Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Reuters/Scanpix

Chelsea og Manchester City må vinne

Kun seier er godt nok for storlagene lørdag. Sjekk våre tippetips.

SJEKK HVORDAN: Nå kan du spille uten kortleser hos Norsk Tipping!

Lørdagskupongen består denne lørdagen av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Ny storhetstid for Nottingham Forest

Oddstips 2: Vi stoler på goalgetterne
Premier League: Skade- og karantenerapport

V75 Forus: Millionfest i vest

V75 Forus: Sjekk Azar Karadas sine tips

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

1. West Ham – Arsenal
Hjemmelaget har tatt seg kraftig i nakken de siste ukene og har nå 4-2-1 på de siste sju i serie og cup. Slo Birmingham 2-1 i den første semifinalen i ligacupen tirsdag.

West Ham ligger fortsatt sist i Premier League, men det er bare to poeng opp til Fulham på 14. plass, så situasjonen er langt lysere enn den var i midten av desember.

Arsenal jakter febrilsk på serieleder Manchester United, men måtte nøye seg med ett poeng mot medaljerival Manchester City forrige runde. Ligger nå på tredjeplass med fire poeng opp til United. Tapte deretter noe overraskende 0-1 for Ipswich på bortebane i ligacupen onsdag og stilte med et bra mannskap.

På de siste sju i serie og cup har det ikke blitt bedre enn 2-3-2.

Legg merke til at Arsenal (sammen med City) er seriens beste bortelag (6-3-2).

Da lagene møttes på Emirates i slutten av oktober, vant Arsenal 1-0. Arsene Wengers mannskap tok alle poengene mot West Ham forrige sesong, og på de siste 20 møtene står det 11-5-4 i favør Arsenal.

Klar bedring for hjemmelaget på skadefronten nå, men spissen Victor Obinna soner karantene. Hos Arsenal er Bacary Sagna fortsatt suspendert, mens keeper fabianski er skulderskadet og det innebærer at Wojciech Szczesny fortsetter i mål.

Arsenal scorer ikke mål for tiden, hjemmelaget er på vei opp formmessig. UB.

OBS: Nå kan du tippe på iPhone og Android

2. Chelsea – Blackburn
Chelsea fikk en etterlengtet opptur med 7-0 mot Ipswich i FA-cupen forrige helg. Var det vendepunktet etter en begredelig start på vinteren?

London-klubben har falt helt ned til femteplass med ni poeng opp til United. Når man tar i betraktning at man også har spilt én kamp mer enn serielederen, er det nødt til å bli tre poeng i dag for å holde liv igulldrømmen.

Blackburn på sin side sprudler av selvtillit og står med 3-0-1 på de siste fire i serie og cup. Har klatret opp til tiendeplass med 28 poeng – sju færre enn dagens motstander.

Chelsea vant 2-1 da lagene møttes på Ewood Park i høst, og på de siste 20 møtene har det blitt 13-5-2 i Chelseas favør.

Storseieren over Ipswich fikk trolig litt selvtillit tilbake i Chelsea-laget og da skal det være en bra sjanse mot et Blackburn-lag med få skadeproblemer. H.

3.Manchester City – Wolverhampton
City har en fin statistikk fra senhøsten og frem til nå: På de siste 15 kampene i serie og cup er det bare blitt ett tap (8-6-1). Det har ført den hardtsatsende klubben opp på andreplass på tabellen – to poeng bak erkerivalen United. City har imidlertid spilt to kamper mer, så ingen poeng kan tapes i jakten på serieledelsen.

Til tross for en utsatt tabellsituasjon, har Wolverhampton vist at de kan slå hvem som helst denne sesongen. I vinter har det blitt tre poeng både mot Chelsea og Liverpool, og dagens motstander ble sendt hjem med 1-2 da lagene møttes i slutten av oktober.

De siste 11 oppgjørene mellom lagene har endt 5-2-4 i favør Wolves.

Edin Dzeko får trolig sin debut for City lørdag, viktige David Silva er friskmeldt igjen og kun Balotelli og Richards er ute. Hos Wolves returnerer endelig kaptein Karl Henry igjen, likeså forsvarsspillerne Jody Craddock og Steve Mouyokolo. Men selv om Wolverhampton har tatt skalpen til både Liverpool og Chelsea nylig, tror vi på tre nye poeng til City. H.

4. Wigan – Fulham
Hjemmelaget er inne i en dårlig periode, men kunne glede seg over 3-2-seier i FA-cupen borte mot Hull forrige helg. Før det hadde man bare vunnet én av de siste ni.

