Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Dater gjerne single mammaer

Ny undersøkelse viser at norske menn gjerne dater kvinner som har barn.

(Side2): Alene med barn, betyr ikke nødvendigvis at du kommer til å være «alene» så veldig lenge.

En ny undersøkelse gjennomført av Match.com, Norges største nettdatingtjeneste avslører at barn overhodet ikke er noen hindring, når vi leter etter en ny partner å dele livet med.

Finn single der du bor!

Overraskende høyt
1800 norske kvinner og menn deltok i undersøkelsen, som avdekker det noe overraskende resultatet. Hele 82 % av de spurte kvinnene var åpne for å date en som har barn fra før av, mens 74 % av mennene sa de det ikke hadde noen betydning.

Redd for å bli nr. 2
Kun 1 av 10 kunne ikke tenke seg å date en med barn. Hovedgrunnen er at de vil ha friheten til å gjøre spontane ting med sin partner. Enkelte sier også at de ikke vil bli nummer to i sin partners liv, noe man automatisk blir dersom partneren har barn fra før.

Single på nett
- Match har mange single foreldre som søker etter kjærligheten, forteller Hanna Bergholm, nordisk markedsdirektør i Match.com.

- Denne undersøkelsen viser at barn absolutt ikke skremmer bort menn eller kvinner når de skal velge sin partner. Jeg er sikker på at resultatene fra undersøkelsen vil gi en god dose selvtillit, til single foreldre som ønsker å finne sin partner.

Hjelp?På Match Affinity finner vi en partner til deg!

Drømmer om kjernefamilie
I undersøkelsen kom det også fram at 6 av 10 single, som ikke har barn, ønsker seg barn. 2 av 10 av de spurte har ikke bestemt seg enda, mens 18 prosent sier at de ikke ønsker seg barn.

Kjernefamilien står sterkt blant norske single, og majoriteten ønsker seg ett eller to barn dersom de kunne velge fritt. Videre sier de single at de gjerne vil ha vært sammen med sin partner i to år, bo utenfor byen i en villa eller et hus og være fast ansatt, før de får barn.

Bryllup utgår
Ifølge undersøkelsen er den tradisjonelle familien med gifte foreldre, i endring. Kun 35 prosent av de spurte sier at de vil være gift før de får barn.

Til sammenligning ønsker hele 56 prosent å være i samboerskap når de blir foreldre. Menn uttrykker i større grad enn kvinnene et ønske om samboerskap, 59 prosent mot kvinnenes 48 prosent.

Møt single, med og uten barn, på Match - Norges største datingarena på nett

Undersøkelsen ble gjennomført blant Match.coms norske medlemmer i mars 2011. 1800 medlemmer svarte på undersøkelsen, med et representativt utvalg av kvinner og menn.

Mer sex og samlivstoff på side2.no/samliv