Har du lyst til å lære deg spansk? Det er ikke mer enn 118 dager igjen til 1. juli, men dersom du går inn for å lære deg en glose hver dag fram til da, vil du ha lært deg hele 118 spanske ord innen du tar ferie, og det er faktisk ikke så lite.

Tren hjernen med Hjerneklubben.no

Viktige gloser
Du kan nemlig komme langt på vei med bare å snakke litt. For eksempel kan du lære deg viktige ting som å spørre om veien, forklare noe for en lege/på apoteket, bestille på restaurant e.l.
I tillegg opplever de fleste som lærer språk at det faktisk er både morsomt og godt å utfordre hhjernen litt.

Det er jo heller ikke alle som snakker engelsk, og vi har vel alle opplevd håpløse situasjoner på grunn av språkbarrierer. Kan man litt av språket får man ofte mer ut av reisen, fordi man kan snakke med innbyggerne på stedet du besøker, høre historier og få tips du ellers aldri ville fått.

Ingen pugging
Vi er alle enige i at pugging er en smule kjedelig, og i tillegg er det ingen garanti for at vi husker det vi pugger, med mindre du kan noen gode husketeknikker.

Les mer om husketeknikker?

Med SpråkSprint lærer du gloser på en enkel, hurtig og morsom måte. Ved å kombinere måten vi lærte på som barn sammen med huskesystemer og akselerert læring, vil du i løpet av kort tid ha lært det du trenger av ord - for både å forstå og gjøre deg forstått.

Dagens spanske glose er:
un equipaje (uttales: ekipache (tysk ch))
(en bagasje)

Nå utfordrer vi deg til å lære deg et spansk ord fram til sommerferien. Skriv de ned og lag gjerne en huskefantasi, slik at du lettere husker ordene. Her er et eksempel:

En huskefantasi for ordet pastel, som betyr bakverk/kake, kan være å tenke at du baker en kake i pastellfarger.

Er du ekstra ivrig så forsøk gjerne å lære deg 2 eller 3 ord hver dag. I så fall vil du kunne hele 236 eller evt. 354 ord før sommerferien.

«Knagger er viktig»
Psykolog Kjetil Friisø Ramborg mener at Språksprint er en god måte å lære nye språk på.

- Det som er spesielt vanskelig med språklæring er at man ikke har noen «knagger» å henge nye ord på. Dette løser Språksprint veldig godt, sier Ramborg.

Første språk Hjerneklubben har lansert er spansk. Spansk er det tredje mest talte språket i verden, etter arabisk og engelsk, og snakkes blant annet i Spania og i de fleste landene i Sør- og Mellom-Amerika. Dermed kan du få bruk for dette språket på mange fremtidige ferier, i land hvor engelsk ikke snakkes i like stor grad som i Europa. Kan du spansk forstår du også ofte italiensk og portugisisk.

Etter hvert vil Hjerneklubben også lansere flere språk, blant annet italiensk, portugisisk, fransk, tysk og kinesisk.

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk kan medlemmene av Hjerneklubben forbedre sin hukommelse, sitt fokus, sin IQ og sine matematikkevner ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Geografi er siste skuddet på stammen, så for de som er interessert i dette, har man nå en unik mulighet til å trene opp sine kunnskaper.

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.