Ligger nest sist i Premier League, men opp til Fulham på 14. plass skiller det bare ett poeng.

Bortelaget har kommet seg noe etter en meget svak november og desember og har tatt seks poeng på de tre siste seriekampene.

Det er verdt å merke seg at Fulham bare har vunnet én bortekamp denne sesongen (1-5-4).

Innbyrdes siden 1997 er det svært jevnt: 6-5-6, men Fulham vant 2-0 i oktober og 2-1 i april.

Svært viktige Charles N'Zogbia er tilbake for hjemmelaget etter tre kampers karantene. Dessverre for hjemmelaget må Tom Cleverly melde pass, i tillegg til et par andre langtidsskadde spillere.

For Fulham er det svært gledelig at både Moussa Dembele og Andy Johnson er friskmeldte igjen og nyervervelsen Steve Sidwell går trolig rett inn i startoppstillingen.

Dette ser like åpent ut som statistikken indikerer. HUB.

5. Stoke – Bolton
Det har ikke vært lett å finne noe mønster i disse lagenes resultater i vinter; på de siste fem i serie og cup står det 2-1-2 til begge to.

Stoke ligger på 11. plass med 27 poeng på 21 kamper, mens Bolton innehar 7. plassen etter å ha tatt 30 poeng på 22 kamper. Den gode tabellplasseringen til tross: Bolton har bare tatt ti poeng på bortebane denne sesongen (2-4-5).

Bolton vant 2-1 både da lagene møttes i høst og på samme bane i april. De siste fem har endt 3-1-1 i favør Bolton.

Hjemmesterke Stoke er tilnærmet skadefrie, kun Sidebe og Gudjohnsen er på skadelisten. Det er verre stilt med Bolton som nå også har mistet spissen Ivan Klasnic med skade. Den viktige midtbanespilleren Lee Chung-Yong er fortsatt på landslagsoppdrag med Sør- Korea i Asia Cup og Gretar Steinsson og Stuart Holden er høyst usikre. HU.

SJEKK HVORDAN: Nå kan du spille uten kortleser hos Norsk Tipping!

6. West Bromwich – Blackpool
Det har vært langt enklere å tippe på West Brom i vinter enn lagene i kampen over. I de siste seks oppgjørene har det bare vært å sette pengene på motstanderen, så har gevinsten vært i boks. Den siste fadesen kom i FA-cupoppgjøret mot Championship-klubben Reading forrige helg (tapte 0-1 borte).

En annen faktor som har gjort det enkelt å spille på West Bromwichs kamper, er at laget nesten aldri spiller uavgjort; ingen av de siste elleve kampene har endt med U (2-0-9).

West Brom ligger likevel på riktig side av nedrykksstreken med 22 poeng på 21 kamper.

Blackpool gikk på en enda større smell mot League One-kluben Southampton i sin FA-cupkamp forrige helg (tapte 0-2 borte). Snudde imidlertid midtukekampen mot Liverpool og vant 2-1på hjemmebane.

Det er det ingen tvil om at det nyopprykkede laget har klart seg langt bedre enn forståsegpåerne hadde tippet før seriestart. Blackpool ligger nå helt oppe på niendeplass og har også spilt en til to kamper færre enn alle lagene rundt seg på tabellen.

Vær obs på at Blackpool er ligaens tredje beste bortelag, med 17 poeng på 12 kamper (5-2-5). Det er seks poeng mer enn det serieleder United har klart på fremmed gress.

Blackpool vant 2-1 da lagene møttes i november, men West Bromwich gikk seirende ut av begge oppgjørene forrige sesong.

Hjemmelaget fåt tilbake midstopper Gabriel Tamas etter karantene, men nå må kollega Jonas Olsson sone. kaptein og førstekeeper Scott Carson vrakes til fordel for Boaz Myhill (gjør sin første Premier League-kamp for hjemmelaget). Toppscorer Peter Odimwingie er som vanlig usikker.

Hos Blackpoll er det meste fryd og gammen. David Carney er fortsatt på Asia Cup med Australia, ellers er det kun Elliot Grandin som er usikker (måtte forlate banen mot Liverpool). B i utgang, men alle tegn på det største forslaget.

Nyhet: Nå kan du spille uten kortleser!

7. Burnley - Queens Park Rangers
De siste seks kampene er hentet fra Championship.

En pussig statistikk for Burnley i vinter: Det er blitt seier og tap annenhver gang på de siste ni kampene (5-0-4), så da er det nesten fristende spille ren B. Men serieleder QPR har ikke vist gode nok takter i det siste til at vi våger det.

