Gå til sidens hovedinnhold

De beste reisetipsene på nett

Bestill din neste reise «nett no». Her er noen av de beste nettsidene du trenger å besøke.

(SIDE2): Å bestille din neste ferie på egen hånd kan kanskje koste deg litt tid, men det kan også være penger spart. Unngå de glorete reisebyråene på gata og lureprisene til reiseportalene på nett. Gjør jobben selv og få mer penger mellom hendene ved ankomst.

Noen av nettstedene vi her lister opp passer kanskje ikke spesielt for norske kunder, men de er uansett verdt et besøk. Enten til inspirasjon eller prissammenligning.

Flyturen
«Småturer» med fly rundt i Europa betyr et virvar av selskaper. Gidder du ikke finne billigbillettene på lavprisselskapenes egne sider så test ut Skyscanner eller Momondo.

På de lengre distansene kan det være greit å bruke søkemotorene til Cheapflights og Travelocity. Alt blir litt mer komplisert når det kommer til de billigste flyprisene i verden. Førstnevnte tjeneste hjelper deg med å finne de billigste flyturene, men Cheapflights finner ikke frem til den konkrete avgangen du måtte ønske å kaste deg på. Travelocity har derimot en mer smidig søketjeneste om du igjen er mer fleksibel på avreisedagen.

Få oversiken: Her er fluktrutene

Har du først tenkt deg opp i luften kan det være lurt å velge seg et favorittsete. Sjekk hvilken flytype du kommer til å benytte og finn den beste plassen gjennom Seatguru and LoveMySeat.

Les mer her: Finn ditt favorittsete

Overnatting
På selve reisen kan det være greit å ha en plass å bo. ActiveHotels lenker sammen tusenvis av uavhengige hotell i Europa og hjelper deg med å finne overnatting med litt særpreg. Har du en viss sum du ønsker å bruke på hotelloppholdet, så er Priceline stedet for deg.

Litt billigere, men like spesielt, kan det bli om du bestiller gjennom FamousHostels. Den store oversikten finner du hos Hostelworld og her finner du i tillegg anbefalinger fra en halv million backpackere. Er du klar for ordentlig sosialisering kan Couchsurfing være akkurat det du trenger.

Uansett hvilket hotell du ender på, så kan erfaringene fra andre reisende være gull verdt. Her er det bare å søke opp de aktuelle plassene på HotelChatter og Tripadvisor.

Få orden på reisene dine

Mange samler sammen en hendig liten bunke med med reisedokumenter, artikler og kart på reisen. Nå kan alt dette samle sammen på et sted.

TripIt er en nettbasert tjeneste som samler all den informasjonen du vil ha om reisene dine. Hit kan du bare videresende bestillingene dine og alt ordnes kronologisk på din egen profil. En oversikt som kanskje gjør det enklere å orden på flybilletter, leiebil og hotell. Værmelding, lokale kart og kjørebeskrivelse dukker automatisk opp.

Nettsiden lar deg også skrive inn personlige notater, planer for turen og lenker til lokale attraksjoner. Dine venner kan også bli oppdatert på dine neste reiseplaner.

Vil du alliere deg med andre reisende står nettsiden WAYN til tjeneste. Bak forkortelsen finner vi spørsmålet «Where Are You Now?» og nettverket består nå av over 8 millioner medlemmer.

Vil du finne på noe sammen med noen andre er det bare å sjekke ut hvem som er på samme sted og vips så har du selskap på reisen. Noen mennesker med de samme inntressene finner du garantert.

Les mer om ferie og reise her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis