Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Tony Marshall (PA Photos)

Chelsea tar skalpen på Manchester United

Vi tror Chelsea skaper fornyet spenning i Premier League. Sjekk tirsdagens oddstips.

Tirsdagens langoddsprogram byr på hele 101 objekter. Det starter med 15 km menn i ski-VM og fortsetter med svensk og finsk hockey. Deretter er det enorme mengder objekter fra britisk fotball, med Chelsea - Manchester United som det store høydepunktet, før det hele avsluttes med NHL.

Flere tips tirsdag:
Denne gjengen er råsterke hjemme
Lesernes oddstips tirsdag

For langt opp?
Når det gjenstår elleve serierunder for de to tetlagene, Manchester United og Arsenal og tolv for Chelsea, er det svært mye som tyder på at ligamesterskapet står mellom United og Arsenal. Med seier i kveld vil Chelsea fortsatt ha 12 poeng opp til United (med en kamp til gode). Lagene skal også møtes på Old Trafford i den tredje siste serierunden, og selv om Chelsea vinner begge disse to innbyrdes oppgjørene, så må altså United avgi en del poeng utenom disse to kampene for at Chelsea skal kunne utfordre om ligamesterskapet.

Les også: United er mest spilt i kveld

Statistikken med seg
Uansett så tror vi sterkt på Chelsea-seier i kveld. Det står 5-2-0 på de siste sju tilsvarende mellom lagene i ligaen, og Chelsea-trener Carlo Ancelotti har et tilnærmet skadefritt mannskap å velge fra. Etter at Everton slo Chelsea ut av FA-cupen, er det kun serien og Champions League som gjenstår for Chelsea denne sesongen. Chelsea har slik vi ser det, et ganske så overkommelig program igjen i Premier League, hvis man ser bort fra de helt avgjørende kampene mot Manchester United.

Manchester United har ikke glimret på bortebane denne sesongen og lørdagens 4-0 seier borte mot Wigan var kun lagets fjerde trepoenger borte denne sesongen. 4-8-1 er en veldig spesiell bortestatistikk.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

Til tirsdagens kamp må Alex Ferguson fortsatt unnvære Rio Ferdinand, Evans, Anderson, Valencia, Park og muligens også Ryan Giggs. Men artilleriet i front er intakt (Nani, Berbatov, Rooney og supersub Hernandez).

Luksusproblem for Ancelotti
Det er nok veldig sannsynlig at Manchester United kommer til å gå defensivt ut i kveld, og være svært tilfreds med uavgjort. Mens Chelsea må og kommer til å angripe. Det er fortsatt uvisst hvordan Ancelotti kommer til å disponere sitt mannskap. Men etter det svært mislykkede forsøket (hjemme mot Liverpool) med både Anelka, Drogba og Torres fra start, er det tvilsomt om alle tre starter. Didier Drogba ligger nærmest til å bli vraket fra startoppstillingen.

Norsk Tipping tilbyr 2,15 på hjemmeseieren og 3,05 på poengdeling. Med tanke på hvor bra tak Chelsea har hatt på United på Stamford Bridge de senere årene, tror vi mest på hjemmeseieren som selvsagt kan spilles som singel.

Spilleforslag 1 tirsdag:
Kamp 44 Chelsea - Manchester United 2,15 3,05 3,15
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger tirsdag:
- Tre serierunder gjenstår i den svenske eliteserien før sluttspillet. De åtte beste går dit, og vinneren av eliteserien velger fritt av lag 5-8 hvem de vil møte i kvartfinalen (som spilles best av sju). Det er således mange lag som har noe å spille for, sjekk tabellen før du gjør dine innsatser.
- Skellefteå vil med seier hjemme mot Färjestad være på god vei mot førsteplassen
- Våre svenske venner melder for øvrig om at Södertälje (fire strake seirer mot Brynäs) må prøves borte mot Brynäs. Bortelaget har alt å spille for. Odds 2,95.
- Hjemmelagene AIK, Timrå og Frølunda jager alle åttendeplassen og må nesten vinne sine respektive kamper
- Nottingham Forest viser dessverre litt sviktende form, men har normalt en bra sjanse borte mot svært skaderammede Middlesbrough
- Godtgående Brentford bår ha en bra sjanse hjemme mot Notts County
- 1,40 på at Everton elimenerer Reading i FA-cupen, det var fryktelig lavt
- Sjekk ellers vårt Lesernes oddstips for gode forslag fra våre lesere