Burnley er ett av mange lag som håper å kapre en av kvalifiseringsplassene, og for tiden skiller det fire poeng til Watford på den gjeve sjetteplassen.

QPR har med sine 48 poeng 13 mer enn dagens motstander, men serieledelsen er truet av en nokså svak poengfangst på senhøsten og i vinter. På de siste 16 i serie og cup er det bare blitt fem triumfer (5-7-4).

Det står 5-1-0 på de fem siste tilsvarende. Hjemmelaget har svært lite skadebekymringer og står med flotte 8-2-3 hjemme på Turf Moor.

Serieleder Queens Park rangers må unnvære en av lagets beste spillere, James Mackie, for resten av sesongen. Den skotske landslagsspilleren har startet i 25 av 26 ligakamper for QPR denne sesongen og scoret ni mål. Mackie ble skadet i forrige helgs cupkamp mot Blackburn. I tillegg er fem-seks mann ute for bortelaget (men disse har ikke vært sentrale så langt).

Vi har god tro på at hjemmelaget fortsetter den gode tendensen de har på hjemmebane og mot QPR. H

8. Norwich – Cardiff
Lag nummer 3 og 2 på tabellen. Begge har 43 poeng på 25 kamper (fem færre enn QPR), men Cardiff har to mål bedre målforskjell enn Norwich.

Norwich er imidlertid formlaget av de to med 5-5-2 på de siste 12 i serie og cup. Cardiff har hatt en tøff vinter og står med 3-3-6 på tilsvarende.

På de siste 11 oppgjørene mellom lagene står det 6-1-4 i favør Norwich. Cardiff vant høstkampen 3-1, men Norwich tok alle tre poengene i tilsvarende kamp forrige sesong.

Ingen nye problemer for hjemmelaget mannskapsmessig, men forsvarsspilleren Henri Lansbury er tilbake etter å ha mistet de siste fire ligakampene.

Cardiff må fortsatt unnvære toppscorer Jay Bothroyd, men Jon Parkin (hentet inn fra Preston) er aktuell. Bråkmaker Craig Bellamy er trolig klar selv etter ukens trøbbel.

Solide 7-2-4 for Norwich hjemme og Cardiff har ikke glitret den senere tiden. 4-0-1 på siste fem tilsvarende. H.

SJEKK HVORDAN: Nå kan du spille uten kortleser hos Norsk Tipping!

9. Leeds - Scunthorpe
Hjemmelaget har bare tapt én av sine siste fjorten kamper (6-7-1), men det er ikke blitt seier på de siste fem kampene (0-4-1). Leeds ligger for tiden på femteplass, to poeng bak opprykksplassen til Cardiff.

Scunthorpe er inne i en forferdelig periode, med 1-0-8 på de siste ni kampene. Det har sendt laget ned på nest siste plass. Men ettersom det bare er tre poeng opp til sikker plass og «The Iron» har spilt to kamper mindre enn lagene rett over streken, er det likevel håp om å beholde plassen.

Det er verdt å legge merke til at Leeds bare har tatt 21 av 41 poeng på Elland Road denne sesongen, og at Scunthorpe har brukbare 6-0-6 på fremmed gress.

Leeds vant hele 4-1 da lagene møttes i serien i slutten av november, og Leeds tok alle seks poengene forrige gang lagene var i samme divisjon – i 2008/09.

Stort sett bare gode nyheter for Leeds-fansen om dagen. Kaptein Ricahrd Naylor gjør comeback lørdag etter å ha vært ute siden slutten av november. Og ellers er det kamp om plassene da manager Simon Grayson har lite skadeproblemer i mannskapet sitt.

Bortelaget Scunthorpe er verre stilt og fire-fem spillere sliter med skader og er usikre. 6-2-4 for Leeds hjemme på Elland Road, mens Scunthorpe faktisk har 6-0-6 på bortebane og slo hjemmesterke Burnley i sin nest siste bortekamp.

Leeds spiller en svært viktig omkamp i FA-cupen hjemme mot Arsenal allerede onsdag og den kan forstyrre. H

10. Watford – Derby
Watford har virkelig funnet formen; de siste seks kampene i serie og cup har endt med seier, og det siste tapet kom for over to måneder siden. Elton Johns favorittklubb scorer også mye mål om dagen – tre i snitt på de siste seks.

De imponerende resultatene har sendt Watford helt opp på kvalikplass (med én til to kamper mindre spilt enn de fem lagene over på tabellen.

