Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Datingtips utgått på dato

På jakt etter en å dele livet med? Det kan være mye enklere enn du tror.

Sommeren er snart over, og dermed også kanskje håpet om å finne en sommerprinsesse eller en strandhunk å krype under teppet med når høstkulden setter inn.

Men fortvil ikke - det er fortsatt gode muligheter til å finne en å dele fremtiden med.

Nettdating er mer populært enn noensinne og kan heldigvis utføres uten at du trenger å trekke på deg gummistøvler og allværsjakke - nemlig fra sofakroken.

Klikk her for å søke blant hundrevis av andre single - helt gratis!

Antagelig vil det gå mye lettere om du dropper disse utgåtte datingtipsene nettsiden iVillage.com skriver om også.

Lage mat
«Lag mat slik hans mor gjorde og han vil garantert gifte seg med det», heter det seg. Vel - ikke i alle situasjoner. Klart den andre parten vil bli glad for en god kyllingmiddag eller et stykke varm eplekake med is, men oppstår det ingen gnister mellom dere av den grunn i følge ekspertene.

I steden for å tenke på hvordan du skal få en annen til å bli forelsket i deg så prøv heller å bli godt kjent med vedkommende og la vedkommende bli godt kjent med deg. Det er den eneste måten å finne ut om dere er en god match på, lyder rådet nå.

Vil du ha hjelp til å finne den rette?
Med Match sin store personlighetstest og ekspertise kobles du opp mot andre som vil møte deg!

Klikk her for å prøve Match Affinity

I siste liten - nei takk
Om han eller hun ringer deg noen timer før en kinoforestilling og inviterer deg med, så har man blitt opplært til at man da skal si nei. Man vil vel ikke avsløre at man ikke hadde noe bedre å gjøre?

Tull og tøys sier ekspertene nå. I starten av et forhold kan man gjerne være litt spontan, og det kan kommer fra begge hold. Si ja og kjenn på lykkefølelsen.

Pen mat
Det er sagt at ingen mann vil gifte seg med noen som spiser som en gris, og at man derfor ikke skal spise sølete mat eller mat som må tygges godt.

Feil igjen. Det eneste man skal ta hensyn til på en date er prisen, og ikke bestille helt over evne i tilfelle den andre parten gjerne vil ta regningen.

I tillegg kan det kanskje være lurt å droppe hvitløken om man gjerne vil ha et godnattkyss senere på kvelden, tipser ekspertene om.

Vent 2 dager
Du har sikkert fått høre regelen om at man ikke kan ta kontakt før etter to dager, etter at man har vært på en date sammen.

Vel, nå kan du glemme den også. Ekspertene sier man alltid skal sende en melding og takke for en hyggelig kveld, om man ønsker å treffe vedkommende igjen.

Det viser for det første at du hygget deg i tiden dere var sammen, samtidig som at det sender signaler om at du kunne tenkt deg å gjøre det igjen.

Den andre parten vil garantert svare, og kanskje benytte anledningen til å spørre om dere skal treffes igjen snart, om det han eller hun også ønsker det.

Ikke ha sex i starten
Det å ha sex i begynnelsen av et forhold er synd og skam, og viser i hvert fall tydelig om en kvinne er løs på tråden eller ikke. Eller...

«Om man skal ha sex etter en, to eller tre dater er egentlig ikke så viktig», sier Ph.D. og forfatter Bonnie Eaker Weil.

«Det som er viktig er at når man går til det skrittet å ha sex, så føler man seg trygg nok på den andre til at det vil bli en fin og god opplevelse.»

Så da er det altså opptil hver og en da - ikke verst det.

Ingen gjerrigknark, takk
Tradisjonelt sett så er vi opplært til at mannen bør betale, ihvertfall om han inviterer en kvinne på date. Og at dersom han ikke betaler så bør vi kvitte oss med han fortere enn svint.

Vel, nå finnes det jo en del menn som av forskjellige årsaker ikke alltid har så mye penger, men det behøver jo absolutt ikke bety at han er noen kiip type av den grunn.

Dersom har spør om dere kan spleise på regningen er det altså helt greit. Gi han en ny sjanse og takk ha til en ny date om tilbudet kommer.

Om han stadig ber deg om å ta regningen derimot, så bør varsellampene blinke. Hvor blir det av hans egne penger?

Ingen gnister, ingen 2. date
At det ikke er noen vits i å gi forholdet en sjanse dersom det ikke finnes noen gnister mellom dere etter første møtet, er også en myte.

«Kjærligheten trenger tid til å utvikle seg dersom den skal vare», sier Weil.

«Kjærlighet ved første blikk går som regel over etter den første tiden, men ekte kjærlighet må man være litt mer tålmodig for å oppleve.»

Derfor anbefales det stadig oftere at man tar seg tid til både en andre og en tredje date, selv om man i utgangspunktet ikke har noen forhåpninger til forholdet.

Mange blir overrasket.

Vær mystisk
Å spille spennende og mystisk er vel smart om man vil få noen til å bli enda mer interessert?

«Nei, det er det faktisk ikke», avslører Weil til iVillage.

«Å la den andre bli kjent med en fremmed utgave av deg selv er det ikke noe poeng i. Du må la partneren bli kjent med deg som du er og derfor er det viktig å være ærlig og oppriktig.»

«Derimot kan det være smart å ikke avsløre alle de mindre flatterende detaljene på første daten. Vent til dere har blitt godt kjent før du lar han få innblikk i alle de pinlige detaljene.»

Vil du finne en partner?

Klikk her for å søke i basen (anonymt og gratis)

Klikk her for å bli spleiset med en som passer for deg