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion , et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 15.10.2011 15:55
1. Lillestrøm - Stabæk U B
2. Chelsea - Everton H U
3. Manchester City - Aston Villa H
4. Stoke - Fulham H
5. Norwich - Swansea H
6. Queens Park Ran - Blackburn H
7. Wigan - Bolton U B
8. Derby - Southampton H U B
9. Middlesbrough - Millwall H
10. West Ham - Blackpool H
11. Cardiff - Ipswich H B
12. Watford - Crystal Palace U B

-

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 15.10.2011 15:55
1. Lillestrøm - Stabæk H U B
2. Chelsea - Everton H U
3. Manchester City - Aston Villa H
4. Stoke - Fulham H
5. Norwich - Swansea H
6. Queens Park Ran - Blackburn H
7. Wigan - Bolton U B
8. Derby - Southampton H U B
9. Middlesbrough - Millwall H
10. West Ham - Blackpool H U
11. Cardiff - Ipswich H U B
12. Watford - Crystal Palace U B

-