Derby så ut som en opprykkskandidat frem til slutten av november, men har falt helt ned på 13. plass etter en særdeles svak periode og cuptapet borte mot Crawley mandag bekreftet den dårlige trenden og det er ingen tvil om at manager Nigel Clough kommer til å gjøre endringer her.

Kaptein John Eustace må fortsatt unnvære (ble skadet 1. nyttårsdag) for hjemmelaget, ellers er det lite problemer for London-laget. For Derby er det heller ikke vesentlige problemer.

4-4-1 på de siste ni tilsvarende og før eller siden ryker Watford igjen, vi spekulerer og setter HUB.

11. Millwall -Ipswich
Millwall tapte hele 1-4 på hjemmebane for Birmingham i FA-cupen forrige helg, men var uten tap på de åtte siste før det. (4-4-0). Hjemmelaget ligger på niende, tre poeng bak kvalikplass, mens Ipswich er på en utsatt 19. plass.

Etter en litt trøblete periode,med blant annet 0-7 borte mot Chelsea i FA-cupen, søndag, fikk Ipswich en kjempeopptur med 1-0 over Arsenal i ligacupens første semifinale onsdag. Ikke utenkelig at sparkingen av Roy Keane hadde effekt.

Det er viktig å ta med i beregningen at Ipswich har hatt et meget tøft program så langt i 2011, med kamp mot Premier League-lag både søndag og onsdag.

Den nye spissen Josh McQuoid er uaktuell for hjemmelaget, likeså Paul Robinson og Liam Trotter.

For Ipswich er både lånespillerne jake Livermore og Rory Fallon aktuelle (begge var cuptied mot Arsenal)

Vrien kamp dette, har kampene mot Chelsea og Arsenal kostet for mye for bortelaget, eller rir de videre på oppturen etter å ha slått Arsenal?

Vi tror på hjemmeseier. H.

12. Nottingham Forest – Portsmouth
Forest er inne i en fin periode og har 4-1-0 på de siste fem i serie og cup. Er for alvor med i opprykkskampen og ligger bare ett poeng bak kvalifiseringsplass. Har også spilt færre kamper enn alle lagene over seg.

For Portsmouth er ikke situasjonen like lys. På de siste fem er det blitt 0-2-3, og forrige helg røk man 1-3 for Brighton på bortebane i FA-cupen. Er nå nede på 18. plass, fem poeng over nedrykksstreken.

Legg merke til at Forest er det eneste laget i ligaen som ennå ikke har tapt på hjemmebane (6-6-0). Portsmouth har 4-2-7 på fremmed gress.

Seriemøtet mellom lagene i slutten av november endte med 2-1-seier til Portsmouth. Før det hadde ikke lagene spilt mot hverandre siden 2003.

Hadde vi satt penger på hvem som rykker direkte opp fra Championship ville vi brukt penger på Nottingham Forest. Som kanskje har det sterkeste mannskapet i divisjonen nå. Hjemmelaget er ubeseiret i de 31 Championship-kampene hjemme på City Ground og har kun ett tap i alle turneringer siden slutten av oktober.

Manager Billi Davis har seks gode spissalternativer til lørdagens kamp nå som både David McGoldrick og Robert Earnshaw er friskmeldte og i tillegg er kaptein og midtbanegenarl Paul McKenna tilbake etter skadefravær.

Pengelense Portsmouth må fortsatt unnvære Richard Hughes og Michael Brown (må løse ut penger hvis disse spiller en kamp til). Den gode spissen Dave Kitson er igjen suspendert og det samme gjelder for forsvarsspilleren Greg Halford.

Vi synes Nottingham Forest er kupongens sikreste kamp. H

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 15.01.2011 15:55
1. West Ham - Arsenal U B
2. Chelsea - Blackburn H
3. Manchester City - Wolverhampton H
4. Wigan - Fulham H U B
5. Stoke - Bolton H U
6. West Bromwich - Blackpool H B
7. Burnley - Queens Park Ran H
8. Norwich - Cardiff H U
9. Leeds - Scunthorpe H
10. Watford - Derby H U
11. Millwall - Ipswich H
12. Nottingham Fore - Portsmouth H

486-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 15.01.2011 15:55
1. West Ham - Arsenal H U B
2. Chelsea - Blackburn H
3. Manchester City - Wolverhampton H
4. Wigan - Fulham H U B
5. Stoke - Bolton H U B
6. West Bromwich - Blackpool H U B
7. Burnley - Queens Park Ran H
8. Norwich - Cardiff H U
9. Leeds - Scunthorpe H
10. Watford - Derby H U B
11. Millwall - Ipswich H
12. Nottingham Fore - Portsmouth H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill