Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Scanpix/Reuters

City avgjør på hjemmebane

Sporting Lisboa har 1-0 å gå på, men det er ikke nok i Manchester. Her er dagens oddstips.

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Kongen har funnet formen
Tippetips: Tøff oppgave for United

Trav Bergen: Rogalendigene tar for seg

Langoddsen byr på vintersport, svensk ishockey og en rekke spennende returoppgjør i Europa League. Begge Manchester-lagene skal ut mot tøffe motstandere og begge ligger under med ett mål fra det første oppgjøret.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
88. Athletic Bilbao - Manchester United H 2,65
Baskerne spilte en kjempekamp på Old Trafford og har 3-2 å gå på før denne returkampen på San Mames. De stiller toppet lag med storscorer Llorente i form, og dette blir vrient for Sir Alex og United. Engelskmennene må fremover og score, men å vinne på denne banen er det svært få som lykkes med, og vi tror hjemmelaget satser maksimalt på å ta en prestisjefylt seier selv om uavgjort er nok til avansement. 2,65 på H er flott odds og blir dagens langskudd.

Dagens avslag
95. Udinese - AZ Alkmaar H 1,75
AZ er i kjempeform og vant den første kampen 2-0. Det betyr grovt fortalt at de er videre med ettmålstap og bedre i kveld, og selv om Udinese skulle finne på å toppe laget til en EL-kamp for en gangs skyld, er det vanskelig å slå et lag av AZ sitt kaliber. Formen hos hjemmelaget er ikke like god lenger. 1,75 synes vi er for tynt på H, selv om bortelaget mangler viktige Martens og kan tillate seg et begrenset tap.

I anledning at vi teller ned til Tippeliga-start inviterer vi deg til en konkurranse hvor du både kan vinne verdens beste mobiltelefon og en haug med Flax-lodd. Vi trekker ute en vinner som får en Samsung Galaxy Note, kalt verdens beste mobiltelefon av amobil, og 10 Flax-lodd. I tillegg trekker vi ut ytterlige 9 vinnere som også får 10 Flax-lodd.

Konkurransen
I 1991 fikk den øverste divisjonen i Norge navnet Tippeligaen, hvem vant den første sesongen?

A Rosenborg
B Vålerenga
C Viking

For å svare sender du ntkonk + bokstav på sms til 2242 (eksempelvis ntkonk A). Returmeldingen koster 1 krone. Mobilnummeret ditt vil kun bli brukt til å kontakte deg hvis du vinner en av premiene. Konkurransen går fram til 31. mars.

Dagens spill
Det er vriene forutsetninger for flere av kampene i Europa League, der det står om sammenlagtseire og flere lag leder med både ett og to mål og er videre med en rekke forskjellige resultater i kveldens returoppgjør. Men man kan snu på det og si at for andre er saken klar. Vi ser nærmere på Manchester City og Olympiakos.

103. Manchester City - Sporting Lisboa
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 1-0 til Sporting i Lisboa.

Manchester City slo Porto 2-1 og 4-0, men Sporting klarte de ikke slå. De så ikke ut til å ha dagen, men 0-1 skal være mulig å hente opp på Etihad Stadium. City tapte 0-1 i helgen også, i Swansea, men på hjemmebane i Premier League har de lyseblå 14-0-0 og en målforskjell på 42-6.

Barry (m) sliter med vond rygg og får trolig stå over. Kompany (f) og Zabaleta (f) er ute, mens Lescott kan være tilbake, på benken til å begynne med. Mancini stiller med denne troppen:

Hart, Pantilimon, Richards, Lescott, Savic, K. Toure, Clichy, Kolarov, Milner, Pizarro, Johnson, Nasri, Silva, De Jong, Y. Toure, Dzeko, Aguero, Balotelli.

Sporting spilte klokt i den første kampen, og Xandaos scoring med hælen var en fryd for øyet. At det skulle holde til seier var litt overraskende, men nå er Sporting videre med uavgjort og ettmålstap med scoring, et godt utgangspunkt. De kommer fra 5-0 mot Guimaraes på søndag og formen er god, men ikke bedre enn at de røk 0-1 borte for Setubal i forrige bortekamp og har 4-3-4 på bortebane i Portugal.

Trener Sá Pinto stiller med følgende tropp, der eneste endring fra forrige kamp ser ut til å være at Pereira (f) er ute:

Målvakter: Patrício, Tiago, Boeck.
Forsvar: Polga, Evaldo, Carriço, Xandão, Insúa.
Midtbane: Capel, Carrillo, Schaars, Neto, Santos, Jeffrén, Martins, Fernandez, Izmailov, Pereirinha.
Angrep: Ribas, Rubio, Wolfswinkel.

Vi husker Agüeros matchvinnerscoring på overtid i CL-kampen mot Villarreal, som City måtte vinne for å henge med. City pleier å levere på hjemmebane når det virkelig gjelder. I dag trenger City 2-0, og vi tror de klarer det. Sportspill bruker Norsk Tippings 1,62 på hjemmeseier med to mål eller mer.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

109. Olympiakos - Metalist Kharov
1/8-delsfinale, returoppgjør etter 1-0 til Olympiakos i Ukraina.

Olympiakos viser meget god form for tiden. Hjemme i Hellas går de fra seier til seier og det er evigheter siden de slapp inn et mål. Den gode formen viser seg i Europa League også, der Rubin Kazan ble slått 1-0 og 1-0 forrige runde, og sannelig klarte man å slå godtgående Metalist med samme sifre i Ukraina.

Det ble mye gult på Olympiakos i den første kampen mot Metalist og mot Rubin også, og i dag skal Papadopoulos (f), Olof Mellberg (f) og innbytter Holebas (f/m) være suspendert.

Metalist har gjort det veldig bra i Europa League hittil, blant annet sendte de Salzburg ut med 8-1 sammenlagt forrige runde. De har vært nevnt som en outsider til å vinne hele turneringen, og formen i ukrainsk serie er det lite å si på, der de er nummer 3 bak Dinamo Kiev og Shakthar Donetsk, og ubeseirede på bortebane.

Edmar (m) er suspendert etter rødt kort sist.

Olympiakos er råsterke på hjemmebane, har et potte tett forsvar og vi tror de sikrer kvartfinale med et 1-0 eller 2-0-resultat i kveld. Her satser vi på et lag som ikke trenger å vinne, men formen til grekerne er så god at vi spiller H til 1,80 og får en EL-dobbel til 2,92 i total odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 21.00.

103. Manchester City - Sporting Lisboa (0-1) 1,62 3,75 3,40
109. Olympiakos - Metalist Kharkov 1,80 3,05 3,40

Total odds 2,92

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill